Antti Holma tekee kaksoisroolin Jare ja Jere Tiihosena Veljeni vartija -elokuvassa. Kuva: Helsinki-filmi
Antti Holma tekee kaksoisroolin Jare ja Jere Tiihosena Veljeni vartija -elokuvassa. Kuva: Helsinki-filmi

Draama tarttuu Jare Henrik Tiihoseen henkilönä niin varovasti, että elokuvan tärkeimmäksi mittatikuksi jää sen antama pintavaikutelma.

IS TV-LEHTI: Välähdyksittäin näyttelijä Antti Holma näyttää aivan Cheekiltä eli Jare Tiihoselta – mutta kunnolla vasta, kun suomirapin supertähdestä kertovaa elokuvaa Veljeni vartija on kulunut pitkä tovi. Kaksoisroolinsa toisessa osassa Jerenä, Jaren kaksoisveljenä, Holma on alusta asti uskottava.

Syy on yksinkertainen: Kun Holmaa katsoo Jarena, häntä ei voi olla vertaamatta Cheekistä jo vuosia rakennettuun ja viimeisen päälle hiottuun tähtikuvaan – siihen, jota on tykitetty keikoilla, haastatteluissa, Vain elämää -tv-sarjassa ja musiikkivideoilla. Jeren roolissa painolastia ei ole, sillä samoista geeneistä huolimatta Jere ei ole samalla tavalla julkkis.

Tässä elokuvassa näköisyydellä on merkitystä. Ohjaaja JP Siilin ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama draama tarttuu Jare Henrik Tiihoseen henkilönä niin varovasti, että elokuvan tärkeimmäksi mittatikuksi jää sen antama pintavaikutelma.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Väkivaltainen käytös sekä röyhkeä omien etujen ajaminen ovat piirteitä, jotka Siili on nostanut Jarea, Jereä ja heidän isäänsä yhdistäviksi tekijöiksi. Ovea Jaren sisäiseen maailmaan raotetaan vain hetkittäin. Suhde Saga Sarkolan näyttelemään tyttöystävään kuvataan niin ikään köykäisesti, vaikka se on tarinan toinen punainen lanka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvassa Jare kokee repivää ristiriitaa siitä, ollako katu-uskottava ja itsekäs artisti-Cheek vai rakastamansa Nooran kanssa turvallista seurusteluarkea viettävä poikaystävä. Asian todellisen käsittelemisen sijaan ratkaisuvaihtoehdot esitetään hölmön mustavalkoisesti.

Lopputuloksesta ei ihan selviä, halutaanko tällä vihjata Cheekin käyttäytyneen uransa huipulla kuin kypsymätön teinipoika vai onko kyse vain käsikirjoituksen puutteista.

Veljeni vartija, Nelonen klo 21.20

telle7

Kahlitseva leffa.

En ole ollut Cheek-fani, mutta dokkarit ym. elämänsä taustat ovat olleet mielenkiintoisia. Tiihosen Jare on elämän selviytyjä omalla sarallaan.

Toiset tekee ja toiset tulee perässä ja arvostelee...

Ja Antti Holmalta huikea suoritus - ihan best!

Kuuntelin välillä silmät kiinni leffan lopussa Antin käheää cheek-ääntämystä..aidosta meni. Hyvä Antti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla