Mike (Max Beesley) ja Pete (Mackenzie Crook) sekoilevat autokaupassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Ben Blackall
Mike (Max Beesley) ja Pete (Mackenzie Crook) sekoilevat autokaupassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Ben Blackall

Tänään alkava Valkoisia valheita on mielenkiintoinen brittisarja autokorjaamon arjesta, joka välillä karmii ja välillä naurattaa ääneen.

IS TV-LEHTI: Brittiläinen tumman huumorin draamasarja Valkoisia valheita (Ordinary Lies, 2015–) sijoittuu autokauppaan, jonka työntekijöistä useammalla on jotakin salattavaa – ennemmin tai myöhemmin. Tavalliset ihmiset yrittävät luovia tukalasta paikasta möläyttämällä hätävalheen. Viattomaksi valkoiseksi valheeksi tarkoitetulla heitolla voi kuitenkin olla hirveät seuraukset.

Jatkuvajuonisessa sarjassa käsitellään joka jaksossa eri henkilöiden valheita ja niiden seurauksia.

Sarjan on käsikirjoittanut Emmy- ja Bafta-palkittu David Brocklehurst, joka on muun muassa sarjojen Shameless ja Safe takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan avausjaksossa autokauppias Marty (Jason Manford) yrittää selvitä kaoottisen perhearjen ja myyntitavoitteiden puristuksessa alkoholin avulla. Yömyöhään venyvät juomingit pubissa eivät auta asiaa, vaan jälleen kerran myöhästyessä töistä Martya uhkaavat potkut. Hädissään hän möläyttää, ettei pääse töihin, koska hänen vaimonsa kuoli edellisenä yönä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Martya kohtaa työpaikalla empatian vyöry, ja mies alkaa nauttia saamastaan lempeästä huomiosta. Ongelmaksi muodostuu, että totuutta elossa olevasta vaimosta pitää salata työpaikalla, ja myös vaimolta on salattava valhe tämän kuolemasta. Valheella on tässäkin tapauksessa lyhyet jäljet.

Valkoisia valheita on mielenkiintoinen ja koukuttava sarja, joka välillä karmii ja välillä naurattaa ääneen. Sen välillä ärsyttävät henkilöhahmot ovat inhimillisiä, kaikkine huonoine piirteineen.

Ensimmäisen jakson jälkeen ei malta odottaa seuraavaa, jotta saa tietää, kuinka valepukin tarina jatkuu.

Valkoisia valheita, TV1 klo 19.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla