Tuomitsevaiseksi tunnustautunut Heikki muisti onneksi hymyillä tuoreelle vaimolleen Miinalle. Kuva: MTV
Tuomitsevaiseksi tunnustautunut Heikki muisti onneksi hymyillä tuoreelle vaimolleen Miinalle. Kuva: MTV

Tiistai-iltana nähty Ensitreffit alttarilla -jakso tarjoili vaaleanpunaista rakkaushuumaa ja epäileväisen mysteeri-Heikin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen jakson katsomisen jälkeen poskilihakset ovat hellinä jatkuvasta spontaanista hymyilystä. Palotarkastaja Eetu ja sairaanhoitaja Rosa rakastuivat hääpäivänään niin, että lässyttivät jo muutaman tunnin tuntemisen jälkeen toisilleen estoitta ja suukottelivat vähän väliä.

Paljon kehnommin ei mennyt matikanopettaja Vesalla ja lastentarhanopettaja Sinillä, jotka olivat heti silminnähden tyytyväisiä toisiinsa ja keksivät yhteistä naurunaihetta. 

– Tässä on pelkkää pumpulia ja kukkia, Vesa sanoitti fiiliksiään hääpäivän kääntyessä iltaan. 

Rosan ja Eetun sekä Sinin ja Vesan rakkaustarinoiden lennokkaat lähdöt tuskin olivat suuri yllätys kenellekään ensimmäisen jakson nähneelle. 

”Olen ylipäätään tuomitseva ihmisiä kohtaan alkuun.”

Pikatuomio tatuoinneista

Valitettavasti televisionkatsojien odotukset kävivät toteen myös Miinan ja Heikin kohdalla. Kauden ensimmäisen jakson jälkeen Twitterissä, kotikatsomoissa ja kahvipöydissä epäiltiin, ettei hidastempoinen ja askeettinen Heikki ole sopiva pari pirteälle Miinalle, vaikka pariskunnalla olisikin samoja kiinnostuksenkohteita. Heikki on köyhyystutkija ja Miina tekee kehitysmaatutkimuksen gradua. 

Asiantuntijaraati lienee toivonut, että yhteiskunnallinen arvomaailma sitoisi Heikkiä ja Miinaa yhteen, mutta se ei taida auttaa tilanteessa, jossa pitäisi luoda edes pieniä ihastumisen tunteita pinnallisesti ensivaikutelman perusteella. 

Heikki, joka ensimmäisessä jaksossa mainosti sosiaalisen oikeudenmukaisuuden (mitä ikinä se tarkoittaakin) olevan hänelle keskeinen arvo parisuhteessa, ahdistui alttarilla Miinan ulkoisesta olemuksesta. Vaikka Heikki myöhemmin jaksossa kehui Miinaa kauniiksi, kertoi hän Miinan tyylin ja tatuointien tuoneen epävarmuuden tunteita. 

”Ei ainakaan tullut sellaista oloa, että olisi halunnut lähteä karkuun.”

– Olen ylipäätään tuomitseva ihmisiä kohtaan alkuun, Heikki analysoi tuntemuksiaan ystävilleen.

Mysteerimiehen reipas vaimo

Reipasta Miinaa Heikin jähmeys ei lannistanut. 

– Ei ainakaan tullut sellaista oloa, että olisi halunnut lähteä karkuun, Miina summasi helpottuneena vihkiseremonian jälkeen. 

Ruokapöydässä hän sanoi Heikille, että jos Heikillä ei ole hyvä olo, sen voisi kyllä sanoa Miinalle. Heikki yritti vakuutella, ettei häntä mikään vaivaa. 

– Heikistä puolisona on tullut sellainen rauhallinen, mutta entistä salaperäisempi ja salamyhkäisempi vaikutelma, Miina totesi jakson lopussa.

Kysely

Mikä on suosikkiparisi uusimmalla Ensitreffit-kaudella?

Vuodesta -85 aviossa

Ensitreffit alttarilla -Heikin arvoitus ei vain ratkea – ”Entistä salamyhkäisempi vaikutelma”

Heikki ja Miina on ihana pari. Heistä voi oikeasti muodostua elämän mittainen ”juttu”. Ei tarvitse olla ensisilmäyksen jälkeen lääpällään ja valuttaa mettä. Heikkiä pidän hyvin miehekkäänä ja Miinaa tasapainottavana puolisona. Miinaa puolestaan ihastuttavan naisellisena, kauniina ja Heikkiä pirskahtelevasti virkistävänä.
Lue kommentti

Illan elokuvassa Leijonasydän uusnatsiporukan johtohahmo rakastuu kiihkeästi. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika. Voittaako rakkaus ennakkoluulot? 

Dome Karukosken Leijonasydän on todellinen sydämen elokuva. Se haastaa pohtimaan syvästi sellaisia tunteita kuin viha, kunnia, rakkaus ja veljeys. Näin vahvaa elokuvaa suomalaisesta rasismista ei ole ennen tehty ja nähty.

Teppo (Peter Franzén) ja Sari (Laura Birn) kohtaavat ja rakastuvat suin päin. Sari kuitenkin käyttäytyy oudosti nähtyään Tepon isänmaalliset tatuoinnit. Kummallakin on salaisuus: Teppo kuuluu vihamielisten uusnatsien jengiin, Sarilla taas on lapsi tummaihoisen ex-miehen kanssa. Rakkaus on rajoja vahvempi, mutta ulkomaailmasta tulee ongelma.

Franzénin täydellisesti tulkitsema, moniulotteinen Teppo rikkoo helppoa hyvä–paha-asetelmaa. Äärivihainen pikkuveli Harri (Jasper Pääkkönen) on kopean julma vastus. Sarin poikaa esittävä Yusufa Sidibeh on aito ja hauska.

Tarina sisältää hieman liikaa rönsyjä ja muutaman kuopan, mutta säilyttää lämmön rajuun loppuun saakka.

Leijonasydän, TV2 klo 21.00

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, joka kuuluu erottamattomasti Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.

Uusimmasta Ensitreffit alttarilla -kaudesta käyty keskustelu on ollut yhtä Heikkiä Heikin perään. Köyhyystutkijan Heikin, 35, askeettinen asunto, tuomitseva asenne ja kehnosti istuva puvuntakki ovat herättäneet ihmetystä, mutta toisaalta Heikin verkkainen älykköys on saanut osakseen myös kiitosta ja ihailua

Puolesta ja vastaan sinkoilleen Heikki-keskustelun varjoon on jäänyt se tosiasia, että Heikki tuskin on kauden suurin drama queen. Pohjimmiltaan lempeän oloinen, tasaisella äänellä puhuva ja kivikasvoinen mies ei varmaankaan aiheuta uusia somemyrskyjä nyt kun avioelämä Miinan kanssa näyttää lähteneen rullaamaan mukavasti. 

Sen sijaan draamapotentiaalia on kauden kuopuksessa Rosassa, joka meni naimisiin Eetun kanssa. Toistaiseksi Rosan ja Eetun liitto näyttää olleen yhtä rakkaushattaraa, mutta temperamenttisen Rosan osalta draaman merkit ovat jo ilmassa. 

Todiste 1: Tunnustautuu jyräksi

Jo kauden päähenkilöitä esiteltäessä Rosan, 26, mainittiin olevan vahvatahtoinen nainen, jolla on ollut tapana jyrätä kumppaninsa aiemmissa suhteissa. Ennen avioon astelemista Rosa toivoikin, että tällä kertaa kumppaniksi sattuisi mies, joka ottaisi välillä ohjat. 

Todiste 2: Pelkää tossuttavansa

Kauden ensimmäisessä jaksossa Rosa kertoi avoimesti tunteellisuudestaan:

– Kuvailisin itseäni aika sellaisena herkkänä. Vähän se temperamenttikin välillä siellä nostaa päätään, ja aika herkästi sitten saatan ottaa kierroksia. Myös itken herkästi, ja asiat menevät herkästi tunteisiin.

Herkkyyden lisäksi Rosasta löytyy kuitenkin myös dominoivuutta:

– Ainahan on se vaara, että toinen jää tossun alle, kun tosiaan ne tunteet ja ajatukset saattaa heitellä, kun temperamenttia löytyy.

Todiste 3: On kauden vahvin ehdokas Rahka-Petriksi

Edellisen Ensitreffit alttarilla -kauden kuohuttavin pari olivat Mari ja Petri, joille tuli kinaa muun muassa pyörän säilytyksestä asunnossa ja siitä, voidaanko ulkona syödä, jos kotona on maitorahkaa. Asiantuntijat ovat varmasti varoneet ottamasta uudelle kaudelle mukaan Petrin tyyppistä urheilulliseen elämäntapaansa tiukasti suhtautuvaa ihmistä, mutta Petrissä ja Rosassa taitaa kuitenkin olla joitakin yhtäläisyyksiä.

”Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta.”

Jo ensimmäisessä jaksossa Rosa nimittäin kuvattiin ammattimaisen näköisessä triathlon-asussa kantamassa polkupyörää asuntonsa parvekkeelta. Ei auta kuin toivoa, että koti on hyvä säilytyspaikka pyörälle myös sporttisen Eetun mielestä. Ainakin kumpikin on kertonut urheilun olevan heille tärkeää. 

Todiste 4: Tony Dunderfeltin lausunto

– Rosa taas on hyvin tunteellinen ihminen, Tony Dunderfelt totesi ensimmäisessä jaksossa Eetun ja Rosan eroja ja yhtäläisyyksiä selostaessaan. Ilmeisesti asiantuntijat uskovat, että keskustelevainen Eetu ja tunteitaan voimakkaasti ilmaiseva Rosa ovat hyvä match – ja toistaiseksi siltä vaikuttaakin.

Todiste 5: Häämatkalla ailahtelevat tunteet

Rosan ja Eetun hääpäivä näytti toisen jakson perusteella sujuneen pelkästään iloisissa ja ihastuneissa tunnelmissa. Hääaamuna Rosa todisti jo itkuherkkyytensä kyynelehtimällä ylitsevuotavasti Eetun huomenlahjalle.

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, josta tässä ohjelmassa joka kaudella tavataan puhua. 

– Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta, Rosa tilitti.

– Huomasin itsessäni sen, että mä rupean käyttäytymään vähän ikävästi. Huomasin, että olen aika kireä, hän kertoi.

Tilanteesta kuitenkin selvittiin oman ajan ja keskustelun avulla. 


Todiste 6: Ensi jaksossa ahdistaa

Neljännen jakson maistiaisissa, joita näytettiin kolmannen jakson lopussa, oli draaman tuntu jo käsinkosketeltava. 

– Siis mua ahdistaa ihan kaikki nyt. Mä tarvisin nyt aikalisän kaikesta, kyyneliä kuivaava Rosa purki kameralle.

Tunteita tiedossa siis! Tämän syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi on erikoislaatuista Heikkiä lukuun ottamatta vaikuttanut jopa puuduttavan tasaiselta, joten temperamenttinen Rosa taitaa tehdä vain hyvää ohjelmalle. 

Myös terveydenhuollon ammattil...

Unohtakaa Heikki! Temperamenttinen Rosa lupailee kunnon draamaa tasaiseen Ensitreffit alttarilla -kauteen

Miksi ihminen jolla ei ole työvuorojensa vuoksi aikaa parisuhteelle, ei pysty tekemään yövuorojen aikaan mitään, valittaa työstään aiheutuvasta stressistä ja ottaa kaiken ylimääräisen (esim. tämä tv ohjelma) ahdistavana taakkana, on hakenut ensitreffit alttarilla ohjelmaan tai tekee kolmivuorotyötä? Monet muutkin ihmiset joilla on esim. lapsia ja ovat terveydenhuollon alalla pyörittävät arkea yövuorojen ohella. Jos se työrytmi ei sovi sulle, alalla on paljon valinnanvaraa ja ihan vinkkinä...
Lue kommentti