Tuomitsevaiseksi tunnustautunut Heikki muisti onneksi hymyillä tuoreelle vaimolleen Miinalle. Kuva: MTV
Tuomitsevaiseksi tunnustautunut Heikki muisti onneksi hymyillä tuoreelle vaimolleen Miinalle. Kuva: MTV

Tiistai-iltana nähty Ensitreffit alttarilla -jakso tarjoili vaaleanpunaista rakkaushuumaa ja epäileväisen mysteeri-Heikin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen jakson katsomisen jälkeen poskilihakset ovat hellinä jatkuvasta spontaanista hymyilystä. Palotarkastaja Eetu ja sairaanhoitaja Rosa rakastuivat hääpäivänään niin, että lässyttivät jo muutaman tunnin tuntemisen jälkeen toisilleen estoitta ja suukottelivat vähän väliä.

Paljon kehnommin ei mennyt matikanopettaja Vesalla ja lastentarhanopettaja Sinillä, jotka olivat heti silminnähden tyytyväisiä toisiinsa ja keksivät yhteistä naurunaihetta. 

– Tässä on pelkkää pumpulia ja kukkia, Vesa sanoitti fiiliksiään hääpäivän kääntyessä iltaan. 

Rosan ja Eetun sekä Sinin ja Vesan rakkaustarinoiden lennokkaat lähdöt tuskin olivat suuri yllätys kenellekään ensimmäisen jakson nähneelle. 

”Olen ylipäätään tuomitseva ihmisiä kohtaan alkuun.”

Pikatuomio tatuoinneista

Valitettavasti televisionkatsojien odotukset kävivät toteen myös Miinan ja Heikin kohdalla. Kauden ensimmäisen jakson jälkeen Twitterissä, kotikatsomoissa ja kahvipöydissä epäiltiin, ettei hidastempoinen ja askeettinen Heikki ole sopiva pari pirteälle Miinalle, vaikka pariskunnalla olisikin samoja kiinnostuksenkohteita. Heikki on köyhyystutkija ja Miina tekee kehitysmaatutkimuksen gradua. 

Asiantuntijaraati lienee toivonut, että yhteiskunnallinen arvomaailma sitoisi Heikkiä ja Miinaa yhteen, mutta se ei taida auttaa tilanteessa, jossa pitäisi luoda edes pieniä ihastumisen tunteita pinnallisesti ensivaikutelman perusteella. 

Heikki, joka ensimmäisessä jaksossa mainosti sosiaalisen oikeudenmukaisuuden (mitä ikinä se tarkoittaakin) olevan hänelle keskeinen arvo parisuhteessa, ahdistui alttarilla Miinan ulkoisesta olemuksesta. Vaikka Heikki myöhemmin jaksossa kehui Miinaa kauniiksi, kertoi hän Miinan tyylin ja tatuointien tuoneen epävarmuuden tunteita. 

”Ei ainakaan tullut sellaista oloa, että olisi halunnut lähteä karkuun.”

– Olen ylipäätään tuomitseva ihmisiä kohtaan alkuun, Heikki analysoi tuntemuksiaan ystävilleen.

Mysteerimiehen reipas vaimo

Reipasta Miinaa Heikin jähmeys ei lannistanut. 

– Ei ainakaan tullut sellaista oloa, että olisi halunnut lähteä karkuun, Miina summasi helpottuneena vihkiseremonian jälkeen. 

Ruokapöydässä hän sanoi Heikille, että jos Heikillä ei ole hyvä olo, sen voisi kyllä sanoa Miinalle. Heikki yritti vakuutella, ettei häntä mikään vaivaa. 

– Heikistä puolisona on tullut sellainen rauhallinen, mutta entistä salaperäisempi ja salamyhkäisempi vaikutelma, Miina totesi jakson lopussa.

Kysely

Mikä on suosikkiparisi uusimmalla Ensitreffit-kaudella?

Vuodesta -85 aviossa

Ensitreffit alttarilla -Heikin arvoitus ei vain ratkea – ”Entistä salamyhkäisempi vaikutelma”

Heikki ja Miina on ihana pari. Heistä voi oikeasti muodostua elämän mittainen ”juttu”. Ei tarvitse olla ensisilmäyksen jälkeen lääpällään ja valuttaa mettä. Heikkiä pidän hyvin miehekkäänä ja Miinaa tasapainottavana puolisona. Miinaa puolestaan ihastuttavan naisellisena, kauniina ja Heikkiä pirskahtelevasti virkistävänä.
Lue kommentti

Parinmuodostuksen suurimmat vaikeudet liittyvät seksuaalisen kipinän löytämiseen. Sen vuoksi lähentymistä harjoitellaan Ensitreffit alttarilla -sarjan kulisseissa tarvittaessa asiantuntijan kanssa.

Ensitreffit alttarilla -sarjassa sinkkujen olkapäänä toimii koko kauden ajan joukko rakkauden asiantuntijoita. Nyt viidennellä kaudella mukana ovat seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt sekä parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Sinkut voivat kääntyä tukijoukkojen puoleen milloin tahansa, mutta sarjan kulisseissa tapahtuu myös rakkausvalmennusta, jota ei paljasteta katsojille sarjassa.

”Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää.”

Tony Dunderfelt on sarjassa asiantuntijana nyt kolmatta kautta. Hän paljastaa Me Naisille, että hän on kaikilla kolmella kaudella järjestänyt ohjelmaan osallistuneille miehille erilaisia kosketusharjoituksia. Hän opettaa miehiä kahdenkeskisesti ymmärtämään naisen psykologiaa.

– Harjoituksiin kuuluu yksinkertaisia vinkkejä siitä, miten naista lähestytään ja kosketetaan – myös seksuaalisella tavalla. Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää, Dunderfelt kertoo.

Sarjan tuottaja Onerva Österberg on kertonut aiemmin Me Naisille, että seksi ei juurikaan ole osa näkyvää ohjelmantekoa, sillä ohjelmaa ei ole käsikirjoitettu, eikä ennalta ole sovittu, mitä kaikkea siinä käsitellään.

– Olemme tehneet ohjelmaa hyvin pitkälti parien ehdoilla. Meillä on se linja, että jos parit eivät halua puhua asiasta, emme utele siitä, hän sanoo.

Dunderfeltin kosketusharjoituksien ajatus on opastaa ujompia miehiä, jos he eivät tiedä mikä on sallittua tämän kaltaisessa ohjelmassa.

– He voivat myös kysyä minulta apua, että mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut aiemmissa suhteissa, Dunderfelt sanoo.

”He voivat kysyä apua, mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut.”

Dunderfeltin mukaan aiempien kausien suhteissa suurimmat kompastuskivet ovat juurikin liittyneet läheisyyden ja kipinän puuttumiseen. Pareilla saattaa olla parinmuodostusvaiheessa paljon yhteistä, mutta valitettavasti papereilla yhteensopiminen ei aina riitä.

– Nykysuhteiden vaikeudet liittyvät siihen, että parien välillä ei ole kipinää. Ennen riitti, että puolisolla oli hyvä työ.

Se on suurin vaikeus myös sarjan ammattilaisten työssä: läheisyyttä ja kipinää ei voi testata etukäteen.

 

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta. Ensimmäisessä jaksossa selvitellään koiraneidin kiusallista vaivaa.      

IS TV-LEHTI: Leikkauspöydällä on tiibetinspanieli, jolta otetaan koepalaa maksasta. Jos ei ole itse terveydenhoidon ammattilainen, niin leikkauksen katsominen on usein vaikeaa, oli operaation kohteena ihminen tai eläin – kuten tässä tapauksessa.

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta.

– Omistajan kannattaa luottaa itseensä. Osa lemmikeistä osaa peittää huonon kunnon, mutta jos eläimen kanssa tulee olo, ettei kaikki ole niin kuin pitää, on asia hyvä tutkituttaa. Ja vaikka eläin ei valita, mutta esimerkiksi ontuu, niin onhan se oire jostain, sisätauteihin erikoistunut eläinlääkäri Jenni Sukura sanoo.

Alkujaksossa eläinsairaalaan tuodaan weimarinseisoja Elsa, jolla on virtsaamisongelmaa. Vaikka omistaja tietää sen voivan olla ohimenevää, hän tahtoo, että nuori koira tutkitaan kunnolla vakavan taudin poissulkemiseksi.

Ohjelmassa mukana oleva Jenni Sukura on ollut töissä Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli pienemmillä klinikoilla.

– Eläinsairaalassa on runsaasti erityisosaajia, joiden kanssa on hyvä neuvotella eri potilastapauksista. Omaan alaan keskittyminen on myös helpompaa kuin pienellä vastaanotolla, hän kuvailee.

”Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa.”

Pieneläinlääkäriksi Sukura halusi, sillä hän on koiraihminen. Kotona on kaksi parsonrussellinterrieriä.

– Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa, ja ala alkoi kiinnostaa erikoistumismielessä.

Jenni Sukura kertoo, että hänen eksoottisimpia hoidokkejaan ovat olleet joutsenet. Hänen aviomiehensä, eläinlääkäri Okko Sukura puolestaan sai viime joulun alla hoidettavakseen todellisen erityistapauksen, kun Helsingin Sea Lifen sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun. Raipen hoito vaati melko erikoisia toimenpiteitä, sillä sen tuottama sähkövirta on hyvin voimakas. Okko Sukura on vaimonsa tavoin mukana uudessa ohjelmassa.

Suomalaisessa eläinsairaalasarjassa meno on ulkomaisiin versioihin verrattuna asiallista, eivätkä tilanteet kuohu. Maallikko voi ihmetellä, miten eläinlääkäri pysyy rauhallisena, kun esimerkiksi pitää lopettaa lemmikin elämä.

– Ilman tunteita ei kukaan eläinlääkäri selviä työstään. Mutta jos eläin on vakavasti sairas, ja ennuste kertoo kärsimyksestä, on sillä oikeus saada lähteä elämästä rauhassa. Eläin ei osaa suunnitella tulevaisuutta ja toivoa, että jospa tästä vielä paranisi. Sillä on rajattu todellisuus, ja se voi olla pelkkää kipua.

Yliopistollinen eläinsairaala, TV2 klo 20.00