Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman juontavat Kesäterassi-ohjelmaa jo neljättä kesää.

IS TV-LEHTI: Huh hellettä! Tätä lausetta Tuija Pehkonen ei tänä suvena välittäisi kuulla, sillä esikoistaan odottava juontaja on jo kärsinyt alkukesän hellesäistä.

– Ainoa toive tälle kesälle on se, ettei lämpötila mielellään nousisi jatkuvasti sinne 30 asteeseen, Tuija naurahtaa.

Heinäkuussa hän ei pääse helteitä pakoon edes mökille, sillä työt kutsuvat Helsingissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kolmen viikon mittainen Kesäterassi-ohjelma alkaa heinäkuun puolivälissä, ja haastattelut tehdään tuttuun tapaan Allas Sea Poolilla. Tuija juontaa ohjelman yhdessä Lorenz Backmanin kanssa jo neljättä kesää putkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tätä ohjelmaa on ihana tehdä! Ohjelman vieraat tulevat haastateltaviksi loman keskeltä hyväntuulisina ja rentoutuneina. Haastattelut ovat lämminhenkisiä ja mukavia, mutta välillä myös aika syvällisiäkin, Tuija kertoo.

– Itselleni on syntynyt joka-aamuinen kiva rutiini, kun läpsyttelen Altaalle, istun meikkituoliin ja otan aamupuuron, croissantin ja appelsiinimehun.

Kuulostaa leppoisalta, mutta ohjelman tekeminen on kaikkea muuta. Tuija, Lore ja tuottaja hoitavat itse kaiken haastattelujen buukkauksista taustatöihin.

– Meillä on pieni työryhmä, jossa kaikki tekevät kaikkea. Juuri se tekee ohjelmasta itselleni kiinnostavan. Tykkään tekemisen meiningistä, ja arvostan myös muissa sitä, että kaikki laittavat itsensä likoon, Tuija sanoo.

– Olen joskus naureskellut vieraille, että tämä on tätä tv-työn glamouria, kun he saapuvat haastatteluun ja olen siellä leikkelemässä juontokortteja lähetykseen.

Vieraslistalla ovat tänä kesänä muun muassa Tarja Halonen, Esa Saarinen, Markku Kanerva, Tomi Björck, Aku Hirviniemi sekä Jutta ja Juha Larm.

– Meillä on kiinnostava kattaus eri alan ihmisiä. Olen tosi innoissani tästä.

Tuija tekee parhaillaan myös omaa keskusteluohjelmaa Yle Puheelle. Aloitusjakson vieraana oli vastikään Samuli Edelmann.

– Kesä on perinteisesti minulle työntäyteinen, ja lomailen yleensä joulu–helmikuussa. Olen käynyt usein pitkällä reissulla Australiassa, mutta tänä talvena se jäi raskauden vuoksi väliin. Se ei tosin haitannut, sillä syy oli mitä parhain.

Kesän vapaa-ajan suunnitelmissa on lähinnä pieniä reissuja kotimaassa ennen hänen ja Eero Ettalan esikoisen syntymää.

– Kaiken vapaa-aikani täyttää tämä elämäni isoin mullistus, eikä tässä vaiheessa raskautta tee enää hirveästi mieli suunnitella mitään. Käymme asuntoautolla pienillä retkillä mieheni vanhempien mökillä ja kotiseudullani Iisalmessa. 

Kesäterassi, arkisin maanantaisin 13.7. alkaen klo 19.30 MTV3:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla