Brittijännärissä Paha paikka on paljon tuttua, mutta sehän ei paatunutta rikossarjojen fania haittaa.

IS TV-LEHTI: Kuusiosainen brittitrilleri Paha paikka (The Bay, 2019–) kertoo kunnianhimoisesta rikosylikonstaapelista Lisa Armstrongista, joka tasapainottelee työnsä ja sinkkuäitiyden välimaastossa. Hän toimii yhteyshenkilönä rikosten uhrien ja poliisin välillä.

Roolien yhteensovittaminen ei ole pikkukaupungissa kovin helppoa. Myös nuoren kollegan perehdyttäminen stressaa, eikä oman teinityttären Abbien kapina tee arjesta ainakaan kevyempää.

Sarja sijoittuu Morecamben rantalomakeskukseen Lancashiressa, Luoteis-Englannissa. Siinä selvitellään 15-vuotiaiden kaksosten, Hollyn ja Dylanin, katoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aloitusjaksossa Lisa viettää tyttöjen iltaa paikallisessa karaokepubissa. Satunnainen yhden illan tuttavuus johtaa myös konstaapelin itsensä ikävään tilanteeseen. Lisa joutuu pohtimaan, pystyykö hän noudattamaan omaa ammattietiikkaansa loppuun asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monta tuttua sekä yksi uusi kasvo

Paha paikka tarjoaa takuuvarmaa laatua brittiläisten poliisisarjojen ystäville. Sen taustalla on omistautunut tekijätiimi, vahvat näyttelijät ja juuri oikeanlainen pikkukaupunkimiljöö. 

Morecamben poliisiasema on sopivalla tavalla nuhjuinen, kuten monessa muussakin brittisarjassa, samoin pääosan esittäjien kodit kokolattiamattoineen. Maalaisromantiikka loistaa poissaolollaan. 

Ylikonstaapeli Lisa Armstrongia näyttelee skotlantilainen Morven Christie, 37. Teatterinäyttämöiden kautta tv- ja elokuvamaailmaan ponnahtanut Christie on aiemmin nähty Suomen tv:ssä muun muassa sarjoissa Poika joka katosi musiikkiin sekä Grantchester-rikosdraamassa.

Hollyn ja Dylanin isäpuolta Sean Meredithia näyttelee irlantilaissyntyinen Jonas Armstrong. Armstrong näytteli Robin Hoodia samannimisessä tv-sarjassa vuosina 2006–2009 ja oli mukana BBC:n draamasarjassa Prisoners’ Wives.

Poliisipäällikkö Tony Manningia näyttelee Casualty- ja Kotilieden lämpöä -sarjoista tuttu Daniel Ryan. Nuorena rikoskonstaapelina Ahmed ”Med” Kharimina nähdään tuore tv-kasvo Taheen Modak.

Jo ehkä liiankin tuttua?

Parasta sarjassa on virheettömän näyttelijäntyön lisäksi sen realistisuus. Morecambessa näyttää juuri siltä, miltä Englannissa kai useimmiten, ankean harmaalta ja sateiselta.

Kaksosten katoaminen koskettaa koko yhteisöä, ja rikoksen mahdollisuutta aletaan selvittää koko pikkukaupungin voimin. 

Asetelma siis lupaa paljon. Alkujaksoa katsoessa mieleen hiipii kuitenkin tunne, että tämä kaikki on nähty ennenkin. Jotain omaperäistä puuttuu. Onko sarja liian siloteltu? Ison-Britannian lehdistössä sarjaa onkin kutsuttu Broadchurch-sarjan kopioksi.

Ensimmäinen, vajaan tunnin mittainen jakso ehtii joka tapauksessa koukuttaa satunnaisesti brittijännäreitä seuraavan katsojan. 

Aloitusjakson perusteella luvassa ei ole esimerkiksi BBC:n tuottaman suositun Luther-sarjan kaltaista raakaa, graafista väkivaltaa. Päähenkilöiden välisiä psykologisia jännitteitä on saatu mukaan käsikirjoitukseen senkin edestä.

Sarjalle on luvassa jatkoa ainakin toisen tuotantokauden verran.

Paha paikka, Yle TV1 pe 26.7. klo 21.05.

Sisältö jatkuu mainoksen alla