Vaikka Köyhänä Englannissa -dokumentti on lohdutonta katsottavaa, kuullaan siinä jotain hyviäkin uutisia.

IS TV-LEHTI: Minna Pyen toimittama ja ohjaama Ulkolinja: Köyhänä Englannissa lähestyy Ison-Britannian asuntokriisiä Manchesterin tilanteen kautta.

Lohduttoman dokumentin loppupuolella kuullaan positiivisiakin uutisia: Manchester on ollut eturintamassa asunnottomuuden hoidossa. Pormestari Andy Burnham kertoo ottaneensa Suomesta mallia Asunto ensin -periaatteesta, eli päihteettömyys ei ole edellytys asunnon saamiseksi, vaan kodittomalle annetaan ensin asunto ja muuta tukea, jotta hän saa asiansa raiteilleen ja elämänsä päihteettömäksi. Burnham toivoo projektista koko valtakunnan kattavaa.

Minna Pye seuraa erilaisten vapaaehtoisjärjestöjen toimintaa asunnottomien auttamiseksi ja tapaa kodittomia, joilla on kaikilla oma tarinansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joku on paennut kotiväkivaltaa lastensa kanssa, toinen menettänyt perheensä syövälle, kolmas avioerossa. Keskeisiä syitä kodittomuuteen ovat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen ja julkisten palvelujen puute sekä sosiaaliturvauudistus, joka siirsi eri etuudet yleistuen piiriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhden hyväntekeväisyysjärjestön perustaja, lääkäri Zahid Chauhan toteaa, että Britanniassa kuolee yksi koditon joka 17. tunti.

Mielenkiintoista olisi nähdä uusi dokumentti, kuinka paljon koronakriisi on pahentanut tilannetta.

Ulkolinja: Köyhänä Englannissa, TV1 klo 22.05

Sisältö jatkuu mainoksen alla