Bachelorette Jenny Heleniuksen rakkaudesta kilpailee 13 miestä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Bachelorette Jenny Heleniuksen rakkaudesta kilpailee 13 miestä. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Ensi tapaamisessa tuli paniikki, Jenny myöntää.

Bachelor Suomen ensimmäisellä kaudella katsojien suosikiksi noussut Jenny Helenius, 35, on Suomen ensimmäinen Bachelorette, eli unelmien poikamiestyttö.

Jenny vietti kolme viikkoa ohjelman kuvauksissa Turkissa 13 häntä havittelevan sinkkumiehen kanssa. Kipinää hän löysi lopulta useamman miehen kanssa, vaikka alku olikin tahmeaa.

– Miesten ensi tapaamisessa Vanajanlinnassa minua jännitti ja tuli paniikki. Hoin itselleni, että nyt pitää ihastua, ja apua, miksi en tunne mitään. Kun pääsin tutustumaan miehiin yksitellen reissussa, huomasin, että tunteita alkoi tulla.

Jenny piti jo aikaisemmalla kaudella ryhmätreffejä epäluonnollisina.

– Nytkin otin ne enemmän sellaisina tilanteina, että kaverit treffailevat keskenään. Jotkut miehet yrittivät kaikennäköistä niilläkin, mutta sanoin, että sellainen kanssakäyminen ei kuulu ryhmädeiteille.

Vaihtelua kertakäyttö-Tinderille

Muuten Jenny nauttii kunnon treffeistä. Ohjelmassa niihin oli panostettu.

– Olen ollut Tinderissä ja se on tuntunut juuri kertakäyttökulttuurilta, koska siellä tavataan toinen pikaisesti, eikä todella jakseta antaa aikaa toiseen tutustumiselle.

”Jotkut miehet yrittivät kaikennäköistä ryhmätreffeilläkin.”

Poikamiestyttö painottaa, että hän on ollut onnellinen myös sinkkuna.

– Toki joskus, kun tapailusuhteet ovat päättyneet, olen miettinyt, miksi kävi taas näin. Toisaalta olen uskonut siihen, että oikea mies tulee vastaan. Mitään paniikkia en ole tuntenut, olen osannut olla onnellinen myös yksin. Mutta olin onnellinen myös reissusta tullessa, Jenny hymyilee.

Ei kaikkea julkisuuteen

Juha Rouvinen, Jennyn sydämen särkenyt Bachelor, avioitui kesällä Jutta Gustafsbergin kanssa. Jenny on nähnyt parin kerran.

– Törmäsin heihin kadulla! Minusta Jutta vaikutti herttaiselta ja positiiviselta, sekä heidän yhdessäolo vaivattomalta. Heillä on selvästi hyvä suhde, mutta ehkä ihan kaikkea ei kannata kertoa julkisuuteen. Sekin on kaunis asia, jos intiimeimmät asiat pitää vain itsellään, Jenny kertoi tänään ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Bachelorette Suomi alkaa Livillä 1.10. Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ingmar Bergmanin juhlavuoden kunniaksi tänä iltana voi nautiskella komean kattauksen Bergman-vaikutteisia lyhytelokuvia. 

IS TV-LEHTI: Onneksi Ingmar Bergmanin (1918–2007) satavuotisjuhlinta ei suju vain hänen omien elokuviensa merkeissä, vaikka ne ovatkin tärkeintä (ja parasta) nähtävää.

Nyt televisiossa nähtävää, kuudesta lyhytelokuvasta koostuvaa episodifilmiä on markkinoitu nimellä Paluu Bergmaniin. Siinä kuusi nykyruotsalaista ohjaajakomeettaa on valmistanut oman Bergman-vaikutteisen lyhytfilminsä.

Kokoelma ei edusta mitään Bergmanin apinointia, vaan tekijät ovat ilmeisesti saaneet varsin vapaat kädet inspiroitua ruotsalaismestarin tuotannosta tai kommentoida sitä. Jopa animaatiota hyödyntävissä lyhäreissä on aika moderni tämän päivän näkökulma.

Bergmanin tutuille avioliittokuvauksille ovat velassa Patrik Eklundin Tulehtunut tilanne ja Pernilla Augustin Kohtauksia yössä, jonka miespääosassa Ville Virtanen näyttelee kuolemansairasta taiteilijaa.

Tekijöistä Augustin kanssa maineikkain on Tomas Alfredson, jonka ”popvideo” Bergmanin Reliquarium kuitenkin sortuu omaan nokkeluuteensa tavoittamatta Bergmanin maailmoja. Vielä kauemmaksi etenee Linus Tunströmin Ariel, josta en helposti keksinyt mitään yhteyttä Bergmaniin, vaikka olen nähnyt melkein kaikki tämän elokuvat.

Kaikkinensa episodikokoelma todistaa, että Ingmar Bergman oli oikeasti elokuvan jättiläinen, jonka saavutuksia nykytekijöiden on vaikea – ellei usein mahdoton – tavoittaa.

Tulehtunut tilanne ja muita lyhytelokuvia, Teema & Fem klo 22.00–23.20

Tv-ensi-illan saa tänään musta komedia Dog Eat Dog, jonka musta huumori ei ole kovin iskevää.

IS TV-LEHTI: Paul Schrader nousi maineeseen Taksikuskin (1976) ja Kuin raivo härkä -elokuvan (1980) käsikirjoittajana. Samoihin aikoihin käynnistynyt ohjaajanura on ollut varsinaista vuoristorataa, minkä tämä mustan huumorin rikosdraama todistaa.

Vaikka ex-vangit ovat pääosissa ja rikoksista on jatkuvasti kyse, trilleristä ei voi puhua, koska ryöstökeikkaan huipentuvassa elokuvassa ei ole jännitystä nimeksikään.

Schrader liikkuu tällä kertaa Tarantino-tyyppisen komediallisen lajityypin kintereillä: Nicolas Cagen, Willem Dafoen ja Chritopher Matthew Cookin tulkitsemat linnakundikaverukset eivät ole mitään järjen jättiläisiä.

Mikään Tarantino Paul Schrader ei kuitenkaan ole, hänen vahvuutensa ovat aivan muualla. Dog Eat Dogin musta huumori ei ole kovin iskevää, ja vaikka voisi hyväksyä väkivallan käsittelyn joskus osaksi huumoria, se ei tässä ole paljon muuta kuin vastenmielistä.

Veikkaan, että aika moni katsoja etsii kanavanvaihtonäppäintä jo alussa, kun Willem Dafoen esittämä Mad Dog harjoittaa näyttävää veriurheilua.

Dog Eat Dog (2016), Sub klo 21.00