Hugh Grant näyttelee vakuuttavasti skandaalin pyörteeseen joutuvaa brittipoliitikkoa tositapahtumiin perustuvassa draamassa.

IS TV-LEHTI: Jeremy Thorpe (1929–2014) oli arvostettu poliitikko Britanniassa. Poliittisen eliitin supermiehestä tuli nuorin puoluejohtaja sataan vuoteen. Hän nautti menestyksestä liberaalisen puolueen johdossa.

Thorpe kantoi kuitenkin salaisuutta: hän makasi miesten kanssa. Homoseksuaalisuus oli ollut pitkään rikos Britanniassa. Vaikka se laillistettiin Englannissa ja Walesissa 1967, se hyväksyttiin hyvin hitaasti.

Thorpen ja Norman Scottin välille kehittyi suhde 1960-luvun alussa. Romanssin loputtua Scott yritti paljastaa kaiken, mutta Thorpe onnistui kieltämään suhteen yli vuosikymmenen ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1970-luvun puolivälissä Scott horjutti jälleen Thorpen asemaa. Kuvio sai saippuasarjamaisia piirteitä, kun Thorpe alkoi suunnitella entisen rakastettunsa raivaamista tieltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Scott yritettiin murhata lokakuussa 1975. Hän selvisi siitä ja alkoi ajaa asiaansa entistä rivakammin julkisuudessa. Skandaalista seurasi koko Britanniaa kuohuttanut oikeudenkäynti. Vaikka Thorpe todettiin syyttömäksi oikeudessa, hänen poliittinen uransa oli pilalla.

BBC:n kolmiosaisessa, uusintana nähtävässä Perienglantilainen skandaali -draamassa (2018) käydään läpi tämä poikkeuksellinen tapaus. Hugh Grant nähdään Jeremy Thorpena, Norman Scotia näyttelee Ben Whishaw. Stephen Frearsin ohjaaman minisarjan myötä Grant tekee paluun televisioon. Hän on vakuuttava roolissaan skandaalipoliitikkona.

Myös Grant on kokenut henkilökohtaisia kohuja. Maailmanmaineeseen noussut näyttelijä päätyi otsikoihin 1995, kun hänet pidätettiin Los Angelesissa ostettuaan seksipalveluita.

Perienglantilainen skandaali, TV1 klo 22.05.

Sisältö jatkuu mainoksen alla