Deutschland-sarjan ensimmäinen kausi palkittiin Emmyllä. Myös toinen kausi on otettu vastaan hyvin.

IS TV-LEHTI: Kymmenosainen, Saksan lähihistoriaa realistisesti kuvaava saksalaistrilleri Deutschland 86 (2018) jatkaa tarinaa siitä, mihin Deutschland 83 kolme vuotta aiemmin päättyi. 

Kylmä sota jatkuu edelleen, ja idän ja lännen suhteet ovat tulenarat. Neuvostoliiton suljettua rahahanat DDR:n talous on romahtanut ja uusia tulonlähteitä haetaan kiihkeästi. 

Tarina alkaa sekasorron valtaamasta Etelä-Afrikasta, jossa Itä-Saksan agentti Lenora Rauch (Maria Schrader) tekee kansainvälistä asekauppaa hankkiakseen isänmaalleen lisätuloja. Hän tarvitsee avukseen sukulaispoikansa, entisen Itä-Saksan agentin Martin Rauchin (Jonas Nay), joka on pitänyt pakosta matalaa profiilia. Lenora etsii hänet käsiinsä orpokodista Angolasta tietäen, että komennuksella on kauaskantoiset seuraukset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Samaan aikaan Itä-Saksan rivikansalaiset yrittävät elää omaa pientä elämäänsä isoveljen valvovan silmän alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Deutschland-trilogian toinen osa on saanut maailmalla runsaasti kiitosta. Tarina vie katsojan näyttävästi 80-luvun maailmaan, jossa on ylisuuria aurinkolaseja, permanentattuja hiuksia, ruskeita nahkasohvia ja kulahtaneita toimistorakennuksia. Ahdinko ja epävarmuus tulevasta näkyy kaikessa. Sarja on myös loistava oppitunti lähihistoriaan. 

Aloituskausi Deutschland 83 sai parhaan ulkomaisen draamasarjan Emmy-palkinnon.

Deutschland 86, keskiviikkona 2.10. klo 22.00 TV1:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla