Yökylässä Maria Veitola -ohjelman uusi kausi käynnistyy Linda Lampeniuksen luona Ruotsissa. Linda kertoo ohjelmassa avoimesti siitä, kuinka vakavia seurauksia huonolla itsetunnolla on hänelle ollut.

IS TV-LEHTI: Kultainen Venla -palkittu sarja Yökylässä Maria Veitola palaa televisioon uusien vieraiden kera. 

Aloitusjaksossa Maria Veitola matkaa viulisti Linda Lampeniuksen kotiin tukholmalaiselle omakotitaloalueelle.

Mariaa vastassa on neuleeseen ja maastohousuihin pukeutunut lähes meikitön Linda, joka puhuu avoimesti itsestään ja elämästään. Perheen kodissa on esimerkiksi useita buddhapatsaita siksi, että perfektionismiin taipuva Linda toivoo oppivansa vielä meditoimaan ja rauhoittumaan kaiken kiireen ja kunnianhimon keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lindan koti on sympaattinen ja varsin tavallinen omakotitalo. Merkkejä luksuselämästä ei näy, vaikka Lindan aviomieskin on tunnettu asianajaja Martin Cullberg.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurta laatikkorykelmää esitellessään Linda paljastaa säästäneensä lähes kaiken tavaran uraltaan.

– Olen hullu, olen ihan oikeasti hullu, Linda toteaa hymähtäen ja kertoo miehensäkin ihmettelevän tavararöykkiöiden määrää.

Kokonaisuudessaan ohjelma piirtää Lindasta kuvan sympaattisena ja työlleen ja perheelleen omistautuvana äitinä, joka osaa nauraa itselleen. 

Poliisi-tv:tä ja reissu ampumaradalle

Myös Lindan aviomies ja tytöt ovat mukana ohjelmassa, ja katsojille ohjelma tarjoaakin ennennäkemättömän mahdollisuuden hieman tutustua Suomessa täysin tuntemattomaan Lindan juristimieheen.

Marian ja Lindan ilta kuluu katsellessa Lindan aviomiehen esiintymistä Ruotsin Poliisi-tv:ssä.

Ampumaradalle Mariaa viedessään Linda kertoo, että heillä ei ole miehensä kanssa erillisiä parisuhdepäiviä, vaan he viettävät aikaa yhteisen harrastuksen eli ampumisen parissa. Yleensä he pyrkivät viettämään mahdollisimman paljon aikaa koko perheenä.

– Olen kauhean tarkka siitä, että tytöt eivät koskaan pääse sanomaan, ettei minulla ole ollut heille aikaa, Linda kertoo ohjelmassa.

Tähän löytyy koskettava syy Lindan lapsuudesta. Lindan näyttelijävanhemmat olivat lähes kaikki illat töissä, ja lisäksi Linda kertoo siitä, miten hänen äitinsä Ulla Eklund lääkitsi uniongelmiaan ja melankoliaansa alkoholilla ja lääkkeillä eikä ollut aina henkisesti läsnä.

– En saanut olla omien vanhempieni kanssa tarpeeksi. Siksi päätin tyttöjen synnyttyä, etten ikinä tekisi samoin, Linda kertoi toukokuussa Ilta-Sanomien vieraillessa viulistin kotona.


Kaiken pitää olla täydellistä

Linda paljastaa kärsivänsä huonosta itsetunnosta ja itsekriittisyydestä.

– Olen ainoa lapsi, ja isäni (Börje Lampenius 1921–2016) onnistui aina kaikessa ja oli täydellinen. Olen aina halunnut, että äiti ja isä ovat sitä mieltä, että kaikki mitä teen, on täydellistä, Linda sanoo ohjelmassa. 

– Minulla on huono itsetunto. Äitini on aina ollut kaunis, ja olen kokenut, että olen itse ruma ja possun näköinen.

Hän kertoo näkevänsä itsensä peilistä edelleen rumana. Lindan suhtautuminen itseensä onkin ristiriitainen. Toisaalta hän kertaa mielellään historiaansa ja uraansa aina Playboy-kuvauksista saakka ja mainitsee Hugh Hefnerin olleen hänelle kuin isä Yhdysvalloissa asuessaan.

Samalla hän kertoo nähneensä itsensä rumana jopa Playboy-kuvausten aikoihin ja harmittelee, ettei ollut silloinkaan ylpeä itsestään.

Julkisuuteen tultuaan Linda koki paineita olla parempi. Hän kertoo ohjelmassa vakavista syömishäiriöistään anoreksiasta, ortoreksiasta ja bulimiasta. Syömishäiriöt vaikuttivat Lindan elämään vuosina 1999– 2008.

– Ainoa ystäväni oli ruoka. Se oli ainoa lohduke sille, että minulla oli paha olo. Ahmin ja aloin oksentaa, ja kaikki tämä päättyi vasta, kun löysin Martinin.

Myös treenaaminen meni lopulta äärimmäisyyksiin.

– Jouduin sairaalaan, sain burnoutin ja keho halvaantui. Minulla on ollut kaksi kertaa sellainen tilanne, Linda kertoo Marialle.

Yökylässä Maria Veitola, torstaina 3.10. klo 20.00 MTV3:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla