Katariina Halonen laittaa roposensa peliin Wallu Valpion puolesta. Kuva: Panu Pälviä
Katariina Halonen laittaa roposensa peliin Wallu Valpion puolesta. Kuva: Panu Pälviä

Selviytyjät Suomi huipentuu sunnuntaina voittajan kruunaamiseen. Toimittaja Katariina Halonen on varma siitä, kuka viidakkokruunun saa päähänsä.

Onko siellä muita, joita Selviytyjien katsominen on tuskastuttanut jo huhtikuun puolesta välistä lähtien? Joka sunnuntai mietin, että antakaa sille Wallu Valpiolle jo se 30 000 euroa ja päästäkää meidät pahasta.

Ihmiset ovat lampaita. Lampaat viihtyvät laitumella, mutta eivät pärjää viidakossa. Vuoden 2018 Selviytyjien voittaja Sampo Kaulanen veti muita kilpailijoita kuin pässejä narussa. Tänä vuonna samaa roolia näyttelee Wallu Valpio. Siksi hän on vuoden 2019 Selviytyjät-voittaja.

Varma voitto hymyilyttää

Viime viikot Wallu on ollut ylimielinen ja ärsyttävä. Jatkuva myhäily ja kyräily nostavat niin katsojien kuin saarelaistenkin verenpaineet kattolukemiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisaalta, totta kai hän myhäilee – Wallu tietää voittavansa. Tätä ei kiistänyt edes Tuuli Matinsalo, joka nyökytteli Wallulle ymmärtäväisenä, kun mies kertoi tiputtavansa seuraavaksi Tuulin, hänen jälkeensä Virpi Kätkän ja lopulta vielä Miska Haakanan, jotta pääsee finaaliin saaren vihatuimman Kim Heroldin kanssa ja varmistaa oman voittonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wallun suunnitelma on toiminut kuin rasvattu, sillä Tuuli ja Virpi ovat jo siirtyneet saarelta heimoneuvostoon. Enää Wallun täytyy lähettää Miska viidakosta takaisin laitumille.

Wallu Valpiolla on langat tiukasti käsissään Selviytyjät-saarella. Kuva: Sanoma-arkisto / Nelonen
Wallu Valpiolla on langat tiukasti käsissään Selviytyjät-saarella. Kuva: Sanoma-arkisto / Nelonen

Suurilla kertoimilla finaaliin

Mutta miksi juuri Wallu Valpio? Lopullinen taisteluhan finaalipaikoista on vielä käymättä.

Uskallan heittää roposeni pöytään sen puolesta, että finaalihaasteen voittaa joko Wallu tai Kim. Onhan miehillä kisan kovimmat onnistumisprosentit. Suomenruotsalainen Kim Herold voitti jopa sanakisan, vaikka joutui hetkeä aiemmin tarkastamaan Miska Haakanalta, mitä tarkoittaa sanan perusmuoto.

Vähintään yhtä kovan panoksen olen valmis laittamaan sen puolesta, ettei kumpikaan tästä kaksikosta valitsisi finaaliin suloista ja hyväuskoista Miskaa, joka ei hoksannut tätä äänestäessään pois ainoan todellisen liittolaisensa Virpi Kätkän.

Kauna on kauden teema

Jäljellä on enää yksi kysymys. Vaikka Wallu ja Kim kilpailisivatkin finaalissa toisiaan vastaan, miksi kukaan äänestäisi pelistrategioillaan rehvastelevaa Wallua?

Koska toinen vaihtoehto on vielä huonompi.

Kimin kohdalla on kieltämättä tapahtunut hellyyttävä kasvutarina, jossa joka pesässä sohineesta ja kaikkien kanssa liittoutuneesta sarjavalittajasta on kuoriutunut herkkä hymypoika.

Ikävä totuus on kuitenkin se, että kauna on tämän kauden teema. Vai voitko olla eri mieltä, kun mietit Kimin kostoretkeä Sauli Koskisen puolesta tai Lola Odusogan ajojahtia Vilma Bergenheimiä kohtaan?

Kauna ajaa myös heimoneuvoston äänestämään Wallua Selviytyjien voittajaksi. Ei siitä kukaan neuvoston jäsen iloinen ole, mutta kaunoista valitaan sunnuntaina se kevyempi.

Vierailija

Analyysi on hyvä, muitta Kimi on huomattavasti siedettävämi kuin Vaipio. Joka on alusta saakka vedättänyt milloin ketäkin. Joka on valmis myymään vaikka äitinsä jos on tarpeen.
Oli todella hieno veto Virpiltä ottaa hotelliyö pois Vaipiolta! Koska Virpillä oli jo Valpion puukko selässään

Vierailija

Veikkaan, että jury ei kanna kaunaa niin paljon kuin toimittaja kuvittelee. Itse haluaisin nähdä Kimin voittavan koko kisan, hän on osoittautunut kaikkine sähläyksineenkin oikeaksi Selviytyjäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla