Tänään tv:stä tulevan Absolutely Anything -leffan takana on Monty Pythoneista tuttu Terry Jones.

IS TV-LEHTI: Moni muistaa sadun, jossa haltijalta saadut kolme toivetta johtavat siihen, että aviomiehen nenässä roikkuu makkara. Terry Jonesin kohelluskomediassa käy lähes samoin. Elokuvan opetus on: ihmiskunnalle ei kannata antaa kykyä toteuttaa vapaasti toiveitaan!

Avaruuden ruhtinasörkit kokoontuvat kosmoksen keskiössä ja tulevat tulokseen, että maapallolla häärivä porukka on turhaa. Viimeinen mahdollisuus vielä annetaan, ja summamutikassa valittu testimies saa kyvyn toivoa mitä tahansa, kättä heilauttamalla.

Onnenpekaksi valikoituu Simon Peggin näyttelemä opettaja Neil. Tietämättä kyvystään tämä ensi töikseen toivottaa opiskelijansa hornantuuttiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onnekseen hän huomaa, että kuolleet voi palauttaa eloon – mutta kannattiko herättää aivan kaikki kuolleet..?

Tällä tasolla komedia pääosin kulkee. Teema on tietenkin hersyvä, mutta kun pakolliset unelmavartalot ja puhuvat koirat (koiraa tulkitsee Robin Williams) on käyty läpi, muuttuvat lemmenmetsästys ja viime hetkillä muistettu maailmanparannus hieman puiseviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohjaaja Jones muistetaan Monty Pythoneista, ja hänen viimeiseksi jääneeseen komediaansa on koottu huvin vuoksi alien-ääniksi Monty Pythoneiden John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin ja Terry Jones. 

Katsoja voi viihdyttää itseään bongaillen muita Python-viittauksia.

Hauskinta on toiveiden kirjaimellisuus ja siitä irtoava huumori. Juoni jää silti irtonaurujen tasolle.

Absolutely Anything, maanantaina 23.3. klo 21.00 Yle TV2:lla.

Evendure N-40

Olisi ollut mukava nähdä se valtava penis joka on naisten mielen mukainen. Värihän toki selvisi oli tiedossa, mutta edes  se valkoinen versio siitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla