Sillä välin, kun muut kaksi Ensitreffit alttarilla -paria kipuilevat epävarmuuden ja ahdistuksen kanssa, Anniina ja Ville suunnittelevat yhteisen talon rakentamista. Jotain nämä kaksi selvästi tekevät oikein – itse asiassa aika paljonkin!

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa seuraava ei ole voinut olla huomaamatta Anniinan ja Villen mutkatonta yhdessäoloa ja kiistatonta kemiaa. Kaksikko näyttää sopivan toisilleen niin hämmästyttävän hyvin, ettei edes parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow keksinyt, miten olisi heitä neuvonut.

– Ei nyt kauheasti kuulosta siltä, että te kaipaisitte minkäännäköistä asiantuntijaa. Se mun täytyy ihan suoraan sanoa, että työttömäksi jään, Stolbow totesi viimeisimmässä jaksossa keskusteltuaan Anniinan ja Villen kanssa.

Näin kivutonta avioliiton alkua ja tasapainoisen oloista suhdetta ohjelmassa on nähty ani harvoin, jos koskaan. Tälläkin kaudella on muiden kahden parin osalta nähty jatkuvaa ahdistusta ja vuoristoratamaista epävarmuutta, mutta Anniinalla ja Villellä kaikki sujuu edelleen kuin tanssi, vaikka kausi on ehtinyt jo puoleenväliin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pelkästä sattumasta tai asiantuntijoiden osaamisesta ei ole kyse. Tunnistimme nimittäin ainakin seitsemän asiaa, jotka muut osallistujat – ja me itse kukin – voisimme Anniinalta ja Villeltä oppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Heillä on rento asenne

Anniina ja Ville ovat vaikuttaneet alusta asti rennon rempseiltä tyypeiltä, vaikka tilanne on erikoislaatuinen. Varsinkin Ville on ylistänyt Anniinan rauhallista suhtautumista useita kertoja.

– Anniina rauhoittaa minua tosi paljon. Ja ehkä sellainen rauhallinen lähestyminen muutenkin, kun minä olen vähän tällainen sähkösaapas, niin hän jaksaa maltillisesti härdelliäni katsella, Ville kuvaili Anniinan parhaita piirteitä Marianne Stolbow’lle.

Jotenkin parista välittyy kaiken kaikkiaan ihailtava kaikki järjestyy omalla painollaan -asenne.

2. He osaavat puhua syvimmistä tunnoistaan

Anniina ja Ville ovat puhuneet toisilleen ilmeisen suoraan toiveistaan ja tulevaisuuden haaveistaan heti alusta alkaen. He ovat jo varhaisessa vaiheessa keskustelleet esimerkiksi siitä, millaisen perheen haluaisivat. Molemmat ovat kuulemma samoilla linjoilla siitä, että suurperhe ei ole suunnitelmissa, vaan sopiva lapsiluku olisi ”keskimääräinen 2–3”.

3. He sanovat ääneen, kun jokin harmittaa...

Anniina ja Ville eivät jää hiljaisiksi silloinkaan, kun jokin ei suju toivotusti. Anniina on esimerkiksi kertonut Villelle suoraan, että tämän tietty puhetyyli ärsyttää välillä.

4. ... ja ottavat neuvoista opikseen

Näinkin arkaluontoisessa tilanteessa olisi voinut odottaa, että Ville olisi ottanut Anniinan kritiikin henkilökohtaisesti, mutta ei! Hän selvästi otti siitä opikseen, sillä hän alkoi Anniinan mukaan saman tien vältellä sellaista, minkä tiesi ärsyttävän toista.

5. He osaavat nauraa itselleen

Ville ja Anniina nauravat paljon eivätkä vähiten itselleen. Esimerkki tästä saatiin Marianne Stolbow’n vastaanotolla. Siellä varsin puheliasta sorttia oleva Ville ehdotti huumorilla, että Anniinan mielestä hänessä parasta olisivat ”hiljaiset hetket”. Tämän seurauksena kaikki kolme purskahtivat nauramaan.

– No ei, ihan kiva, kun puhut, Anniina oikaisi.

6. He eivät jää jumittamaan pikkuasioihin

Kuten varmasti kaikki parisuhteen alkuvaiheessa, myös Anniina ja Ville ovat tutustuneet toistensa kummallisiinkin tapoihin. Vaikka ohjelman historiassa on useita kertoja pohdittu, miten itsekseen eläessä jumiutuu omiin tapoihinsa, ei pari ole tehnyt erilaisuuksista ongelmaa.

Anniina oli kyllä silmin nähden hölmistynyt, kun paljastui, että Ville laittaa pyykit pesukoneesta suoraan kaappiin.

– Et oo tosissas! Ethän sä voi niitä märkänä kaappiin laittaa! hän ihmetteli naurun säestyksellä.

Sen suurempaa draamaa ei tästäkään silti kehitetty, vaan tilanne ohitettiin parille tyypilliseen tapaan huumorilla.

Pariskunta on itsekin myhäillyt, että heillä on mennyt käsittämättömän hyvin.

– Me ollaan alettu nauramaan, että aletaanko tikusta tekemään asiaa, että saadaan pikkuhiljaa joku fightti aikaiseksi, mutta ehkei me vielä. Elämme toivossa, että saamme luontaisestikin jotain vielä aikaiseksi, Ville vitsaili häämatkalta palatessa.

7. He uskovat tulevaan

– Vaikka tässä prosessissa on tietty aikajana, me ei hirveästi sitä mietitä, vaan mietitään paljon pidemmällä tähtäimellä asioita.

Näin Ville selvitti kaksikon ajatusmaailmaa jo häämatkalla. Yhteisen tulevaisuuden suunnittelu onkin ilmeistä, sillä hän ja Anniina ovat lapsiluvusta keskustelemisen lisäksi jo muun muassa suunnitelleet yhteisen talon rakentamista ja katselleet sille potentiaalisia tontteja.

Vierailija

Juu, ihan kiva.

En vaan voi enää katsoa koko sarjaa, kun ahdistun niin kovasti Ollin puolesta. Siinä on ihana mies naitettu tosi kylmälle naiselle :-(

Sisältö jatkuu mainoksen alla