Jack (Jacob Tremblay) yrittää elää lapsen elämää pimeään huoneeseen teljettynä.
Jack (Jacob Tremblay) yrittää elää lapsen elämää pimeään huoneeseen teljettynä.

Roomin taitava kuvaus näyttää, kuinka lapsen näkökulmasta rajattu huonekin voi tuntua äärettömältä.

IS TV-LEHTI:  Irlantilaisen Lenny Abrahamsonin ohjaama Room toi amerikkalaiselle Brie Larsonille (s. 1989) Oscarin parhaasta naispääosasta, ja aivan ansaitusti.

Kidnappauksen uhrista ja hänen pojastaan kertova draama on ahdistavalta aiheeltaan rankka, mutta toteutukseltaan kaunis kuvaus äidin ja lapsen vahvasta rakkaudesta.

Käsikirjoituksen on sovittanut Emma Donoghue oman romaaninsa pohjalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koskettavan tarinan alussa huoneeseen vuosiksi vangittu ja toistuvasti raiskattu Joy (Larson) yrittää haastavissa olosuhteissa rakentaa juhlatunnelmaa poikansa Jackin (Jacob Tremblay) 5-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan kertojaäänenä kuuluva, vankeudessa syntynyt Jack ei ole koskaan tuntenut maailmaa huoneen ulkopuolella, vaan on tyytynyt versioon äitinsä sepittämästä todellisuudesta. Joy on parhaansa mukaan luonut Jackille kokonaisen maailman huoneen sisälle, mutta iän karttuessa pojan kysymykset kasvavat ja äidin vastaukset vaikenevat. Lopulta Joy on valmis toteuttamaan uhkarohkean pakosuunnitelman.

Roomin taitava kuvaus näyttää, kuinka lapsen näkökulmasta rajattu huonekin voi tuntua äärettömältä ja toisinaan katsoja ihan hätkähtää, kuinka ahtaalta ja kolkolta tila loppujen lopuksi näyttääkään.

Monisävyisesti ja jännittävästi kerrotun, tosielämän tragedioista muistuttavan tarinan ytimessä ovat ennen kaikkea vaikuttavat näyttelijäsuoritukset. Larsonin lisäksi ensiluokkaista työtä herkällä läsnäolollaan tekee myös Jackin roolissa nähtävä Tremblay.

Room (2015), TV5 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla