Esa uskoo Ensitreffit alttarilla -formaattiin, vaikka avioliitto Aliisan kanssa loppui lyhyeen. Kuva: Sanoma-arkisto
Esa uskoo Ensitreffit alttarilla -formaattiin, vaikka avioliitto Aliisan kanssa loppui lyhyeen. Kuva: Sanoma-arkisto

Esan mielestä Ensitreffit alttarilla -ohjelma on oikealla asialla. Uusille osallistujille hänellä on kaksi selkeää neuvoa.

Ensitreffit alttarilla -Esa hurmasi katsojat viime syksynä, kun sarjasta nähtiin neljäs tuotantokausi. Vaikka Esan avioliitto Aliisan kanssa jäi kuuden viikon mittaiseksi, hänen uskonsa ohjelmaan ei ole järkkynyt.

– Siinä yritetään tosissaan saattaa kaksi sinkkuihmistä yhteen ja pysymään naimisissa. Olen lukenut kommentteja, joissa epäillään ohjelman motiivia, mutta kyllä siinä ollaan ihan oikealla asialla eikä leikitä, Esa sanoo.

Esa on tyytyväinen, että oli ohjelmassa oma itsensä. On kuitenkin yksi asia, jonka hän tekisi toisin.

– Ehkä voisi hetkittäin rauhoittaa mielensä. Kun miettii koko pakettia, se kuvausaika menee niin sanotusti aika usvassa eikä ehdi tajuamaan oikein mitään. En muista hääpäivästäkään itse yhtään mitään, vaan se piti katsoa jälkikäteen, hän kertoo.

Esa aikoo seurata myös vastikään alkanutta uutta Ensitreffit alttarilla -kautta. Ensimmäinen jakso tuli katsottua nauhalta.

– Se tuntui minun silmääni vähän liian vaisulta, mutta siitä ovat asiantuntijatkin sanoneet, että tapahtumia ja tuommoista alkaa kyllä tulemaan, ja niin mie uskonkin. Edelleen on aika nuoria osallistujia kyllä otettu. Jos alettaisiin parittamaan sinne kolmen- ja neljänkymmenen väliin, niin alkaa olla koettuna asioita ja tietää jo vähän, mitä haluaa, itse 29-vuotiaana ohjelmaan osallistunut Esa pohtii.

”Kannattaa heittäytyä vapaasti ja ottaa vastaan se, mitä tulee.”

Uusia osallistujia hän kehottaa unohtamaan turhaan jännittämisen ja heittäytymään.

– Hyvä sanoa, että älä jännitä, mutta tuotantoporukka ja ohjelmantekijät ottavat hyvin huomioon ihmisen ja pitävät hyvää huolta, joten ohjelmassa on hyvissä käsissä koko ajan.

– Kannattaa heittäytyä vapaasti ja ottaa vastaan se, mitä tulee. Ennakkoon ei kannata miettiä yhtään mitään, eikä saa tehdä mitään ennakko-olettamuksia siitä, millainen toisen henkilön pitää olla.

Kysymykseen siitä, lähtisikö Esa vielä uudelleen ohjelmaan, vastaus on tottakai – siis siinä tapauksessa, että olisi edelleen sinkkuna. Ohjelman jälkeen VR:n leivissä oleva mies on nimittäin löytänyt rakkauden ja on onnellisesti parisuhteessa Salossa asuvan Annan kanssa.

Vierailija

Ensitreffit alttarilla -ohjelman unelmamies Esa kertoo nyt, minkä yhden asian tekisi toisin ohjelmassa

Uskon, että Heikki ja Miina tulevat varmasti olemaan oikein hyvä pari ja ovat sitä edelleen. Katsojille näytetään vain pieni osa heidän elämästään ja ehkä vähän tarkoituksellakin provosoiden tiettyjä kommentteja otetaan mukaan. Heikki on toki varautunut, mutta kuka ei olisi tavatessaan puolisonsa ensimmäistä kertaa mennessään tämän kanssa naimisiin? Miinan luonne on aurinkoinen ja lämmin ja varmasti sulattaa jäisimmänkin tyypin. Onnea ja menestystä heille ja muillekin pareille :)
Lue kommentti

Kolmannessa jaksossa Heikin hääpäiväinen nihkeys on tiessään, ja tilalla on ihastuneita silmäyksiä.

Kaikki ei taaskaan ole sitä miltä näyttää, täytyy Ensitreffit alttarilla -ohjelman fanien todeta. Ensimmäisessä jaksossa epäilyksiä herättänyt ja toisen jakson jälkeen suorastaan lytätty Heikki, 35, nimittäin vaikuttaa kolmannessa jaksossa koko kauden potentiaalisimmalta puolisolta. 

Tony Dunderfeltin ennustus kaikkien aikojen kaudesta saattaa sittenkin käydä toteen, ja ainakin toistaiseksi se on Heikin ansiota. Uusi jakso on nimittäin draamaa suomalaiseen makuun: vähäeleistä ja ilmeetöntä, mutta juuri siksi niin mahtavaa!

Kerrataanpa: Ensimmäisessä jaksossa Heikki esiteltiin köyhyystutkijana, joka asuu askeettisessa yksiössä, jossa ei ole edes hanaa keittiössä. Heikin minimalistinen asumismuoto ja erittäin verkkainen puhetapa saivat Twitter-yleisön antamaan runsaasti palautetta. 

Toisessa jaksossa Heikki tapasi alttarilla puolisonsa Miinan, 29. Miinan tatuoinnit ja tyyli saivat Heikin epäileväiseksi, ja mies tunnusti itsekin suhtautuvansa ihmisiin tuomitsevasti. Hääpäivä alkoi kiusaannuttavissa tunnelmissa, mutta koheni kuitenkin hieman loppua kohden.

Twitterissä sauhuttiin taas Heikistä. Tällä kertaa aiheena oli muun muassa Heikin huonosti istuva puvuntakki. 

Virkistävä ja miehekäs

Jotkut kuitenkin pitivät Heikin puolta. Joka kymmenes vastaaja valitsi Me Naisten kyselyssä Heikin ja Miinan suosikkiparikseen, ja kommenteissakin puolustettiin Heikkiä. Häntä kuvailtiin miehekkääksi, ihanaksi persoonaksi ja jopa pirskahtelevan virkistäväksi (hiukan herää kysymys, oliko kommentoimassa Heikin oma äiti). 

Me Naisten toimittaja Annakaisa Vääräniemi kirjoitti, että parjattu Heikki on selvästi älykäs ja aito tyyppi, josta voi tulla kaikkien aikojen puoliso. 

”Kommunikointi ja avoimuus ovat varmasti meidän vahvuuksia.”

Kolmannen jakson perusteella Annakaisa ja muut Heikkiä puolustaneet ovat ihan oikeassa. Ei Heikki edelleenkään ole ryhtynyt elehtimään villisti tai ilmaisemaan kiintymystään runsain sanoin, mutta hänen Miinaan luomansa ihastusta ja lämpöä tihkuvat katseet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. 

Pokerinaamainen peruskallio

Ilmeisesti vaihteleva äänensävy, puhetulvat ja vilkas kehonkieli eivät vain ole Heikin juttuja. Kädestä pitäminen ja vakavalla naamalla hitaasti lausutut kohteliaisuudet onneksi ovat.

– Sä sanot kaiken pokerinaamalla, Miina toteaa puolisolleen. 

Kun vilkasta Miinaa mietityttää tai jännittää, jaksaa Heikki suhtautua rauhallisen luottavaisesti. Mikä peruskallio mieheksi!

Sitä paitsi Miina on tainnut saada Heikistä irti jotakin sellaista, mikä ei kameroille välity tai mitä ei leikata tv-ohjelmaan: 

– Kyllä mä uskon, että kommunikointi ja avoimuus on varmasti meidän vahvuuksia, Miina ilmoittaa jakson lopulla.

Kysely

Pureeko Heikin verkkainen charmi sinuun?

Taivaan hanat, voitte aueta. Olemme valmiina linnottautumaan kotisohvillemme. Tässä syksyn kiinnostavimmat uutuudet ja rakkaimmat palaajat.

Syyskuu

Kotimaiset

Tanssii tähtien kanssa (MTV3 16.9.) alkaa jälleen Helena Ahti-Hallbergin, Jukka Haapalaisen ja Jorma Uotisen johdolla.

Diilin (MTV3 23.9.) kuudennella kaudella Hjallis Harkimo etsii markkinointijohtajaa kansainvälisiä pelitapahtumia järjestävään yritykseensä. 

Arman ja viimeinen ristiretki -sarjan (Nelonen 24.9.) kolmannella kaudella Arman Alizad etsii elämän tarkoitusta eri kulttuureista ja yhteisöistä, jotka ovat omistaneet elämänsä yhdelle päämäärälle. Joillekin päämäärä on raha ja menestys, toiset tavoittelevat kauneutta ja täydellisyyttä – toisille elämä on yhtä selviytymiskamppailua. 

Ulkomaiset

Ruotsalainen rikosdraama Nousuvesi (TV1 16.9.) palaa uusin jaksoin pääosarooleissaan Julia Ragnarsson ja Kjell Bergqvist. Toisella tuotantokaudella heidän tiensä risteävät taas, kun sirkustaiteilijan murha Marseillessa ja poliisin aluksi itsemurhana pitämä tullimiehen kuolema näyttävät liittyvän toisiinsa.

Lu Shakespeare (Jo Joyner) ja Frank Hathaway (Mark Benton) ovat syksyn sympaattisin etsiväpari. Kuva: Ylen kuvapalvelu
Lu Shakespeare (Jo Joyner) ja Frank Hathaway (Mark Benton) ovat syksyn sympaattisin etsiväpari. Kuva: Ylen kuvapalvelu

Rikoskomedia Etsiväpari Shakespeare & Hathaway (TV1 28.9.) sijoittuu Stratford-upon-Avoniin. Yksityisetsivä Frank Hathawayn yhdenmiehen firma kituuttaa, mutta muuttuuko kurssi, kun hän saa yllättäen parikseen Luella Shakespearen?

Maksukanavat

Kokovartalomies on Sami Hedbergin oma sketsisarja, joka alkaa Discoveryn uudessa Dplay-suoratoistopalvelussa 17. syyskuuta. Sarjaa esitetään myöhemmin myös TV5-kanavalla.

Emma Stone ja Jonah Hill tähdittävät Maniac-tieteiskomediasarjaa. Kuva: Netflix
Emma Stone ja Jonah Hill tähdittävät Maniac-tieteiskomediasarjaa. Kuva: Netflix

Maniac (Netflix 21.9.) on tieteiskomediasarja, jossa Annie (Emma Stone) ja Owen (Jonah Hill) osallistuvat pieleen menevään lääketieteelliseen kokeeseen.

Manifest -mysteerisarjassa (HBO Nordic 25.9.) Montego Airin lento 828 laskeutuu turvallisesti turbulenssisen lennon päätteeksi. Näiden muutamien tuntien aikana maailma on mennyt viidellä vuodella eteenpäin. Pikkuhiljaa uusi todellisuus valkenee, ja samalla alkaa paljastua myös suurempi mysteeri. Jotkut palaneista matkustajista huomaavat pian, että heidät on mahdollisesti tarkoitettu johonkin suurempaan.

Michaela (Melissa Roxburh) ja Ben (Josh Dallas) joutuvat elämänsä matkalle mysteerisarjassa Manifest.
Michaela (Melissa Roxburh) ja Ben (Josh Dallas) joutuvat elämänsä matkalle mysteerisarjassa Manifest.

Mr Inbetween -draamasarja (HBO Nordic 26.9.) kertoo palkkarikollisena elantonsa tienaavasta Ray Shoesmithistä (Scott Ryanin), joka ”huolehtii ihmisistä” perimällä velkoja.

Lokakuu

Kotimaiset

Ex-onnelliset -sarjan (MTV3 1.10.) toinen kausi alkaa. Johanna Vuoksenmaan komediallinen draamasarja kertoo eronneille lapsiperheille rakennetussa Eroasunnot-taloyhtiössä asuvista ihmisistä. Kakkoskaudella keskiössä ovat laajenevat eroperheet haarautuvan rakkauden haasteineen. Uutta eropariskuntaa esittävät Eero Ritala sekä Karoliina Blackburn.

Kari Sorjonen (Ville Virtanen)  ja Lena Jaakkola (Anu Sinisalo) ovat jälleen uusien rikosten äärellä.Kuva: Ylen kuvapalvelu
Kari Sorjonen (Ville Virtanen) ja Lena Jaakkola (Anu Sinisalo) ovat jälleen uusien rikosten äärellä.Kuva: Ylen kuvapalvelu

Sorjosen (TV1 7.10.) toisella kaudella Sorjonen kollegoineen saavat tutkittavakseen viisi uutta rikosta (Viiden sormen harjoitus, Kevätuhri, Kissan kehto, Verenneito ja Varjoa vailla).

Härölä (Yle Areena ja TV2 22.10.) tutkii suomalaista yhteiskuntaa yhden kerrostalon ja asuinalueen kautta. Härölä on sitcomia ja sketsiä yhdistelevä viihdesarja, jonka kaikki hahmot elävät omaa supermarket-unelmaansa.

Ulkomaiset

Tanskalaisdraama Huuto syvyydestä (TV1 17.10.) jatkuu toisen tuotantokauden jaksoin. Vallan linnakkeen käsikirjoittajan Adam Pricen sarja voitti MIP:issä parhaan draaman palkinnon.

Becky Sharp (Olivia Cooke) ja kapteeni Rawdon Crawley (Tom Bateman) ovat brittiepookin tähdet. Kuva: Ylen kuvapalvelu
Becky Sharp (Olivia Cooke) ja kapteeni Rawdon Crawley (Tom Bateman) ovat brittiepookin tähdet. Kuva: Ylen kuvapalvelu

Vanity Fair (TV1 16.10.) on uusi tulkinta William Makepeace Thackerayn romaaniklassikosta. Luokkajako jyrää, ja sen kiikkerillä tikapuilla pohjalta on pitkä matka huipulle. Paitsi jos tietää mitä tahtoo ja on tarpeeksi sinnikäs, kuten Becky Sharp.

Paris ETC -sarjassa (Yle Teema & Fem 24.10.) viisi naista viettää elämäänsä Pariisissa syyskuun alusta jouluun sydänsuruineen ja isoine iloineen.

12-osainen Paris ETC -sarja päästää syyssateita pakoon Pariisin hehkuun. Kuva: Ylen kuvapalvelu
12-osainen Paris ETC -sarja päästää syyssateita pakoon Pariisin hehkuun. Kuva: Ylen kuvapalvelu

Maksukanavat

About a Boy (C More 1.10.) on Nick Hornbyn kirjaan perustuva draamakomediasarja miehestä, joka tutustuu 11-vuotiaaseen poikaan tämän muutettua äitinsä kanssa miehen naapuriin. Pääosissa ovat David Walton, Minnie Driver ja Benjamin Stockham. Molemmat kaudet julkaistaan C Moressa samaan aikaan. 

Rikostutkija Bergman (C More 3.10.) sarjassa seurataan Fredrika Bergmania (Liv Mjönes), joka aloittaa työt siviilitutkijana Tukholman poliisissa, eikä tunne oloaan tervetulleeksi. Erilaisen taustansa ja poikkeuksellisen taitonsa ansiosta Bergman ratkoo taitavasti erilaisia tutkimuksia. Sarja perustuu Kristina Ohlssonin dekkareihin.

 Traagisen auto-onnettomuuden jälkeen Fredrika Bergman alkaa työskennellä poliisin siviilitutkijana. Lähde seuraamaan, miten hän, Alex Recht ja Peder Rydh ratkovat murhatapauksia väkivaltaisessa ja häijyssä Tukholmassa. Kuva: C More
Traagisen auto-onnettomuuden jälkeen Fredrika Bergman alkaa työskennellä poliisin siviilitutkijana. Lähde seuraamaan, miten hän, Alex Recht ja Peder Rydh ratkovat murhatapauksia väkivaltaisessa ja häijyssä Tukholmassa. Kuva: C More

All American -draamasarja (HBO Nordic 11.10.) on perustuu löyhästi amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Spencer Paysingerin elämään.

BBC:n The Cry -trillerisarjassa (C More 13.10.) nuoret vanhemmat matkustavat Skotlannista Australiaan, mutta perillä pariskunnan vauva katoaa jäljettömiin. Emotionaalisesti latautunut sarja perustuu Helen FitzGeraldin samannimiseen menestysromaaniin.

Kotimainen Kolmistaan-komediasarja (C More 14.10 ) kertoo kolmesta kolmikymppisestä, jotka päättävät kasvattaa lapsen yhdessä. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV3:lla.

Camping-sarjan ovat luoneet ja tuottaneet Girls-sarjan takaa löytyvät Lena Dunham ja Jenni Konner.
Camping-sarjan ovat luoneet ja tuottaneet Girls-sarjan takaa löytyvät Lena Dunham ja Jenni Konner.

Uusi komediasarja Camping (HBO Nordic 15.10.) perustuu samannimiseen brittisarjaan ja siinä seurataan joukkoa vanhoja ystäviä, jotka lähtevät Kathryn (Jennifer Garner) johdolla juhlimaan Bear Lake -leirintäalueelle. Sarjan ovat luoneet ja tuottaneet Girls-sarjan takaa löytyvät Lena Dunham ja Jenni Konner.

Bullets -sarjassa (Elisa Viihde Aitio 19.10.) pieleen mennyt huumeratsia tuo yhteen vastahakoisen työparin – kokeneen huumepoliisin Timo Viidan (Tommi Korpela) ja peitetehtäviin erikoistuneen rikostutkijan Mari Saaren (Krista Kosonen). 

Rikostutkija  Saari (Krista Kosonen) ja huumepoliisi Viita (Tommi Korpela) uppoavat syvälle valheiden verkkoon, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Kuva: Elisa Viihde
Rikostutkija Saari (Krista Kosonen) ja huumepoliisi Viita (Tommi Korpela) uppoavat syvälle valheiden verkkoon, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Kuva: Elisa Viihde

Legacies-fantasiasarjassa (Netflix 26.10.) nuoret noidat, vampyyrit ja ihmissudet etsivät paikkaansa maailmassa. Pimeyden kutsu on vahva, mutta pitäisikö sittenkin ryhtyä sankaroimaan? 

Chilling adventures of Sabrina (Netflix 26.10.) tuo Sabrina, teininoidan takaisin synkempänä versiona. Sarjan on luonut Roberto Aguirre-Sacasa ja pääosaa esittää Kiernan Shipka

Kiernan Shipka näyttelee Sabrina Spellmania, joka on nyt huomattavasti synkempi hahmo kuin  komediasarjassa Sabrina, teininoita. Kuva: Netflix
Kiernan Shipka näyttelee Sabrina Spellmania, joka on nyt huomattavasti synkempi hahmo kuin komediasarjassa Sabrina, teininoita. Kuva: Netflix

Marraskuu

Kotimaiset

Luottomies-komedian (Yle Areena 15.11.) toisella tuotantokaudella Antti Luusuaniemen ja Kari Ketosen näyttelemät Tommi ja Juhis ajautuvat taas noloihin tilanteisiin, joissa he joutuvat valitsemaan toisen kahdesta huonosta vaihtoehdosta.

Ulkomaiset 

Rikosdraama Babylon Berlin (TV1 10.11.) sijoittuu Weimarin tasavallan aikaan. 16-osainen sarja perustuu Volker Kutscherin romaaneihin.

Syntinen-sarjassa nuori äiti Cora (Jessica Biel) surmaa yllättäen tuntemattoman miehen. Cora tunnustaa tekonsa välittömästi ja antautuu poliisille.  Mikä sai aikaan Coran reaktion, ja kuinka hänen nyt käy?  Kuva: Ylen kuvapalvelu
Syntinen-sarjassa nuori äiti Cora (Jessica Biel) surmaa yllättäen tuntemattoman miehen. Cora tunnustaa tekonsa välittömästi ja antautuu poliisille. Mikä sai aikaan Coran reaktion, ja kuinka hänen nyt käy? Kuva: Ylen kuvapalvelu

Psykologinen jännityssarja Syntinen (TV1 25.11.) kertoo traagisen tarinan siitä, mitä saattaa tapahtua, jos ihmistä kohdellaan järjestelmällisesti kaltoin. Draama perustuu Petra Hammesfahrin menestysromaaniin.  Pääosissa nähdään Jessica Biel ja Bill Pullman.

Maksukanavat 

Minisarja Escape at Dannemora (HBO Nordic 19.11.) perustuu tarua ihmeellisempään tositapahtumaan, joka sai alkunsa New Yorkin osavaltion pohjoisosassa tapahtuneesta vankilapaosta vuonna 2015. Sarjan pääosissa nähdään  Benicio del Toro ja Patricia Arquette.

Arquette (Boyhood, Näkijä) esittää vankilan vaatetusosastolla työskentelevää keskiluokkaista perheenäitiä Tilly Mitchelliä, joka ajautuu suhteeseen parin vangin kanssa ja päätyy lopulta auttamaan heitä. Kuva: HBO
Arquette (Boyhood, Näkijä) esittää vankilan vaatetusosastolla työskentelevää keskiluokkaista perheenäitiä Tilly Mitchelliä, joka ajautuu suhteeseen parin vangin kanssa ja päätyy lopulta auttamaan heitä. Kuva: HBO

Onnela -komediasarjan (C More) toinen kausi alkaa marraskuussa. Pääosissa jatkavat Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen sekä Pirjo Heikkilä

Metsästäjät -jännityssarja (C More, marraskuu) perustuu yhteen Ruotsin kaikkien aikojen menestyneimpään elokuvaan Metsästäjät (Jägarna). 

Totuus Harry Quebertin tapauksesta -minisarjassa (C More, marraskuu) kirjailija ajautuu keskelle mentorinsa murhamysteeriä. Pääosassa nähdään Greyn anatomiasta tuttu Patrick Dempsey.

Joulukuu

Kotimaiset

Koukussa-draaman (TV2 19.12.) toisella, sarjan päättävällä kaudella rikostutkija Oskari Autio (Tommi Eronen) on menettänyt työnsä ja päätynyt lain pimeälle puolelle. Hänen rikosmaailman tietolähteenään toiminut nuoruudenrakastettunsa Krista (Matleena Kuusniemi) taas on onnistunut pakenemaan ja rakentamaan itselleen uuden elämän.

Pystyvätkö Krista (Matleena Kuusniemi) ja Oskari (Tommi Eronen) pysymään erossa toisistaan? Kuva: Ylen kuvapalvelu
Pystyvätkö Krista (Matleena Kuusniemi) ja Oskari (Tommi Eronen) pysymään erossa toisistaan? Kuva: Ylen kuvapalvelu

Ulkomaiset

Brittisarja Ordinary Lies (TV1 14.12.) kuvaa nimensä mukaisesti tavallisia ihmisiä, jotka yrittävät luovia irti tukalasta paikasta möläyttämällä hätävalheen – ja joutuvat suoraan ojasta allikkoon.

Maksukanavat

Dogs of Berlinin (Netflix 7.12.) ensimmäisellä kaudella kaksi täysin erilaista rikosetsivää joutuu reviirisotaan Berliinin alamaailmaa vastaan.

Dogs of Berlin -sarjaa tähdittävät Hannah Herzsprung (vas.), Fahri Yardim, Christian Alvart, Katharina Schüttler. Kuvassa mukana myös tuottajat Sigi Kamml ja Felix Kramer ja kuvaajat Frank Lamm, Anna Maria Mühe ja Katrin Sass. Kuva: Netflix
Dogs of Berlin -sarjaa tähdittävät Hannah Herzsprung (vas.), Fahri Yardim, Christian Alvart, Katharina Schüttler. Kuvassa mukana myös tuottajat Sigi Kamml ja Felix Kramer ja kuvaajat Frank Lamm, Anna Maria Mühe ja Katrin Sass. Kuva: Netflix

The Little Drummer Girl (C More joulukuu) perustuu John le Carrén Pieni rumpalityttö -kirjaan. Minisarjaa tähdittävät muun muassa Alexander Skarsgård, Michael Shannon ja nouseva tähti Florence Pugh (Lady Macbeth). 

UnReal (C More joulukuu) on nokkela draamasarja, joka kertoo hauskalla tavalla tv:n deittiohjelman tuotannosta ja siellä vallitsevasta kaaoksesta. Näyttelijöinä nähdään muun muassa Shiri Abbleby (Roswell) ja Constance Zimmer (House of Cards, Entourage). 

Ivalo (Elisa Viihde Aitio joulukuu) on suomalais-saksalaisena yhteistuotantona toteutettu kymmenosainen draamasarja, jonka kansainvälinen nimi on Arctic Circle. Suomalainen poliisi Nina Kautsalo löytää erämaamökistä kuoleman kielissä olevan prostituoidun, jonka verinäytteestä löytyy hengenvaarallinen virus. Saksalainen virologi matkustaa Lappiin poliisin avuksi tutkimaan tartunnan saaneita. Jännityssarjan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Pihla Viitala.

Huom! Sarjojen alkamispäivämäärät voivat vielä muuttua.