Kuvat
HBO
Jos et ole katsonut jaksoakaan GoTia, olet välttynyt monilta pettymyksiltä ja pahalta mieleltä. Kuva: HBO
Jos et ole katsonut jaksoakaan GoTia, olet välttynyt monilta pettymyksiltä ja pahalta mieleltä. Kuva: HBO

Turhauttavatko keskustelut lohikäärmeistä, kääpiöistä ja valkoisista kulkijoista? Tämä on oodi sinulle.

”Joko katsoit uusimman jakson?”

”En olisi ikinä uskonut, että lohikäärmekuningatar päätyy sellaiseen ratkaisuun.”

”Ja yrittiköhän Varys myrkyttää hänet?”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulostaako tämä keskusteluntynkä tutulta? Kyllä, siinä keskustellaan Game of Thronesista, monien mielestä kaikkien aikojen parhaasta televisiosarjasta, jonka kahdeksan tuotantokautta ovat villinneet puolet maailmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On kuitenkin olemassa ihmisryhmä, joka ei tajua yllä olevasta keskustelusta mitään – eikä heitä edes kiinnosta. Kyseessä ovat tietysti he, jotka eivät ole koskaan katsoneet Game of Thronesia. Syssiunatkoon.

Sarjan tosifani voisi väittää, että nämä ihmiset ovat eläneet ankean elämän, mutta erään toisen näkövinkkelin mukaan he ovatkin todellisia voittajia.

Jos et ole koskaan hurahtanut muun maailman sekoittaneeseen fantasiasarjaan, tässä viisi painavaa syytä, miksi asiasi ovat oikeastaan melko hyvin, elleivät jopa aivan mainiosti.

1. Olet hyödyntänyt aikasi tehokkaammin kuin kaikki muut. Sarjan kaikkien jaksojen katsominen kestää lähemmäs sata tuntia, mutta sen lisäksi monen fanin GoT-rutiiniin kuuluu jaksojen jälkipyykin perkaaminen keskustelupalstoilta, Youtuben fanivideoista tai meemejä selaten.

Sillä aikaa, kun me muut lampaat olemme istuneet tuntikausia nenä kiinni ruudussa, olet ehtinyt opiskella esimerkiksi uuden kielen.

2. Et ole turtunut väkivallalle. Sarjan uusimman kauden toiseksi viimeisessä jaksossa nähtiin ennennäkemätön verilöyly, jossa massamurhattiin viattomia sivullisia kokonaisen kaupungin verran. Veri ja teurastus ovat kulkeneet sarjan mukana jo kahdeksan vuoden ajan, joten se on jo osa fanien sielunmaisemaa. Sinä onnekas olet säästynyt makaaberilta väkivallalta ja mielesi järkkymiseltä.

3. ”En ole koskaan katsonut Game of Thronesia.” Onneksi olkoon, olet saanut kahvipöytäkeskusteluihin julkilausuman, jolla erottaudut joka kerta muusta seurueesta. 

4. Makusi viihteen suhteen on korkealaatuinen. Olet kulturelli oman tiesi kulkija, sillä et ole mennyt lauman villityksiin mukaan ja katsonut vuosituhannen spektaakkelimaisinta, kalleinta ja puhutunta viihdesarjaa. Et mässäile viihdyttämällä itseäsi kyseenalaisilla huveilla, kuten lohikäärmeillä ja sukurutsauksella.

5. Et ota televisioviihdettä liian vakavasti, joten olet välttynyt pettymyksiltä ja pahalta mieleltä. Et ole surkutellut esimerkiksi kuolleen lempihahmosi perään. Tai ylianalysoinut juonen käsikirjoitusta ja pettynyt. Moni GoT-fani on ottanut sarjan viimeisen kauden jopa henkilökohtaisesti, sillä juonenkäänteet eivät ole vastanneet monien odotuksia.

Onnittelut siitä, että et kuulu tähän joukkoon!

FU2

Etkö ole katsonut jaksoakaan Kauniita & Rohkeita tai Salattuja Elämiä, onnittelut, olet varmasti älykkäämpi ja kehittyneempi yksilö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla