Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuvan päähenkilöinä ovat kaksi feminismin löytänyttä teini-ikäistä, joiden ystävyys joutuu koetukselle, kun toinen rakastuu jääkiekkoilijaan.

Hannaleena Haurun (s.1983) ohjaama ja käsikirjoittama esikoiselokuva on kuvaus nuorten tyttöjen kapinasta surrealistisilla tarinankerrontamausteilla höystettynä.

Päähenkilöinä ovat kaksi feminismin löytänyttä teini-ikäistä, Satu (Inka Haapamäki) ja Heidi (Rosa Honkonen), jotka jo lapsuudesta saakka ovat olleet keskenään parhaita ystävyksiä.

Kaveruksilla on tähtäimessään vallankumous ja meneillään omintakeisia projekteja. He sabotoivat muun muassa teennäisiksi julistamiaan kalliita kesähäitä, koska rakkauden ei pitäisi olla bisnestä, ja vastustavat paikallisen geishakoulun oppeja. Toisinaan heitä avustaa Heidin veli Henri (Santeri Helinheimo Mäntylä), joka on ihastunut Satuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bestisten taistelutiimi joutuu kuitenkin koetukselle, kun vastoin kaikkia periaatteita Heidi rakastuu jääkiekkoilijaan, minkä jälkeen kissanpennut alkavat kirjaimellisesti vilistä silmissä. Kuinka käy rakkauden ja selviääkö tyttöjen ystävyys? Tunteidensa ristipaineessa kamppailevan Sadun on lopulta päätettävä, mitä oikeasti haluaa. Sivurooleissa nähdään Samuli Vauramo ja Janni Hussi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkuhämmennyksen jälkeen elokuvan outous piristää ja absurdi komedia herättää kiinnostuksen. Kasvutarinan raikkaus tempaisee mukaansa ja kesäinen miljöö tekee Turun saaristossa kuvatusta elokuvasta oivallista viihdettä kesäiltaan.

Haapamäki ja Honkonen ovat kumpikin ensimmäisissä elokuvarooleissaan luontevia ja sympaattisia. Honkonen on myös sittemmin näytellyt elokuvassa Hölmö nuori sydän (2018). 

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017), TV2 klo 21.55

Sisältö jatkuu mainoksen alla