Päivän päätteeksi Ellinoora jakoi estradin The Rasmuksen kanssa. Kuva: Nelonen
Päivän päätteeksi Ellinoora jakoi estradin The Rasmuksen kanssa. Kuva: Nelonen

Yksityiselämästään tarkka Lauri Ylönen esittää Ellinooran raskaimman kappaleen.

Vain elämää -ohjelman Ellinooran illallisella The Rasmuksesta tuttu Lauri Ylönen esittää Ellinooran kappaleen Elefantin paino. Kappale on Ylöselle omakohtainen, sillä hän paljastaa käyneensä läpi rankkoja aikoja hiljattain.

– Sulla on tosi isoja ja raskaita kappaleita. Valitsin niistä mielestäni sen raskaimman, se sopii mun lähimenneisyyteen. On ollut kovia juttuja, mitä olen käynyt läpi, tämä biisi puhutteli mua, Lauri kertoo.

Ennen esitystä Ellinoora kertoo, että häneltä kysytään usein biisin taustoista. Hän puhkeaa kyyneliin paljastaessaan, että laulu kertoo hänen isästään.

”Mun perheenjäsenelle, mun iskälle meinasi käydä huonosti vuonna 2002.”

– Ehkä se tämä on se paikka, missä sitä kannattaa avata. Mun perheenjäsenelle, mun iskälle meinasi käydä huonosti vuonna 2002. Kun näkee, että toinen, jota on ajatellut vahvana, onkin tosi hauras, menee roolit sekaisin, Ellinoora kertoo.

– Se on ehdottomasti biisi, josta olen saanut eniten palautetta. Tulee tosi monta konkreettista esimerkkiä mieleen, jotka käsittelevät elämän rajallisuutta. Miten vaikeiden ja kipeiden asioiden kanssa ihmiset on tekemisissä, hän jatkaa.

Ylönen on tyylilleen uskollisesti kääntänyt kappaleen suomenkieliset sanoitukset englanniksi. Hän myös yllättää kuulijat pyytämällä lavalle taustajoukkoja.

”Jotta mä selviän tästä, aion pyytää taustajoukoiksi mun broidit.”

– Olet tehnyt hienon kappaleen. Jotta siitä tuli mulle vielä diipimpi ja pääsin vielä syvemmälle, käänsin sen enkuksi. Jotta mä selviän tästä, aion pyytää taustajoukoiksi mun broidit. The Rasmus! Lauri yllättää. Yksi The Rasmuksen jäsenistä on lentänyt esiintymään Satulinnaan jopa Australiasta asti.

Ylönen kertoi jännittävänsä raastavasti laulun esittämistä, sillä hän kertoo toisten artistien kappaleiden esittämisen olevan hänelle vaikeaa. Elefantin paino sai kuitenkin täysin uuden, raskaamman muodon, kun Ylönen bändeineen teki kappaleesta omansa – esitys tarjosi yleisölle kokovartalokylmikset ja nostalgiaryöpyn The Rasmuksen huippuvuosista. Katsoja melkein toivoisi näkevänsä The Rasmuksen mukana koko loppukauden ajan.

Yhtyeen koskettava esitys vetoaa koko seurueeseen – ja mykistää pöydän päässä istuvan Ellinooran.

– The Rasmus vetää mun biisin?! Terkkuja vaan sille kolmosluokkalaiselle Ellinooralle!, Ellinoora sanoo häkeltyneenä.

Katso tästä Lauri Ylösen ja Ellinooran esitys Elefantin painosta: