Vain elämää -ohjelman katsojaluvut romahtivat. Eikä se johdu vain siitä, että lämmin kevät yllätti kaikki.

Lämmin kevät yllätti tänä vuonna puolet kansasta, mutta yllätti se kuulemma myös Vain elämää -tekijät. Tai ainakin näin arvioi ohjelman tuottaja Meira Noronen Ilta-Sanomille, kun lehti tiedusteli katsojalukujen romahtamista. Toki sää vaikuttaa siihen, kuinka moni jää kotisohvalle tuijottamaan ruutua, mutta kenties myös seuraavat asiat ovat vaikuttaneet siihen, miksi ohjelma ei enää jaksa kiinnostaa entiseen tapaan.

”Melkoista liukuhihnatuotantoa!”

1. Kaksi kertaa vuodessa on liikaa

All Stars -kauden piti olla viimeinen. Siis sen, jossa nähtiin Cheek, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Juha Tapio, Sanni, Jari Sillanpää ja Toni Wirtanen jo toista kertaa.

Mutta toisin kävi. Ja tahtia kiihdytettiin. Aikaisemmin ohjelma nähtiin kerran vuodessa, nyt kaksi kertaa vuodessa. Tämä kausi ei ole ehtinyt edes päättyä, kun katsojille tyrkytetään jo seuraavaa kautta. Siellä ne artistit ovat jo into piukeina! Ja voi kili, miten kivaa heillä on! Kuuletteko hei!

Melkoista liukuhihnatuotantoa!

Antakaa meidän vähän hengähtää. Antakaa meidän kaivata. 

2. Kaksi kertaa viikossa on liikaa

All Stars -kauden jälkeen myös artistien päivät pätkäistiin kahteen osaan. Ennen ohjelma oli perjantai-illan kohokohta, nyt kunkin artistin päivää seurataan kahtena päivänä viikossa. Mutta katsoja kyllästyy, kun ruutuaika on tuplattu kahteen tuntiin.

”Eivät artistit niin yli-ihmisiä ole, että jaksaisi viikosta toiseen jännittää, missä järjestyksessä kukin asettelee kinkun ja juuston leivälle.”

Nyt kotisohvilla joutuu kuuntelemaan kiusaantuneena keskinäisen kehumisen kerhoa tuplasti pidempään. (Onko Juhana Helmenkalastaja muuten palkattu taustajoukkoihin?) Eivätkä artistit nyt niin yli-ihmisiä ole, että jaksaisi viikosta toiseen jännittää, missä järjestyksessä kukin asettelee kinkun ja juuston leivälle minäkin päivänä.

3. Ja ne artistit...

Kaikki Suomen suurimmat nimet on jo nähty ohjelmassa. Osa jopa kahteen kertaan. Ja vaikka Ville Valo, Jonna Tervomaa ja J. Karjalainen saataisiinkin vielä suostuteltua mukaan, ei kiinnostavia artisteja siltikään enää riitä.

Lisäksi artistit osaavat ennakoida jo aivan liian hyvin ohjelman hengen. Heidän pitää miettiä jo valmiiksi joku ”koskettava” asia, mistä avautua – koska pakko on avautua. Ei se enää liikuta. Kokonaisuus tuntuu aivan käsikirjoitetulta ja päälleliimatulta, vaikka yksittäiset musiikkiesitykset toki lävistävätkin yhä sydämen. Joskus.

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Aitoa sen olla pitää

Antakaa meidän hengähtää! Antakaa meidän kaivata! 3 syytä, miksi Vain elämää ei enää kiinnosta

Säälittävää etteivät tuottajat osaa kehittää mitää muuta kuin tuollaista teennästä tunteisiin vetoavaa sontaa. Ja jos joku ei moiseen formaattiin suostu, hänet potkitaan ohjelmasta pois, ja käsketään hiljaiseksi. Lopettakaa koko joutava ohjelma, ja kehittäkää ohjelmia jossa oikeasti uudet, erilaiset ja oikeat artistit pääsevät näyttämään kykynsä.
Lue kommentti

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00

Miina on osoittautunut hauskaksi ja rennoksi tyypiksi. Kuvat: Ava
Miina on osoittautunut hauskaksi ja rennoksi tyypiksi. Kuvat: Ava

Mistä saisi ostettua Ensitreffit alttarilla -sarjan Miinan rentoa asennetta ja itsevarmuutta?

Kuten moni tietää kokemuksesta, avioliitto ei ole ihan helppo konsepti toteuttaa onnistuneesti käytännössä. Etenkään, jos puolisonsa tapaa ensimmäisen kerran vasta alttarilla.

Eikä avioelämää suoranaisesti helpota sekään, jos yhteiselo täytyy aloittaa tv-kameroiden valvovan silmän alla. Jotkut meistä kuitenkin suoriutuvat tästä haasteesta – eräät jopa hyvin.

