Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan.  ”Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.” Kuva: MTV3
Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan. ”Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.” Kuva: MTV3

Maajussille morsian ohjelman neljännessä jaksossa lähdetään ryhmätreffeille. 

IS TV-LEHTI: Kullankeltaisina välkehtivät viljapellot, vastasyntyneet vasikat ja kauniit pihaistutukset odottavat meitä, kun saavumme Maajussille morsian -ohjelmassa rakkautta etsivän Antti-Jussin, 31, tilalle Kangasalan Kuhmalahteen.

Antti-Jussi tarjoaa kahvit talonsa keittiössä. Maitotölkin sisältö saattaa hyvin olla kotoisin Antti-Jussin farmilta, sillä hänen lypsyrobottitilansa maito menee suoraan Valiolle.

Maitobisnes on ainakin tällä hetkellä vielä kannattavaa, toisin kuin pihan ympärille levittyvät peltoviljelmät. Ajat ovat maajusseille kovia, mutta Antti-Jussi tykkää edelleen työstään – onhan se myös elämäntapa, johon hän on kasvanut.

– Tila on peräisin vaarin vaarilta, joka osti oman torpan Amerikan kivihiilikaivoksilla ansaitsemillaan rahoilla. Olen omistanut tämän neljä vuotta, ja vanhemmat ovat täällä edelleen töissä. Tila alkaa tosin käydä vähän ahtaaksi, Antti-Jussi hymähtää.

Sukupolvenvaihdosta tehtäessä maajussi voi tarjota vanhemmilleen tietyn aikaa ylläpidon, jolloin kauppahinta pienenee, mutta vanhemmat saavat osan hinnasta syytinkinä eli kiinteistöeläkkeenä. Antti-Jussi tarttui aikoinaan tähän mahdollisuuteen, ja nyt niin sanottua syytinkiä on vielä vuosi jäljellä.

– Talon sisustuksessa näkyy vielä vahvasti äidin kädenjälki, mutta jossain vaiheessa pitää alkaa laittaa kotia oman näköiseksi.

”Monet kertoivat koko elämäntarinansa ja sen, miten he ovat kokeneet rakkaudessa pettymyksiä.”

Siihen saattaisi olla avuksi myös uusi rakkaus, mikäli sellainen ohjelman myötä löytyy.

Ehdokkaista ei ainakaan ole pulaa, sillä Antti-Jussi sai ohjelman kautta valtavan määrän kirjeitä ja Whatsapp-videoita, kun maajussien esittelyt julkaistiin keväällä.

Videot ovat Antti-Jussin mielestä mieluisa uudistus. Tinder-nettipalvelussa mies ei ole ollut, mutta muut netin deittipalvelut ovat tuttuja.

– Video on hyvä lisä, koska pelkkien kuvien ja tekstien perusteella on vaikea tehdä valintoja. Tänä vuonna ei saanut myöskään itse ottaa ennalta yhteyttä ehdokkaisiin.

Muutos tehtiin, koska ohjelmaa haluttiin yhtenäistää muiden maiden versioiden kanssa.

Monet maajussit ovat myös saattaneet aiemmin tehdä valintansa jo ennen ohjelman kuvauksia, kun ovat jutelleet tietyn ehdokkaan kanssa loputtomiin puhelimessa.

Mikä asia naisten kirjeissä ja viesteissä sitten korostui?

– Monet kertoivat koko elämäntarinansa ja sen, miten he ovat kokeneet rakkaudessa pettymyksiä. Nyt he toivovat löytävänsä ihmisen, jonka kanssa ei tarvitse pettyä. Viestit ottivat henkisesti koville.

Monet kirjeet saivat Antti-Jussin miettimään, miten hän ei halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Kuitenkin morsianehdokkaita valitessa moni joutui pettymään, koska ei päässyt ohjelmaan.

– Minulta meni yöunetkin, kun mietin kirjeitä, koska itselle heräsi kysymys, olenko kaiken tämän suosion arvoinen. Ohjelmaan tehty esittelyvideoni oli kuitenkin kiillotettu jäävuoren huippu, ja mietin, että olen vain tavallinen maajussi Kuhmalahden perämettästä.

”Olen miettinyt, miksi olen sinkku edelleen 31-vuotiaana. Osasyy on varmasti siinä, että olen viettänyt 99 prosenttia elämästäni täällä kotimäellä.”

Kirjeet lojuivat viikkotolkulla olohuoneen pöydällä, kunnes niihin oli pakko tarttua parhaan ystävän kera. Lähettäjien joukossa oli kaikenikäisiä naisia 22-vuotiaasta lähes 50-vuotiaaseen.

– Oli myös paljon sellaisia yhteydenottoja, jotka tulivat ohjelman ulkopuolelta, koska kaikki eivät halua televisioon. En pystynyt vastaamaan monillekaan, enkä edes ehtinyt lukea kaikkia viestejä.

Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan.

– Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.

Miehen ongelma on aiemmissa suhteissa ollut se, että hänellä on ollut naiselle liian kovat kriteerit.

– Olen miettinyt, miksi olen sinkku edelleen 31-vuotiaana. Osasyy on varmasti siinä, että olen viettänyt 99 prosenttia elämästäni täällä kotimäellä, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta tavata ihmisiä.

– Toinen syy on se, että olen aiemmin odottanut, että nainen tulee tekemään yhdessä tilan hommia. En ajatellut, että naisella voi olla oma ura, eikä hänen tarvitse olla täällä töissä. Onneksi olen aikuistunut.

Tunteelliseksi romantikoksi tunnustautuvan miehen toiveet ovat nykyään melko vähäiset.

– Kun mietin asiaa kaiken miehisyyden ohi, niin olisi hauskaa pysähtyä iltaisin tähtitaivaan alle jonkun kanssa. Kulkiessani iltaisin navetasta kotiin, se on yleensä juuri se hetki, jolloin tunnen itseni yksinäiseksi.

Hän uskoo löytävänsä rinnalleen sen oikean.

– Uskon, että jossain on minulle joku, joka katselee samoja tähtiä jossakin päin maailmaa.

Maajussille morsian, MTV3 klo 20.00

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00