True Detectiven kolmas kausi pyörähtää tänään käyntiin TV2-kanavalla.

IS TV-LEHTI: Jos Nic Pizzolatton luoman True Detectiven ensimmäinen kausi (2014) oli yksi vuosikymmenen tv-tapauksista, oli toinen kausi (2015) vastaavan tason floppi.

Onneksi kyseessä on antologiasarja, jossa jokainen kausi aloitetaan uusin hahmoin ja tarinoin. True Detectiven kolmas kausi (2019) onkin komea kunnianpalautus, koko sarjan temaattisesti ja kerronnallisesti ehjin kokonaisuus.

Rikosetsivät Wayne Hays (Mahershala Ali) ja Roland West (Stephen Dorff) tutkivat vuonna 1980 kahden kadonneen lapsen mysteeriä Ozarkin vuoristoalueella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarinaa kerrotaan kolmessa aikatasossa. Vuonna 1990 tapaus avataan uuteen käsittelyyn, ja vuonna 2015 yhä ratkaisemattomasta mysteeristä tehdään true crime -dokumenttia. Kerronnallisesti ratkaisu on haasteellinen, mutta lopputulos palkitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suuri kiitos kuuluu näyttelijöille. Jos True Detectiven ensimmäinen kausi oli Matthew McConaugheyn mestarinäyte, nyt saadaan nauttia kolmesta yhtä ilmiömäisestä roolisuorituksesta.

Ali ja Dorff tuovat rooleihinsa hiljaista karismaa. Erityisen vaikuttavaa on heidän työnsä vanhoiksi miehiksi maskeerattuina. Aika on kuluttanut miehiä rajulla tavalla. Muistot sekä piinaavat että katoavat mielestä, ja jäljelle tuntuu jäävän vain pirullinen kehä selvittämättömien asioiden äärellä. Samaa vereslihaista väkevyyttä on Scoot McNairyn sydäntäsärkevässä roolityössä kadonneiden lasten isänä.

True Detective, maanantaina 7.10. klo 21.30 Yle TV2:lla.

Vierailija

En lue lehteä koskaan mutta otsikko pisti silmään kuin tikku.
Kirjoitan itse paljon ja harrastan laatusarjoja- ja elokuvia ja joskus kirjoitan jaksoarvioita InternetMovieDataBasessa joka on maailman isoin ja suosituin yleisöäänestys paikka elokuville ja sarjoille.
Tätä taustaa vasten haluan kommentoida otsikkoa - yrittäen olla korrekti ainakin niissä puitteissa että kommenttiani ei poisteta - joka yksistään kertoi minulle tarpeeksi - en siis lukenut artikkelia.
True detective kolmas kausi: Kausi seisoo juuri ja juuri omillaan, mutta liika hitaus ja epäuskottavuus(vakavasti muistisairas vanhus tutkii juttua????)sekä yritys kierrättää ensimmäisen kauden ideoita on paikoin sellaista että sitä on jopa hieman kiusallista katsoa.
Mutta kaudella on hetkensä ja jos sitä ei vertaa ykköskauteen vaan ajattelee sitä itsenäisenä sarjana, kyllä tuon kerran katsoo.
Ykköskauden henkilökemia etsivien välillä on niin hyvin näytelty ja tunnelmalla väitetty että tämä sähköisyys on läsnä silloinkin kun miehet ovat hiljaa ja se on todellakin saavutus jota ei noin vain taltioida kameraan. Ja sitten huumori joka on kuivaa ja äkkivääryydessään erittäin toimivaa. Myös tunnelma, uhka näkymättömästä pahasta, on kuvaustyylin ja äänieditoinnin mestarinäyte.
Naulitseva tarina ja kerrontatyyli muutti koko genren kertaheitolla.

Ja nyt tuohon otsikkoon että 3 kausi on "komea kunnianpalautus".
Otsikoikaa mieluummin kysymysmuotoon tuollaiset väitteet, älkääkä tehkö niistä tosiasioita väittämällä että tämä on näin ja näin. Silloin uskottavuus lehtijutulla on parempi, kun on objektiivisempi. Seuratkaa esimerkiksi mainitsemaani IMDB sivustoa, koska sieltä löytyy katsojien keskimääräinen mielipide ja arvosana.

Toivottavasti olisi paras kausi

Minusta 2 . Kausi oli hyvä mutta 1. Kausi oli hieman pitkäveteinen. Toivottavasti on äksöniä tarpeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla