Joskus Selviytyjistä saattaa joutua lähtemään jo alkumetreillä, vaikka olisi kuinka vahva pelaaja.

Juttu sisältää spoilereita Selviytyjät Suomi -sarjan ensimmäisestä jaksosta.

Selviytyjät Suomi -sarjan toisen kauden ensimmäinen jakso oli täynnä jännitystä. Vaikka kyseessä oli vasta kauden avaus, mukaan mahtui paljon juonittelua – ja eri pelaajien välillä syntyi jo orastavia liittoumiakin.

Heti jakson alussa pelaajat jaettiin tuttuun tyyliin kahteen eri heimoon: Buwayaan ja Agilaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Buwaya-heimoon kuuluvat laulaja Kim Herold, ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen, reality-tähti Sauli Koskinen, aerobickin MM-kultamitalisti Tuuli Matinsalo, entinen Miss Suomi Lotta Näkyvä, jääkiekkomaalivahti Noora Räty, kulttuurituottaja Wallu Valpio ja radiojuontaja Veronica Verho.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Agila-heimossa ovat puolestaan ex-painija Marko Asell, malli Vilma Bergenheim, tubettaja Miska Haakana, ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman, laulaja Olli Herman, laulaja Virpi Kätkä, entinen Miss Suomi ja juontaja Lola Odusoga ja fitness-urheilija Eevi Teittinen.

Ensimmäisen jakson perin fyysisissä tehtävissä pidemmän korren veti Buwaya. Agila joutui siis heimoneuvostoon, jossa porukka pudotti kisan ensimmäisen kilpailijan pois pelistä. Pudotetuksi joutui ehkä hieman yllättäen Eevi Teittinen, 29.

Eevi Teittinen. Kuva: Nelonen
Eevi Teittinen. Kuva: Nelonen

Yllättävän pudotuksesta teki se, että fitness-kilpailijana Eevi oli yksi Agilan fyysisesti vahvimmista jäsenistä. Eevi olisi voinut osoittautua isoksi avuksi tulevissa voimaa, ketteryyttä ja nopeutta vaativissa tehtävissä.

Mutta niin vain Eevi sai lähteä. Miksi ihmeessä muu porukka päätti heivata juuri hänet pois joukostaan?

Eevin pudotuksen taustalta voi löytää ainakin kaksi melko selkeää syytä:

1. Eevi näytti pettymyksensä liian avoimesti

Kun kilpailijat arvottiin kahteen eri heimoon, Eevi suhtautui tulokseen perin penseästi. Tv-katsojana sen pystyi näkemään jo hänen ilmeestään.

– Meidän heimo on ihan jees, mutta toisessa heimossa on ehdottomasti henkilöitä, joiden kanssa olisin halunnut olla, Eevi kertoi suoraan kameroille.

Eevin suhtautuminen heimoonsa ei jäänyt mysteeriksi muille kilpailijoille. Esimerkiksi Lola havaitsi heimolaisensa pettymyksen alta aikayksikön.

– Eevi oli tosi pettynyt siitä, mihin heimoon joutui. Sen näki hänestä ja kehonkielestä, Lola totesi kameroille.

Se, että muut kilpailijat näkevät naamastasi, että kilpailisit mieluummin toisten leirissä, ei ole erityisen hehkeä lähtökohta toimivalle tiimipelaamiselle.

Agila-heimo joutui ensimmäisenä heimoneuvostoon. Kuva: Nelonen
Agila-heimo joutui ensimmäisenä heimoneuvostoon. Kuva: Nelonen

2. Eevi oli pelaamisessa aivan liian suoraviivainen

Toisten kisailijoiden kanssa liittoutuminen ja oman takapuolen pelastaminen pudotuspallilta on Selviytyjissä hienovaraista taktikointia.

Tämä fakta taisi jäädä Eeviltä hoksaamatta. Tai ehkä hän luotti liikaa siihen, että muut kilpailijat pitäisivät hänet mukana pelissä fyysisen vahvuutensa takia?

Jaksossa esimerkiksi Lola kertoo Eevin kyselleen eri kisailijoilta suotta kiertelemättä, ketä nämä aikovat äänestää. Liian aggressiivinen pelaaminen ja toisten tenttaaminen ei selvästikään toiminut.

Juttua muokattu 4.2. klo 7.28: Lisätty pudotetun kilpailijan nimi otsikkoon.

Juttua muokattu 11.2. klo 12.43: Korjattu nimivirhe.

Kerro mielipiteesi!

Kumpi Selviytyjät Suomen heimoista on tällä hetkellä suosikkisi?

Buwaya
Buwaya
89.7%
Agila
Agila
10.2%
Ääniä yhteensä: 107
Vierailija

Eevi ei valitettavasti osannut pelata, vaan näytti känkkäränkkä-ilmeensä taas välittömästi, kun asiat ei menneet niin kuin hän halusi. Lola oli heti se käärme mikä hän on ihan muutenkin. Lola olisi saanut lähteä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla