Vain elämää -ohjelman katsojaluvut romahtivat. Eikä se johdu vain siitä, että lämmin kevät yllätti kaikki.

Lämmin kevät yllätti tänä vuonna puolet kansasta, mutta yllätti se kuulemma myös Vain elämää -tekijät. Tai ainakin näin arvioi ohjelman tuottaja Meira Noronen Ilta-Sanomille, kun lehti tiedusteli katsojalukujen romahtamista. Toki sää vaikuttaa siihen, kuinka moni jää kotisohvalle tuijottamaan ruutua, mutta kenties myös seuraavat asiat ovat vaikuttaneet siihen, miksi ohjelma ei enää jaksa kiinnostaa entiseen tapaan.

”Melkoista liukuhihnatuotantoa!”

1. Kaksi kertaa vuodessa on liikaa

All Stars -kauden piti olla viimeinen. Siis sen, jossa nähtiin Cheek, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Juha Tapio, Sanni, Jari Sillanpää ja Toni Wirtanen jo toista kertaa.

Mutta toisin kävi. Ja tahtia kiihdytettiin. Aikaisemmin ohjelma nähtiin kerran vuodessa, nyt kaksi kertaa vuodessa. Tämä kausi ei ole ehtinyt edes päättyä, kun katsojille tyrkytetään jo seuraavaa kautta. Siellä ne artistit ovat jo into piukeina! Ja voi kili, miten kivaa heillä on! Kuuletteko hei!

Melkoista liukuhihnatuotantoa!

Antakaa meidän vähän hengähtää. Antakaa meidän kaivata. 

2. Kaksi kertaa viikossa on liikaa

All Stars -kauden jälkeen myös artistien päivät pätkäistiin kahteen osaan. Ennen ohjelma oli perjantai-illan kohokohta, nyt kunkin artistin päivää seurataan kahtena päivänä viikossa. Mutta katsoja kyllästyy, kun ruutuaika on tuplattu kahteen tuntiin.

”Eivät artistit niin yli-ihmisiä ole, että jaksaisi viikosta toiseen jännittää, missä järjestyksessä kukin asettelee kinkun ja juuston leivälle.”

Nyt kotisohvilla joutuu kuuntelemaan kiusaantuneena keskinäisen kehumisen kerhoa tuplasti pidempään. (Onko Juhana Helmenkalastaja muuten palkattu taustajoukkoihin?) Eivätkä artistit nyt niin yli-ihmisiä ole, että jaksaisi viikosta toiseen jännittää, missä järjestyksessä kukin asettelee kinkun ja juuston leivälle minäkin päivänä.

3. Ja ne artistit...

Kaikki Suomen suurimmat nimet on jo nähty ohjelmassa. Osa jopa kahteen kertaan. Ja vaikka Ville Valo, Jonna Tervomaa ja J. Karjalainen saataisiinkin vielä suostuteltua mukaan, ei kiinnostavia artisteja siltikään enää riitä.

Lisäksi artistit osaavat ennakoida jo aivan liian hyvin ohjelman hengen. Heidän pitää miettiä jo valmiiksi joku ”koskettava” asia, mistä avautua – koska pakko on avautua. Ei se enää liikuta. Kokonaisuus tuntuu aivan käsikirjoitetulta ja päälleliimatulta, vaikka yksittäiset musiikkiesitykset toki lävistävätkin yhä sydämen. Joskus.

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Aitoa sen olla pitää

Antakaa meidän hengähtää! Antakaa meidän kaivata! 3 syytä, miksi Vain elämää ei enää kiinnosta

Säälittävää etteivät tuottajat osaa kehittää mitää muuta kuin tuollaista teennästä tunteisiin vetoavaa sontaa. Ja jos joku ei moiseen formaattiin suostu, hänet potkitaan ohjelmasta pois, ja käsketään hiljaiseksi. Lopettakaa koko joutava ohjelma, ja kehittäkää ohjelmia jossa oikeasti uudet, erilaiset ja oikeat artistit pääsevät näyttämään kykynsä.
Lue kommentti