Kuvat
MTV3
Viisi viikkoa riitti Heidille ja Oskarille, ja he päätyivät eroon.
Viisi viikkoa riitti Heidille ja Oskarille, ja he päätyivät eroon.

Ensitreffit alttarilla -sarjan Heidi ja Oskari tekivät päätöksen suhteensa jatkosta kumpikin omalla tahollaan. Asiantuntijan mukaan parilla oli kaksi isoa ongelmaa.

Ensitreffit alttarilla -sarjan kolme paria kertoivat illan päätösjaksossa, jatkavatko he yhdessä vai eroavatko. Villen ja Anniinan sekä Katjan ja Ollin päätökset olivat ennalta-arvattavia. Ville ja Anniina kertoivat jatkavansa yhdessä. Katja ja Olli päättivät erota, sillä heidän välilleen ei viiden viikon aikana ehtinyt syntyä muuta kuin kaveruutta. 

Ennen jakson jännittävintä hetkeä, Heidin ja Oskarin päätöstä, asiantuntija Marianna Stolbow kertoi kameralle, ettei hänellä ole mitään hajua siitä, mitä Heidi ja Oskari ovat päättäneet.

”Siinä oli kaikki mahdollisuudet auki.”

– Vaikka kuinka olen asiantuntija, niin siinä kohdassa, kun Heidi ja Oskari tulivat, en yhtään arvannut, mitä tuleman pitää. Siinä oli tavallaan kaikki mahdollisuudet auki: avata kaikki reitit tai sulkea kaikki reitit, Stolbow analysoi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun asiantuntijat kysyivät kaksikolta, mitä nämä ovat päättäneet, selvisi, etteivät Heidi ja Oskari olleet jutelleet päätöksestä yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Se tapa, jolla mulle niin keskeiset perusarvot on tullut kohdelluksi, niin en pysty jatkamaan.”

– Me ei olla tästä oikein yhdessä puhuttu. Sen takia on vaikea puhua mistään yhteisestä päätöksestä. Mä oon lähtenyt tähän koko juttuun sen takia, mitä mä haluan (Oskari viittasi tällä siihen, että hän haluaa perheen). Ja sitä mä haluan edelleen. Sitä ei muuta yksi päivä, viikko, kuukausi eikä vuosi. Kysymys on siitä, että näenkö tai koenko niin, että haluan niitä asioita Heidin kanssa. Mun on pitänyt viime aikoina todeta, että se tapa, jolla mulle niin keskeiset perusarvot on tullut kohdelluksi, niin mä en pysty lähtee rakentamaan ja jatkamaan, Oskari perusteli omaa päätöstään.

Myös Heidin tahto oli se, ettei pari jatka yhdessä.

– Se, että me ei onnistuttukaan, tuntuu pahalta. Henkinen ja fyysinen kemia on uupunut. Mä lupasin itelleni, että mä en helpolla luovuta, ja niin mä oon toiminut.

– Kyllä mä paljon kadun asioita elämässä, mutta tätä en. Mä en oikeasti kadu tätä, Heidi kertoi.

Asiantuntijat Marianna Stolbow, Kari Kanala ja Elina Tanskanen vaikuttivat pettyneiltä Heidin ja Oskarin päätökseen.
Asiantuntijat Marianna Stolbow, Kari Kanala ja Elina Tanskanen vaikuttivat pettyneiltä Heidin ja Oskarin päätökseen.

Kaksi isoa ongelmaa

Myöhemmin Heidi kommentoi kameralle, että hänen mielestään kaksikko teki kaikkensa.

– Mielestäni me yritimme voitavamme ja kaikkemme meidän eteen. Ja sitten vaan täytyy hyväksyä se piste tai ne syyt, miksi me emme tee toisiamme onnelliseksi.

Oskari puolestaan sanoi kameralle myöhemmin, että tiesi jo pidemmän aikaa Heidin päätöksestä.

– Mulle Heidin päätös oli ollut aika selvä jo pitkän aikaa. Ite jouduin sitä vähän hakemaan. Jouduin tekemään päätöksen aika paljon vastoin omia perusarvoja ja lähtökohtia, joten se ei ollut missään nimessä kauheen kevyt, Oskari sanoi.

Asiantuntija Elina Tanskanen analysoi kaksikon suhdetta näin:

– Heidin ja Oskarin suhteen ongelmat kristallisoituu oikeastaan kahteen todella isoon tekijään. Toinen on luottamus. Heillä oli tässä loppuvaiheessa todella isoja luottamusongelmia molemmin puolin. Haluaako tuo toinen minulle hyvää? Voinko luottaa? Onko hän turvallinen? Nämä ovat niin ytimessä olevia kysymyksiä. Toisaalta näistä kysymyksistä voi päästä yli puhumalla, kommunikoimalla. Mutta heillä oli myös tosi isoja kommunikaationgelmia. Ja paljon oli myös väärinymmärryksiä, Elina Tanskanen sanoi.

Kaija K

Heidi on niin oman itsensä lumoissa narisevan äänensä kanssa. Kyllä pitäisi itsensä löytää ennen kuin hakee miestä itselleen. Aikuisen ihmisen ei kuulu itseään ja ruoka-annoksiaan kuvata koko ajan. Vastenmielistä! Oskarilla on varmaan naisia jonossa oven takana, kyllä sieltä varmaan se oikea "napakymppi" löytyy hyvälle miehelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla