Me Naiset
|
Katri Utula
Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan.  ”Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.” Kuva: MTV3
Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan. ”Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.” Kuva: MTV3

Maajussille morsian ohjelman neljännessä jaksossa lähdetään ryhmätreffeille. 

IS TV-LEHTI: Kullankeltaisina välkehtivät viljapellot, vastasyntyneet vasikat ja kauniit pihaistutukset odottavat meitä, kun saavumme Maajussille morsian -ohjelmassa rakkautta etsivän Antti-Jussin, 31, tilalle Kangasalan Kuhmalahteen.

Antti-Jussi tarjoaa kahvit talonsa keittiössä. Maitotölkin sisältö saattaa hyvin olla kotoisin Antti-Jussin farmilta, sillä hänen lypsyrobottitilansa maito menee suoraan Valiolle.

Maitobisnes on ainakin tällä hetkellä vielä kannattavaa, toisin kuin pihan ympärille levittyvät peltoviljelmät. Ajat ovat maajusseille kovia, mutta Antti-Jussi tykkää edelleen työstään – onhan se myös elämäntapa, johon hän on kasvanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tila on peräisin vaarin vaarilta, joka osti oman torpan Amerikan kivihiilikaivoksilla ansaitsemillaan rahoilla. Olen omistanut tämän neljä vuotta, ja vanhemmat ovat täällä edelleen töissä. Tila alkaa tosin käydä vähän ahtaaksi, Antti-Jussi hymähtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sukupolvenvaihdosta tehtäessä maajussi voi tarjota vanhemmilleen tietyn aikaa ylläpidon, jolloin kauppahinta pienenee, mutta vanhemmat saavat osan hinnasta syytinkinä eli kiinteistöeläkkeenä. Antti-Jussi tarttui aikoinaan tähän mahdollisuuteen, ja nyt niin sanottua syytinkiä on vielä vuosi jäljellä.

– Talon sisustuksessa näkyy vielä vahvasti äidin kädenjälki, mutta jossain vaiheessa pitää alkaa laittaa kotia oman näköiseksi.

”Monet kertoivat koko elämäntarinansa ja sen, miten he ovat kokeneet rakkaudessa pettymyksiä.”

Siihen saattaisi olla avuksi myös uusi rakkaus, mikäli sellainen ohjelman myötä löytyy.

Ehdokkaista ei ainakaan ole pulaa, sillä Antti-Jussi sai ohjelman kautta valtavan määrän kirjeitä ja Whatsapp-videoita, kun maajussien esittelyt julkaistiin keväällä.

Videot ovat Antti-Jussin mielestä mieluisa uudistus. Tinder-nettipalvelussa mies ei ole ollut, mutta muut netin deittipalvelut ovat tuttuja.

– Video on hyvä lisä, koska pelkkien kuvien ja tekstien perusteella on vaikea tehdä valintoja. Tänä vuonna ei saanut myöskään itse ottaa ennalta yhteyttä ehdokkaisiin.

Muutos tehtiin, koska ohjelmaa haluttiin yhtenäistää muiden maiden versioiden kanssa.

Monet maajussit ovat myös saattaneet aiemmin tehdä valintansa jo ennen ohjelman kuvauksia, kun ovat jutelleet tietyn ehdokkaan kanssa loputtomiin puhelimessa.

Mikä asia naisten kirjeissä ja viesteissä sitten korostui?

– Monet kertoivat koko elämäntarinansa ja sen, miten he ovat kokeneet rakkaudessa pettymyksiä. Nyt he toivovat löytävänsä ihmisen, jonka kanssa ei tarvitse pettyä. Viestit ottivat henkisesti koville.

Monet kirjeet saivat Antti-Jussin miettimään, miten hän ei halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Kuitenkin morsianehdokkaita valitessa moni joutui pettymään, koska ei päässyt ohjelmaan.

– Minulta meni yöunetkin, kun mietin kirjeitä, koska itselle heräsi kysymys, olenko kaiken tämän suosion arvoinen. Ohjelmaan tehty esittelyvideoni oli kuitenkin kiillotettu jäävuoren huippu, ja mietin, että olen vain tavallinen maajussi Kuhmalahden perämettästä.

”Olen miettinyt, miksi olen sinkku edelleen 31-vuotiaana. Osasyy on varmasti siinä, että olen viettänyt 99 prosenttia elämästäni täällä kotimäellä.”

Kirjeet lojuivat viikkotolkulla olohuoneen pöydällä, kunnes niihin oli pakko tarttua parhaan ystävän kera. Lähettäjien joukossa oli kaikenikäisiä naisia 22-vuotiaasta lähes 50-vuotiaaseen.

– Oli myös paljon sellaisia yhteydenottoja, jotka tulivat ohjelman ulkopuolelta, koska kaikki eivät halua televisioon. En pystynyt vastaamaan monillekaan, enkä edes ehtinyt lukea kaikkia viestejä.

Antti-Jussi päätti lopulta luottaa intuitioon ja ensivaikutelmaan.

– Toiveissa oli sellainen rehellinen, aito, lämmin ja elämänmyönteinen nainen, ja joistakin sai sellaisen vaikutelman jo ensimmäisestä lauseesta alkaen. Tilan hommat menevät välillä puurtamiseksi, joten haen toisesta vastapainoa niihin hetkiin, kun itseltä ei hymy aina irtoa.

Miehen ongelma on aiemmissa suhteissa ollut se, että hänellä on ollut naiselle liian kovat kriteerit.

– Olen miettinyt, miksi olen sinkku edelleen 31-vuotiaana. Osasyy on varmasti siinä, että olen viettänyt 99 prosenttia elämästäni täällä kotimäellä, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta tavata ihmisiä.

– Toinen syy on se, että olen aiemmin odottanut, että nainen tulee tekemään yhdessä tilan hommia. En ajatellut, että naisella voi olla oma ura, eikä hänen tarvitse olla täällä töissä. Onneksi olen aikuistunut.

Tunteelliseksi romantikoksi tunnustautuvan miehen toiveet ovat nykyään melko vähäiset.

– Kun mietin asiaa kaiken miehisyyden ohi, niin olisi hauskaa pysähtyä iltaisin tähtitaivaan alle jonkun kanssa. Kulkiessani iltaisin navetasta kotiin, se on yleensä juuri se hetki, jolloin tunnen itseni yksinäiseksi.

Hän uskoo löytävänsä rinnalleen sen oikean.

– Uskon, että jossain on minulle joku, joka katselee samoja tähtiä jossakin päin maailmaa.

Maajussille morsian, MTV3 klo 20.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla