Jarkko (Eero Milonoff), Matti (Iikka Forss), Pete (Jarkko Niemi) ja Tuomas (Tommi Rantamäki) kamppailevat modernin maailman kanssa. Kuva: Ylen kuvapalvelu
Jarkko (Eero Milonoff), Matti (Iikka Forss), Pete (Jarkko Niemi) ja Tuomas (Tommi Rantamäki) kamppailevat modernin maailman kanssa. Kuva: Ylen kuvapalvelu

Komediasarja Modernit miehet valottaa, kuinka monipuolisesti nykymies pystyy nolaamaan itsensä. Iikka Forss muistuttaa, että itselleen nauraminen on tervettä.

IS TV-LEHTI: Onko kenelläkään maailmassa niin vaikeaa kuin 2000-luvun muuttuvan yhteiskunnan vaatimusten kanssa painiskelevalla keskiluokkaisella miehellä? Keskustelupalstoista ja kolumneista päätellen ei.

Tästä lähtökohdasta saa tietysti rajattomasti komiikkaa aikaan, ja tilaisuuteen on tarttunut tällä kertaa TV2:n uutuussarja Modernit miehet, jota käsikirjoittavat Pirjo Heikkilä, Timo Varpio, John Lundsten, Anna Brotkin ja Jäppi Savolainen. Kokenutta kirjoittajatiimiä johtaa showrunnerina Moskito Television tuottaja Roope Lehtinen.

Pääosissa on neljä eri tavoilla toilailevaa nykymiestä. Matti (Iikka Forss) on statussymboleihin takertuva insinöörityyppi, joka näyttää vaimolle (Matleena Kuusniemi) excel-taulukosta ”kuluvan kuun rakastelusaarekkeen näyttävän nollaa”. Henkilökohtaisen onnen huipentuma Matille on auton viimeisen osamaksuerän maksaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jarkko (Eero Milonoff) on omahyväinen mutta heikosti menestyvä ohjaaja, jota hävettää ajaa henkensä pitimiksi taksia ja joka on sairaalloisen ulkonäkökeskeinen. Peteltä (Jarkko Niemi) irtoaa sosiaalista omaatuntoa ja moraalisaarnoja uuvuttavuuteen asti. Tuomas (Tommi Rantamäki) on mukava ja menestyvä, mutta ex-vaimo (Jenni Banerjee) käyttää törkeästi hyväkseen miehen kiltteyttä.

Mattia esittävä Iikka Forss muistelee ilolla kuvauksia viime touko–kesäkuussa. 

– Tämän sarjan tekeminen oli oikeinkin hauska kokemus, ja toivottavasti se välittyy kotisohville.

Forss arvasi, että Modernit miehet -nimisessä sarjassa joutuu nauramaan vähän itselleenkin.

– Miehille, miehisyydelle ja niihin liittyville oletuksille nauraminen ei tuota minulle ongelmia. Itse kunkin pitää pystyä nauramaan itselleen, se on tervettä! Suurin osa niistä miesoletetuista, jotka minä tunnen, siihen myös pystyy, Forss vakuuttaa.

”Ehkä Matilla on niin kova myllerrys menossa oman päänsä sisällä, että excelit pitävät sen kaaoksen jossain järjestyksessä.”

Hän ei myönnä itse määrittelevänsä maailmaa excel-taulukoiden ja avioliiton onnellisuutta laskevien kaavioiden avulla kuten roolihahmonsa, mutta lähes jokainen tuntee Matin kaltaisen tyypin. Forssille tuli hakematta mieleen erityisesti yksi läheinen lapsuudenystävä.

– Ymmärrän hyvin sen tarpeen yrittää hallita ulkoista maailmaa. Ehkä Matilla on niin kova myllerrys menossa oman päänsä sisällä, että excelit pitävät sen kaaoksen jossain järjestyksessä.

Forss on tehnyt uransa aikana tasapuolisesti sekä draamaa että komediaa. Alkuvuodesta hänet nähdään tv:ssä myös Ratamo-sarjan tylynä palkkatappajana, roolissa joka ei voisi olla kauempana Matin hahmosta. Ensi syksynä hän on Dannyn roolissa Kari Tapiosta kertovassa Olen suomalainen -elokuvassa.

– Olen freelancerina toivonutkin, etten leimautuisi kumpaankaan, draamaan tai komediaan. Kumpaakin osaan ja kumpaakin rakastan tehdä. On hauskaa, kun pääsee haastamaan itseään eikä jämähdä yhdenlaisiin rooleihin.

Modernit miehet, TV2 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla