Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire  uudessa Syke- tv-sarjassa.
Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire uudessa Syke- tv-sarjassa.

Tänään se, hehkutettu kotimainen sairaalasarja Syke. Mutta kuka sairaanhoitaja on kukin? Ja missä ovat kaikki lääkärit?

Uusi kotimainen tv-sarja Syke kertoo neljän sairaanhoitajan työstä suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolla. Työtahti on kiihkeä, mutta ohessa ehditään tietenkin puida myös naisten yksityiselämää. Kuinka ollakaan sairaalaan käytävillä ja leikkaussaleissa syntyy myös romansseja.

Traumaosaston hoitsuja näyttelevät Tiina Lymi, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Lena Meriläinen.

Nämä perusasiat on hyvä tietää ennen kuin nopeatahtinen sarja alkaa, jotta pysyt mukana käänteissä:

Iiris (Iina Kuustonen) on yksinhuoltaja, jolla on salattu menneisyys seuralaispalvelussa. Kova elämä näkyy hänen olemuksessaan, Iiris ei ole mikään kiltti naapurintyttö.

Marleena (Tiina Lymi) on porukan empaattisin. Hän on niin herkkä, ettei aina kestä työn raadollista puolta ja turvautuu siksi lääkkeisiin. Marleenan biologinen kello tikittää kovaa, vaikkei hän olekaan vielä löytänyt elämänsä miestä. 

Johanna (Leena Pöysti) on kuvitellut olevansa unelma-ammatissaan, kunnes hänessä herää ammatillinen kunniahimo. Aviomies puolestaan toivoisi Johannan viihtyvän enemmän kotona ja keskittyvän äidinrooliinsa. Osaston sydänkirurgilta Maxilta (Antti Luusuaniemi) Johanna saa ymmärrystä haaveilleen, ja taitaa Maxilla olla muutakin mielessään naisen pään menoksi...

Apulaisosastonhoitaja Lenitan (Lena Meriläinen) perheessä on tapahtunut vakava onnettomuus. Hänen miehensä makaa tajuttomana sairaalassa, ja Lenita tietää, ettei hän herää enää koskaan.  Lenitan tytär haluaa kuitenkin uskoa isänsä toipumiseen. Tilannetta sotkee Lenitan miehen sairaanhoitaja (Juha-Pekka Mikkola), jonka kanssa Lenita kokee tulevansa ymmärretyksi, mutta joka on naista melkein 20 vuotta nuorempi. 

Myöhemmin sarjassa nähdään myös Matti Ristinen, Jarkko Niemi ja Lauri Tilkanen.

Sairaalasarja Syke alkaa 29.10 klo 21 TV2:lla.

Lue lisää:

Odotettu Syke alkaa

Tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Iina Kuustonen sydänleikkauksessa tv-roolia varten: "Suu loksahti auki, kun ihmisen rintakehä avattiin."

Uuden rakkaan löytänyt Tiina Lymi: "Olen ollut ihmissuhteiden megaepäonnistuja"

Leena Pöysti: "Olen aina ollut eläkeläissielu"

Pamela Tola ja Lena Meriläinen: "Ei ole asioita, joista emme voisi puhua"

Lähde: YLE