Kuvat
Ylen kuvapalvelu
Essi Hellén, Niina Koponen ja Emma Kunnas ovat käsikirjoittaneet Hillon. Naiset myös esiintyvät kymmenosaisen uutuussarjan päärooleissa.
Essi Hellén, Niina Koponen ja Emma Kunnas ovat käsikirjoittaneet Hillon. Naiset myös esiintyvät kymmenosaisen uutuussarjan päärooleissa.

Ronskin sketsisarjan ensimmäisessä jaksossa selviää, miksi seksipikkareita ei kannata pukea sukujuhliin ja mitä on kehtaaminen.

IS TV-LEHTI:  Naapuripöydän mies tuijottaa naista. Tämä suivaantuu ja ryhtyy kiihkeästi puolustamaan oikeutta kantaa rintojaan vailla junttia mulkoilua. Lopulta mies kertoo oikean syyn katseelleen – ja nolo hetki on valmis. Kannattaisiko vielä lausua pari osuvaa sanaa…

Muun muassa tätä on 10-osainen komediauutuus Hillo, jossa kolme naista pureutuu itseironian, haavoittuvuuden, ylitulkitsemisen ja fantasioiden maailmaan. 

Sarja on Essi Hellénin, Niina Koposen ja Emma Kunnaksen unelmien toteutuma. Kolmikko sekä käsikirjoittaa sarjan että esiintyy sen päärooleissa. Prosessi alkoi jo vuonna 2016. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Saimme ihanan rauhan tehdä sarjaa pitkään. Olemme ystäviä ja kollegoja, joilla oli haave oman näköisestä sarjasta, Essi Hellén kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Samastuttavan komedian suunnittelu lähti yhteisistä keskusteluista messengerin välityksellä. 

– Naisroolit ovat viihteessä usein suppeita tyttöystävän rooleja, ja itsekkäästä nautinnonhalusta tahdoimme luoda jotain mehevämpää.

”Ai säkin olet tehnyt noin!”

Hillo-nimi kuvastaa esimerkiksi rahaa, kuukautisia, berliininmunkkeja ja erilaisia himoja. Sketseissä isketään keskelle noloutta, paljastuksia, pelkoja ja kaikkea sitä, josta ei uskota, että samaa sattuisi muille.

– Käsikirjoittaminen oli antoisaa ja hilpeää, kun hihitimme yhteisille kokemuksille. Ai säkin olet tehnyt noin, ja sustakin on tuntunut tuolta! Hellén nauraa.

 Hän uskoo, että myös katsojat löytävät samastuttavat hetket – ja kenties kokevat puhdistumisen tunteen.

Tarkoitus ei silti ole päästä eroon nolouksista vaan hyväksyä se, että elämään kuuluu häpeää, erilaisia vaiheita ja epämääräisyyksiä.

– Sankariksi ei tarvitse nousta noloutta poistaen. Teema, joka sketseissä toistuu, on no shame!

Tyyli vertautuu vaikkapa Siskonpetiin, mutta Hellén toteaa, että Hilloa tehdään noin kolmikymppisille, joiden elämä ei ole vakiintunut urilleen. 

– Parisuhde- ja perhe-elämää ei nähdä. Imemme vaikutteita Amy Schumerin komediasta, Spice Girlsistä, Beyoncésta ja muusta populaarikulttuurista. Tyttöenergiasta! Työnimenä oli ”Tissisarja”, mutta totesimme sen kenties sulkevan pois mieskatsojia.

Mukana on runsas määrä vierailevia näyttelijöitä, kuten Hannele Lauri, Eija Vilpas, Taneli Mäkelä, Miitta Sorvali, Riitta Havukainen, Eero Ritala  ja Juho Milonoff.

– Unelmien vastanäyttelijöitä! Oli upeaa, että niin moni toivelistaltamme pääsi mukaan. Se, että saimme käyttää joka jaksossa eri näyttelijöitä, on poikkeavaa.

Tekijäkolmikko täydentää toisiaan.

Putousta ja paljon muuta käsikirjoittanut Emma toi dramaturgista tietotaitoa. Niina taas ideoi hulluimmat jutut, kuten laulavat berliininmunkit. Hän sävelsi musiikin jaksojen musavideoihin, jotka esitämme, Hellén kertoo.

– Itsellänihän on lempinimi Essi ”Erite” Hellén… Itseäkin ällötti välillä, että kirjoitin mukaan sellaista inhorealismia, Essi huvittuu.

Tietenkin tällaisen sarjan kuvauksissa myös repeiltiin.

– Viisaudenhammaskohtaus, jossa suu puutuneena yritän puhua, oli paha! Ja outo oli myös kohtaus, jossa näyttelen mieheni Mikko Virtasen kanssa naista, jota ärsyttävät miehen petiäänet. Onkohan hyvä idea laulaa sängyssä Leijonakuningasta…?

Hillo, TV2 klo 21.00

Vierailija

HS:n arvostelu oli todella huono. Aina joskus esille nousee tällaisia "kritiikkejä", joissa kohteessa ei nähdä MITÄÄN hyvää. Samalla verrataan johonkin toiseen vastaavaan, jossa taas KAIKKI oli ihan mahtavan timanttista. Lapsellista eikä mitenkään professionaalista. Hillo on hyvä ja kerrankin esillä on vähän tuoreempia kasvoja ainaisten niinalahtisten, pirjoheikkilöiden ja krissesalmisten sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla