Kuvat
Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu
Elli Melasniemi nähdään Kakarat-sarjan Astan roolissa.
Elli Melasniemi nähdään Kakarat-sarjan Astan roolissa.

Elli Melasniemi näyttelee Kakarat-sarjassa lukiolaista, joka tulee yllättäen raskaaksi.

IS TV-LEHTI: Uusi draamasarja Kakarat kertoo lukiossa kolmatta vuotta opiskelevasta graffititaiteilijasta Astasta. Lukiolaisella on edessään loistava tulevaisuus täynnä suunnitelmia. Elämä muuttuu äkisti, kun hän huomaa olevansa raskaana. Tilannetta ei helpota se, että poikaystävä (Vincent Kinnunen) on lähdössä armeijaan. 

Astan roolin tekee 21-vuotias Elli Melasniemi.

– Samastuin monella tapaa Astaan, vaikka onneksi en ole itse joutunut käymään läpi tällaista kokemusta. Astan ajatukset ja reaktiot olivat mielestäni loogisia, enkä joutunut tuskailemaan roolini kanssa. Koin, että minulle annettiin tarpeeksi tilaa ja minua ohjattiin hyvin. Olimme ohjaajan kanssa samalla aaltopituudella tekemistämme päätöksistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juho Kuosmasen (Hymyilevä mies, 2016) ja Markus Lehmusruusun (Risto Räppääjä ja pullistelija, 2019) ohjaamassa sarjassa myös Astan perheellä on omat myllerryksensä. Vanhemmat haluaisivat vielä iltatähden, ja veli hakee omaa paikkaansa kapinoimalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Draamassa käydään läpi aikuistumiseen liittyviä isoja teemoja. Asta miettii omaa paikkaansa lapsuudenkodissaan, parisuhteessaan ja ystävyydessä. Lisäksi hän joutuu tosissaan pohtimaan, aikooko pitää lapsen. 

Elli näytteli vauvan kanssa ensimmäistä kertaa.

– Kun olimme synnytyssairaalassa, minulla oli päällä synnytysvaatteet ja sylissä oikea vauva, joka puklasi päälleni. Kyllä se laukaisi sellaisen luontaisen reaktion. Tuli tunne, että minulla on hirveä vastuu tästä ihmisestä. Vauvat ovat jotenkin todella rakastettavia, ja siinä ajatteli luonnostaan, ettei tälle halua mitään pahaa.

Tavoitteena Teatterikorkeakoulu

Ilmaisutaitoaineisiin painottuneen Kallion lukion käynyt Elli on aiemmin näytellyt muun muassa nuorille suunnatussa Seitsemäntoista-draamasarjassa (2017), joka kertoi kahdesta 17-vuotiaasta tytöstä vuoden 1917 poliittisessa myllerryksessä Helsingissä.

Elli opiskeli Lahden kansanopiston teatterilinjalla vuosina 2017–2018, minkä jälkeen hän pääsi jäseneksi Ilves-Teatteriin, joka on käpyläläinen ylioppilasteatteri. 

Näyttelemisen lisäksi hän on kahvilassa töissä. Loppuvuosi kului kolmen kuukauden reppureissulla Aasiassa.

– Keväällä aion hakea uudestaan Teatterikorkeakouluun näyttelijälinjalle. Haluan tehdä tätä ammatikseni.

Elli on Melasniemen näyttelijäsuvusta. Kristiina Halkola ja Eero Melasniemi ovat hänen isovanhempansa ja Vilma Melasniemi täti. Ellin äiti Verna Melasniemi ei ole näyttelijä.

– Jotkut tunnistavat sukunimeni, mutta moni ikäiseni ei rekisteröi sukunimeäni mitenkään.

Samalla alalla olevasta perheestä on konkreettista apua.

– Olen nähnyt, millainen tämä ala on oikeasti, joten olen oppinut suhtautumaan siihen realiteetilla ja järkevyydellä. Monesti näyttelijäntyötä jotenkin glorifioidaan, mutta se ei välttämättä ole sellaista kuin ajatellaan. Työ voi olla aika raskastakin, jos on vaikkapa freelancer. Siitä on ollut myös apua, että joku osaa katsoa esimerkiksi työsopimuksia kanssani.

Minkälaisia vinkkejä on suvulta tullut?

– Eivät ne liity välttämättä tähän alaan, vaan he ovat yleisesti sanoneet, että jos tekee työnsä hyvin ja on mukava ihmisille, niin se tulee takaisin jotenkin.

Ura näyttelijänä ei ole kuitenkaan koskaan ollut Ellille ilmiselvä ratkaisu.

– Olen aina tykännyt soittaa pianoa ja käydä tanssitunneilla. Kun olin Kallion lukiossa, monet tiesivät haluavansa Teatterikorkeakouluun jollekin linjalle, mutta itselleni se ei ollut mitenkään itsestään selvää – ehkä juuri siksi, koska tiedän, ettei se ole maailman helpointa. Jotenkin vieläkin toivon, että tulisi jokin järkevämpi ammatti mieleen, mutta ei ole vielä tullut, Elli hymyilee.

Kakarat, keskiviikkona 1.1. klo 21.00 alkaen Yle TV2:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla