Kuvat
Jukka Alasaari / ITV / Yle
Ensihoitaja Laura Carsten työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulanssissa.
Ensihoitaja Laura Carsten työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulanssissa.

Tv-sarja Elossa 24h näyttää, mihin kaikkeen hoitoalan ammattilaiset taipuivat yhtenä lokakuisena päivänä.

IS TV-LEHTI: Dokumentaarinen sairaalasarja Elossa 24h jatkuu kahdeksan uuden jakson voimin. Nelisenkymmentä kameraryhmää on jälleen tallentanut pääosin yhden lokakuisen vuorokauden aikana tapahtuneita tositilanteita ympäri Suomen.

Kahdella Kultaisella Venlalla palkitun sarjan parasta antia on sen realistinen kuvaus alan ammattilaisten sekä potilaiden ja heidän läheistensä kokemuksista. 

Terveydenhuollon resurssipulasta ja kiireestä on käyty laajaa keskustelua vuosien varrella. Kaiken sen jälkeen on kuitenkin huojentavaa nähdä, millaista osaamista suomalaisista sairaaloista yhä löytyy hädän hetkellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Empatian kautta

Kausi alkaa nopeatempoisella Valmiustila-erikoisjaksolla, jossa tutustutaan uusiin päähenkilöihin ja heidän arkeensa ensihoidossa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turun lääkärihelikopterin ensihoitolääkärin Kosti Koivisto-Kokon päivä alkaa itsemurhaa yrittäneen miehen pelastustehtävällä. Sarjan ammattilaisista tulee tunne, että työtä tehdään vahvan osaamisen lisäksi aidon empatian kautta. Koivisto-Kokko ei ole poikkeus, ja hän pyrkii selvittämään syytä siihen, miksi mies on päätynyt vahingoittamaan itseään. Koivisto-Kokko toteaa, että pienikin kontaktin saaminen voi estää seuraavan itsemurhayrityksen.

Koivisto-Kokko on ollut Lääkärit ilman rajoja -järjestön ja Punaisen ristin mukana kriisialueilla. Hänelle on tärkeää, että työ on monipuolista.

– Harvassa ammatissa näkee niitä ihmiselämän hyviä ja huonoja hetkiä samassa mittakaavassa kuin tässä. Ja ikinä ei tiedä, mitä tulee vastaan.

”Olen välillä ajanut itseni tosi väsyksiin.”

Toisena uutena kasvona nähdään Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitaja Laura Carstens. Hän vastaa hälytykseen, kun nuori pyöräilijä on joutunut auton töytäisemäksi. Mukana on myös aiemmilta kausilta tuttu Oulun yliopistollisen sairaalan akuuttilääkäri Iita Daavittila

Lempeällä otteella työtään tekevä Laura Carstens pohtii jaksossa, että äidiksi tuleminen on auttanut ymmärtämään lasten toimintaa entistä paremmin myös työtilanteissa. 

Kuormittavimpina asioina ammatissaan hän kokee tilanteet, joihin ei voi itse vaikuttaa. Carstens mainitsee yksinäiset vanhukset, jotka eivät pärjää kunnolla kotona, mutta eivät ole tarpeeksi huonokuntoisia päästäkseen palveluasumiseen.

Kellon ympäri työtä paiskivat ammattilaiset ovat toisinaan kovilla oman terveytensä kanssa. Daavittila kertookin, että työssä jaksamisesta on tullut hänelle tärkeää.

– Olen välillä ajanut itseni tosi väsyksiin runsailla työtunneilla, ja olen joutunut harjoittelemaan jossain määrin armollista suhtautumista itseeni.

Elossa 24h alkaa sunnuntaina 12.1. klo 20.00 Yle TV1:llä. Sarjan kaikki jaksot nähdään kanavalla peräkkäisinä päivinä. 

inkamaija88

syke ohjelma on sairaala -sarja missä miten lääkärit ja ensihoitajat toimii hätätilanteessa mun suosikki seuraan sitä hamaan loppuun saakka mun lempi näyttelijä Jaajo Linnonmaa joka näyttelee JP ja janne saarinen sekä Amelie Blauberg suosikkeja siinä Lenita ja marleena joka näytteli tiina lymi     

Sisältö jatkuu mainoksen alla