Otis (Asa Butterfield) ja seksiterapeuttina työskentelevä Jean-äiti (Gillian Anderson) kokevat lempeän kiusallisia hetkiä. Kuva: Netflix
Otis (Asa Butterfield) ja seksiterapeuttina työskentelevä Jean-äiti (Gillian Anderson) kokevat lempeän kiusallisia hetkiä. Kuva: Netflix

Seksiterapeutin nolostelevasta pojasta kertova Sex Education -sarja menee suoraan asiaan.

IS TV-LEHTI: Sex Education -sarjan ensimmäiset kuvat johtavat makuuhuoneeseen, jossa alastomien teinien seksihetki päättyy kiusallisesti.

Toisessa kohtauksessa Asa Butterfieldin näyttelemä Otis jää kiinni masturboimiseen valmistautumisesta, kun hänen äitinsä miesystävä eksyy paikalle.

Kolmas kohtaus esittelee itse Jean-äidin sekä tämän huomattavasti nuoremman poikaystävän. Gillian Anderson näyttelee Jeania seksiterapeutille sopivalla suoruudella ja sähäkkyydellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teinien seksiongelmista lempeästi kertovan brittidraamasarjan viesti on monista noloista tilanteista huolimatta selvä: seksistä puhumista tai sen harrastamista ei tarvitse kenenkään häpeillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tietenkin Otis tietää tämän mutta menee silti usein hämilleen. Teini-iässä kun ei ole mitään vaivaannuttavampaa kuin tekopeniksiä toimistonsa seinällä avoimesti näytteillä pitävä äiti, joka tietää seksistä kaiken eikä epäröi tyrkyttää neuvojaan.

Tilannetta ei auta, että lukioluokan häirikkökin ristii Otiksen äidin ”seksikkääksi noidaksi”.

Brittiläisen mutta Australiassa kasvaneen Laurie Nunnin luomassa draamasarjassa on samoja teinien seksikomedioiden piirteitä kuin American Pie -sarjan (1999–2012) elokuvissa: seksi on teinien mielessä melkein koko ajan, joko sen puutteena tai siitä aiheutuvina ongelmina.

Sarjan ote on kuitenkin kypsempi – ja sydämellisempi.

Vaikka paljaat rinnat hytkyvät heti alussa ja myöhemmin yksi pojista tuskailee viagran jäykistämää penistään, roisit hetket eivät ole mukana pelkän rivouden vuoksi. Tässä sarjassa ne johtavat teräviin huomioihin muun muassa suorituspaineista ja ongelmien käsittelyn tärkeydestä.

Luokkakaverinsa Maeven (Emma Mackey) kanssa Otis alkaakin pian kaupata seksineuvontaa lukiolaisille.

Alun ohjannut Ben Taylor tunnetaan suositusta brittisarjasta Catastrophe (2015–). Se on saanut kehuja arkojen aiheiden käsittelemisestä uskottavasti. Samasta on kyse Sex Educationissa.

Sex Education, perjantaista 11.1. alkaen Netflix

Sisältö jatkuu mainoksen alla