Ilmiantaja-sarja onnistuu dialogissa ja vetävissä juonenkäänteissä.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2018 valmistuneen Ilmiantaja-jännityssarjan pohjana on kansainvälinen terrorismi, sen torjuminen sekä poliisin joskus moraalittomatkin keinot terroritekojen estämiseen. Rory Hainesin ja Sohrab Noshirvanin käsikirjoittama BBC-sarja on todentuntuinen, ja sen alussa tapahtuu väkivaltainen isku Lontoossa.

Takautumien avulla päästään seuraamaan lontoolaista Razaa, joka on toisen polven pakistanilainen ja elää tavallisen brittinuoren vauhdikasta elämää. Virheen tehtyään hän joutuu pidätetyksi ja poliisin kiristystoimien vuoksi myös ilmiantajaksi.

Dialogiltaan erittäin sujuva ja juoneltaankin kohtuullisen vetävä John Campbellin ohjaama ensimmäinen jakso näyttää, kuinka karusti ilmiantajalle voi käydä paljastuessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raza Shar ei tällaisesta tiedä vielä mitään joutuessaan poliisin haaviin. Hän ei halua toimia poliisin hyväksi, joten saa nähdä, mihin suuntaan hän kehittyy pakotetussa tehtävässään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hollannissa on tehty tuhoisa isku, ja huhu kertoo terroristisolun laajentuneen saarivaltioon. Kovakuorinen poliisi Gabe Waters ja hänen työparinsa, nuori Holly Morton yrittävät rekrytoida ilmiantajia, pitää heihin yhteyttä ja siten selvittää, mihin terroristit kenties iskevät jälleen.

Raza Sharia näyttelee ilmaisuvoimainen Nabhaan Rizwan. Virheitä tekevää Holly Mortonia esittää kiinnostavakasvoinen Bel Powley, jonka meriitteihin kuuluu muun muassa uuden Muumilaakso-sarjan kansainvälisen version Pikku Myyn äänirooli. Gabe Watersia esittää vakuuttavasti Paddy Considine, joka muistetaan esimerkiksi Peaky Blinders – gangsteriklaanista.

Ilmiantaja, perjantaina 2.1. klo 22.10 Yle TV1:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla