Kuvat
MTV3
Heidin ja Oskarin suhteen alku oli lupaava, mutta sen jälkeen kaikki onkin ollut pelkkää alamäkeä.
Heidin ja Oskarin suhteen alku oli lupaava, mutta sen jälkeen kaikki onkin ollut pelkkää alamäkeä.

Spekuloimme, mitkä asiat ratkaisevat Ensitreffit alttarilla -ohjelman kiinnostavimman parin tulevaisuuden.

Nyyh! Ensitreffit alttarilla -sarjasta nähdään tänään viimeinen jakso. Kolmesta parista vain yhden parin ratkaisu jännittää. Ja se pari on tietenkin Heidi ja Oskari, sillä katsojalle on jo pitkään ollut selvää, että Anniina ja Ville jatkavat yhdessä ja Katja ja Olli eroavat – tai jos niin ei käy, illan jakso onnistuu yllättämään totaalisesti. 

Viimeisimpien jaksojen perusteella vaikuttaa siltä, että Heidin ja Oskarin tilanne ei hyvältä näytä. Viime tiistain jakson perusteella saattoi päätyä siihen johtopäätökseen, että Heidi kaipaa iholleen ”Provinssi-pölyä” ja Oskari perheen. Lue tarkempi analyysi aiemmasta jutustamme:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Parin välit ovat olleet siis kylmät ”napakymppigatesta” lähtien. Ja valitettavasti on tapahtunut asioita, jotka eivät luo uskoa siihen, että kaksikko haluaisi enää yrittää. Tällaisia ne asiat ovat:

 • Heidi on ottanut vihkisormuksen pois ja lausunut kameralle, että mitään suhdetta ei enää ole.
 • Oskari on kokenut Heidin käyttäytyneen kylmästi, jopa aggressiivisesti häntä kohtaan. 

Yllä mainitut asiat voivat olla myös ratkaisevia tekijöitä, kun molemmat miettivät, haluavatko he jatkaa yhdessä. Parin suhteen tulevaisuuden kannalta kaksi tärkeintä kysymystä ovat:

 1. ONKO HEIDI RIITTÄVÄN KIINNOSTUNUT OSKARISTA? Mitä pidemmälle sarja on edennyt, sitä enemmän Heidi on kertonut asioita, joita hänen on Oskarissa vaikea hyväksyä. Heidi ei jaksa odottaa, että Oskari saa suunsa auki kolme päivää liian myöhään. Eikä hän ymmärrä, kun Oskari ei jaksa innostua bilettämisistä.

  Suurin ongelma ei todennäköisesti kuitenkaan liity yllä mainittuihin asioihin, vaan Heidin motivaatioon. Vaikuttaa siltä, että Heidillä ei riitä intoa tulla vastaan ja yrittää ymmärtää hänen ja Oskarin erilaisuutta yksinkertaisesti siksi, että hän ei ole riittävän kiinnostunut Oskarista. Ehkä Oskari ja Heidi eivät yksinkertaisesti ole sopivia toisilleen. 
  Heidi ja Oskari hääpäivänä, kun kaikki oli vielä hyvin.
  Heidi ja Oskari hääpäivänä, kun kaikki oli vielä hyvin.
 2. RIITTÄÄKÖ OSKARIN USKO JA KÄRSIVÄLLISYYS? Oskari on useasti kertonut, että hänen ja Heidin erirytmisyys on raskasta. Oskarille tuottaa turvattomuutta se, kun hän ei tiedä ”mistä suunnasta milloinkin tuulee”. Siitä huolimatta Oskari on tehnyt erittäin selväksi, että hän ei helpolla luovuta. Hänelle avioliitto Heidin kanssa merkitsee paljon, ja hän on erittäin sitoutunut siihen.

  Oskari on tehnyt selväksi myös sen, että hän haluaa perheen. Mutta riittääkö Oskarilla usko siihen, että Heidi olisi se ihminen, jonka kanssa hän haluaa perheen perustaa? Tai riittääkö hänellä kärsivällisyys katsoa, voisiko hänen ja Heidin suhteesta kehittyä pysyvä ja tasapainoinen parisuhde?

Mitä kaksikko sitten päättää? 

Villi veikkaukseni on se, että Oskari haluaisi vielä katsoa elämää Heidin kanssa ilman kameroita, mutta Heidi ei. Mutta saako pari tehtyä yhteisen päätöksen? Sellainen heillä nimittäin pitää olla, kun he menevät Suomenlinnaan asiantuntijoiden eteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensitreffit alttarilla -päätösjakso MTV3:lla tiistaina 5.11. kello 21.00.

Pirjo1954

Pera1950: Aivan järkyttävä ihminen? Miten voit sanoa noin jyrkästi? Ohjema kestää tunnin ja siinäkin on mainoskatkot. Lisäksi ohjelmaan on otettu mukaan ne osat mitä tuotanto on halunnut. Pareja on kolme. Yhden parisuhteen näyttämiseen ei paljon mimuutteja riitä.
Heidillä on ammatti, työ, suku, ystäviä ja sosiaalista elämää. Hän nyt on sellainen nuorenmielinen "tähtisumua ja hattaraa"- nainen. Ja kauniskin.
Ehkä Oskari on väärä mies? Ehkä Heidille sopisi kuitenkin sinkkuus? Mene ja tiedä, mutta yllättävän lujaa katsojat sivaltavat.
Minä olen eläkeläinen ja sen verran olen oppinut, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Enkä minäkään tunne Heidiä kuin televisiosta katsottuna, mutta pientä armoa naiselle!

Sarjasta kirjoitetuissa jutuissa rasittaa se, että pitkälti arvioidaan että vain toisen käytös olisi ongelmallista. Heidi toki on ampunut käytöksellään yli, mutta samalla Oskarin haluttomuus puhua mitenkään muutoin kuin omalla tahdillaan saa aidosti säälimään Heidiä, jolle selkeästi toimii paremmin, että asiat selvitetään heti. Molemmat voisivat tulla vastaan. Oskari voisi vaikka sanoa ”Hei, huomaan että tää on sulle tärkeä asia ja haluan myös puhua tästä, mutta käykö jos mä hetken mietin rauhassa ja sit puhutaan?” Ja Heidi voisi sanoa ”okei, tehdään niin, että mietit rauhassa, mutta ethän mieti liian kauan koska mulle tää sun puhumattomuus tuntuu tosi pahalta”

Sisältö jatkuu mainoksen alla