Esimerkki mallisuorituksesta löytyy Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta Miinasta.

1. Luottavainen mieli

Miinan ja Heikin hääpäivä ei ollut mieltäylentävää katsottavaa. Heikki säikkyi Miinan tyyliä, kommentoi tämän lempirunoilijavalintaa tylysti ja kieltäytyi kysymästä, onko Miinan hameen alle meneminen okei. Tuoreen avioparin yhdessäolo näytti parhaimmillaankin vaivaannuttavalta. 

Miina ei alkuvaikeuksista lannistunut. Hän malttoi antaa aikaa kivikasvoiselle puolisolleen eikä ryhtynyt tekemään kankeasti sujuneesta hääpäivästä liian pitkälle vietyjä tulkintoja. 

2. Loistava huumorintaju

Moni meistä toivoo puolisoa, jonka kanssa huumorintaju kävisi yksiin. Heikillä on käynyt tässä suhteessa erinomainen tuuri. Hän kehuu neljännessä jaksossa, että Miina on hauskin nainen, jonka hän on ikinä tavannut.

3. Makaronilaatikko valmiina

Kun Heikki saapuu seminaarimatkalta kotiin Miinan luo, on Miina loihtinut makaronilaatikkoa. Huomaavaista ja fiksua! Turhien nälkäkiukkuriitojen välttäminen lienee yksi toimivan avioliiton salaisuuksista.

(Jos puolisopisteiden kerääminen kiinnostaa, ota talteen makaronilaatikon ohje.)

4. Ihailtava itsevarmuus

– Ei tarvi lototakaan, kun voitit jo elämäsi loton, Miina kuvailee itseään vaimona. 

Hänen itsevarmuutensa ei pienestä hetkahda. Hän kertoo, että Heikillä on ollut paljon odotuksia siitä, millainen tuleva puoliso olisi, eivätkä esimerkiksi Miinan tatuoinnit ole Heikin mieleen. Miina toteaa tyynesti, että odotuksia puretaan yhdessä pikkuhiljaa. 

Perhepotretissa Heikki, Miina ja Manuela-koira.
Perhepotretissa Heikki, Miina ja Manuela-koira.

5. Rento asenne

– Tuu sitten kun tuut, ei se oo sen kummempaa! 

Näin Miina ohjeistaa Heikkiä, joka miettii, tulisiko seitsemän aikaan nukkumaan käyvän Miinan viereen makaamaan. Turha vaiheilu ja asioiden pyörittely eivät kuulu Miinan tapoihin.

”Olen tällainen Pertsa Perusmuija, ja ihan hyvin pärjään.”

Telkkarinkatsojien näkökulmasta on tietysti kiva, että Ensitreffit alttarilla -kaudesta löytyy myös draamaa, mutta Heikin ja Miinan avioliiton kannalta rento suhtautuminen asioihin on vain hyvä juttu. 

6. Ihana koiranomistaja

Miten Miinan pörröinen Manuela-hauva liittyy avioliittoon, te kysytte? Ei mitenkään, tietenkään. Valkoinen karvakaveri Manuela on silti sen verran hellyttävä tapaus, että se on mainittava.

Miina on sitä paitsi hieno esimerkki koiranomistajasta, joka selvästi rakastaa lemmikkiään, mutta jonka koko elämä ei pyöri koiran ympärillä. Heikki mainitsee neljännessä jaksossa, että Miinalla on hyvät verkostot, jotka auttavat koiranhoidossa ja mahdollistavat matkustelun. 

7. Pertsa Perusmuija

Miinalla on viehättävä pukeutumistyyli – vaikka Heikki ei Miinan hääeleganssista heti syttynytkään – ja kauniisti sisustettu koti. Toisaalta hän on ihan tavallinen tyyppi, joka ei hienostele turhia. Hän esimerkiksi herkuttelee makaronilla ja ketsupilla. 

– Et sä kyllä mikään kulinaristi ole, Heikki kommentoi. 

– En olekaan. Olen tällainen Pertsa Perusmuija, ja ihan hyvin pärjään.

Vierailija

Ensitreffit-Miina on tv:n mahtavin asennenainen! Makaronilaatikko ja 6 muuta syytä tekevät hänestä idolimme

Suorapuheisen ja avoimen Miinan kanssa on helppoa pärjätä, jos ei itse ryhdy hankalaksi. -Toivottavasti Heikki nyt tajuaa saaneensa lottovoiton ja kykenee lopettamaan jäykistelyn. Toki uudet ihmissuhteet vaativat sulattelua ja kulmien hiomista puolin ja toisin, mutta jos kaksi aikuista ihmistä kykenee avoimmuuteen ja rehellisyyteen keskinäisessä suhteessaan, se on iso plussa ja mahdollistaa tien taivaisiin saakka, jota myös onnellisuudeksi kutsutaan.
Lue kommentti