Jos rakastit Tohtori Paisetta eli Dr. Pimple Popperia, rakastat myös brittiläistä Paiseklinikkaa.

IS TV-LEHTI: Viime vuonna tv-ohjelman aloittanut kalifornialainen Tohtori Paise eli lääkäri Sandra Lee sai kilpailijan, kun saman ohjelman brittiversio alkoi elokuussa, ja nyt myös meillä. Lääkäri Emma Craythornen ohjelma on nimeltään Paiseklinikka.

Paiseklinikalla ollaan asiallisempia kuin Dr. Pimple Popperissa eli suomeksi Tohtori Paiseessa, mutta osaa Emmakin kuvailla kasvainten ja finnien sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisen jakson koskettavin tarina kerrotaan 28-vuotiaasta Louisesta, jolla on vaikea atooppinen ekseema.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Louise on kokenut tulleensa riippuvaiseksi steroidi- eli kortisonivoiteista ja on lopettanut niiden käytön. Hän uskoo, että iho voisi parantua itsekseen, mutta elämästä ja kutinasta tulee sietämätöntä. Louisen iho kuoriutuu kuin suomuina ja on tulehtunut. Lakanat vaihdetaan päivittäin ja lattia lakaistaan monta kertaa päivässä, sillä kuollutta, kuivaa ihoa löytyy kasoittain.

– En enää tapaa ystäviäni. En enää käy töissä ja olen joutunut muuttamaan äidin ja isän luo takaisin, mikä hävettää minua, Louise kertoo ohjelmassa.

Lääkäri Emma on sitä mieltä, että iho ei parane itsekseen. Hän antaa Louiselle steroidi- eli kortisonivoiteiden sijaan immunosuppressiivisia lääkkeitä. Sitä ennen on jo aloitettu hoito miedommilla voiteilla, ja Louisen elämä valaistuu pikku hiljaa.

– Odotan tulevaisuutta ensi kertaa pitkään aikaan. On ihanaa olla onnellinen. Tuntuu, ettei kukaan enää tuijota minua, Louise sanoo.

Paiseklinikka, maanantaina 2.12. klo 21.00 TLC:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla