Yrittääkö saada lapsi vai katua myöhemmin? Sitä pohtii ruotsalaistoimittaja Hanna Hellquist dokumentissa Vauvan aika.

IS TV-LEHTI: Ruotsalainen radiotoimittaja Hanna Hellquist, 38, laskee elämässään olevan kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa sinkkunainen jatkaa deittailua, löytää sen oikean miehen vuoden sisällä ja alkaa odottaa tälle lasta. Toisessa vaihtoehdossa hän ei tee lasta ja kolmannessa hankkii lapsen kaverinsa kanssa.

Biologisen kellonsa kamppaileva nainen pohtii elämänmakuisessa dokumentissa, hankkiiko hän lasta vai katuuko lapsettomaksi jäämistä lopun ikänsä. 

Kysymys lapsesta piinaa niin paljon, että se asettaa jo ensitreffeille kohtuuttomat vaatimukset. Juhlissa käyvä Hellquist pitää elämäänsä täydellisenä, mutta jää miettimään, mitä menettää, jos ei yritä lasta. Jääkö hän yksin sitten, kun oma äiti on kuollut? Entä jos lapsi syntyy – tuleeko hänestä koulukiusattu tai vakavasti sairas?

Mielipiteitä olemuksellaan jakava Hellqvist puhisee pilke silmäkulmassa olevansa Ruotsin yksinäisin naisihminen ja harmittelee, miksei kukaan ole pannut häntä paksuksi. Samaan hengenvetoon hän tunnustaa, ettei ole kovinkaan lapsirakas ihminen, vaan pitää enemmän koirista ja kissoista. Muiden lapsia nainen ei voi sietää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vauvan aika -dokumentti on intensiivinen ja pohdiskeleva kuvaus stressaantuneen Hellquistin piinasta. 

Syntyvyyden laskusta puhutaan paljon ja lapsettomista pariskunnista. Hellquist käsittelee ajankohtaisessa dokumentissaan aihetta, jonka kanssa moni neljääkymppiä lähestyvä, ilman kumppania elävä nainen kamppailee.

Hellquist puhuu myös siitä, millaiset paineet yhteiskunta asettaa naisille, jotka eivät ole varmoja, haluavatko äidiksi.

Vauvan aika, torstaina 27.2. klo 15.20 TV2:lla.

Hyi

Enpä ihmettele. Kävelevä turn-off. Toimittaja, somettaa, miettii lasta kaverin kanssa, ei pidä lapsista ja nuokin vasta jäävuoren huippu.

Vierailija

Sellaisia ne naistoimittajat/ naiset ovat, itsekkäitä, kyynisiä. Eivät halua odottaa sitä oikeaa rakkautta, vaan ovat valmiita hyväksikäyttämään vaikka kaveriaan saadakseen itsekkäät halunsa tyydytettyä. Ei kaikkia naisia ole muutenkaan tarkoitettu automaattisesti äideiksi kai äidiksi. Tullakseen muutoinkin kuin fyysisesti pitäisi kyetä ensin rakastamaan löytämään edes mies(tä) eikä ottaa riskiä, että pullauttelee vain lapsiaties kenen kanssa kun kerran haluttaa tai muillakin on sellainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla