Jos romanttinen mutta epäuskottava juonikuvio ei haittaa, kyllä illan leffan kertaalleen kestää katsoa.

IS TV-LEHTI: Edesmennyt kolumbialainen, huumekauppaan ja murhaamiseen erikoistunut rikollinen, multimiljonääri Pablo Escobar (1949–1993) on ollut viime vuosina suosittu aihe dokumenteissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Näyttelijänä paremmin tunnetun italialaisen Andrea Di Stefanon keskinkertainen esikoisohjaus Escobar: Paradise Lost lähestyy Escobaria hieman mutkan kautta. 

Elokuvan pääosassa on Kolumbiassa surffaileva kanadalainen nuori mies Nick, jota kaikin puolin valju Josh Hutcherson näyttelee. Naivin sinisilmäinen Nick rakastuu kauniiseen paikalliseen naiseen Mariaan (Claudia Traisac).

Rakkauden tielle tulee kuitenkin elämää suurempi ryppy, kun selviää, että Marian setä on itse Pablo Escobar.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nickille tulevan sukulaismiehen taustat paljastuvat niin hitaasti, että hän huomaa aivan liian myöhään olevansa itsekin syvällä rikolliskartellin syövereissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Romanttisista kuvioista epäuskottavia käänteitä tulvivaksi jännäriksi muuttuva tarina ei ole tosi, vaikka se sellaisena yritetäänkin kertoa. 

Elokuvan pelastaa Escobarin roolin erinomaisesti näyttelevä Benicio Del Toro, joka on kuitenkin vain sivuhenkilö. Siitä huolimatta tarina herää kunnolla henkiin vain silloin, kun Del Toro astuu kuvaan.

”Hopeaa ja lyijyä” eli lahjontaa ja kuolemaa kolumbialaisille ja hieman muillekin tarjonneen kokaiinikuninkaan luksuselämän tunnetuimpia sovituksia ovat viime vuosina olleet olleet Javier Bardemin ja Penélope Cruzin tähdittämä elokuva Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria (2017) sekä Netflixin tv-sarja Narcos (2015–2017).

Escobar: Paradise Lost (2015), sunnuntaina 15.3. klo 21.00 TV5:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla