Uudessa Menu Finnjävel -sarjassa reissataan ympäri Suomea täydellisten makujen perässä.

IS TV-LEHTI: Tommi Tuomisella ja Henri Alénilla on missio: huippukokit tahtovat luoda uudistuneeseen Finnjävel-ravintolaansa suomalaisiin perinteisiin nojaavan viiden tähden menun. 

Menu Finnjävel -sarjan kuudessa jaksossa kootaan menu annos kerrallaan. Aloitusvuoron saa perinteinen läskisoosi eli läskäri, menneiden aikojen aamupala.

Kokit jahtaavat joka jaksossa makuelämyksiä ympäri Suomea. Läskisoosin lähteille mennään Juvaan Kaartilan mallaspossutilalle, jossa Karjalassa syntynyt Raija näyttää huippukokeille, miten oikeaoppinen läskisoosi syntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kyllä mun on tunnustettava, että tämä tapa on ehkä parempi, Alén myöntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarja on yhdistelmä fine diningin pikkutarkkaa makufiilistelyä ja Suomi-matkailua. On kiinnostavaa kurkistaa huippukeittiöön ja kuulla, kun kaksi kovan tason kokkia keskustelevat mauista ja annoksista yhdessä. Olitko ajatellut, että on 1990- ja 2000-lukulaisia, nyt jo vanhanaikaisia fine dining -annostyyppejä?

Tiettyä ruokaintohimoa sarja katsojaltaan vaatii. Samalla antaumuksella puidaan viinejä.

Vuonna 2016 kokit perustivat ravintolan tosi-tv-sarjassa Finnjävel – ravintola helvetistä. Ravintola sulki ovensa 2018 ja avasi ne tauon jälkeen lokakuussa 2019 Helsingin Taidehallin tiloissa.

Muissa jaksoissa varioidaan savusilakkaa, riistaa, lammaskaalia ja rieskaa. 

Menu Finnjävel, maanantaina 25.3. klo 21.00 MTV3:lla.

Vierailija

Pienenä vinkkinä Karjalaisesta isältäni perintönä saamaani läskisoosin reseptiin on lisättävä vehnäjauhojen lisäksi hieman ruisjauhoja (itse lisään vajaat puolet) ja haudutan vähintään tunnin. Tulee mahtavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla