Sebastian Rejman ja Darude. Kuva: Anton Sucksdorff / Yle Kuvapalvelu
Sebastian Rejman ja Darude. Kuva: Anton Sucksdorff / Yle Kuvapalvelu

Euroviisujen intohimoinen seuraajaa Tatu Onkalo poimi suosikkinsa tänään nähtävästä Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 -ohjelmasta.

Uusintaa nimeä myöten

1. Kypros: Tamta – Replay

Saarivaltio jyräsi viime vuonna toiseksi ihanalla Fuegolla, ja noudattaa nyt samaa reseptiä vähän turhan tarkkaan. Samoilla apajilla torstain semifinaalissa norkuva Sveitsi on huomattavasti suositumpi, mutta minusta molemmat aneemiset renkutukset ovat tyhjää täynnä.

2. Unkari: Joci Pápai – Az én apám

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Moni piti Unkaria toissa vuonna edustaneesta kauniista folkkappaleesta. Onneksi olkoon, mies on palannut ja kappalekin taitaa olla sama!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuimasti rakkaudesta

3. Puola: Tulia – Fire of Love

Totisesta ulosannistaan huolimatta nämä neljä nuorta naista laulavat palavasta rakkaudesta puolaksi. Luulen, että tämä kansanlaulupläjäys vetoaa oudosti muihinkin suomalaisiin kuin minuun.

Made In Finland

4. Suomi: Darude – Look Away

Suomen tilanne on sikäli hyvä, että vaikka emme tälläkään kertaa lukeudu viisujen ennakkosuosikkeihin, ei kuulu melkein mikään muukaan maa tiistain semifinaalissa. Viimeisistä finaalipaikoista ei siis tarvitse tapella verissä päin. Live-esitys ratkaisee nyt paljon, ja itse olen UMK:n ja ennakkotietojen valossa luottavainen Daruden show’n suhteen. Toisaalta, ennustaminen on tässä tasapaksujen biisien kavalkadissa hyvin hankalaa, eikä Suomen kappale musiikillisesti taida erottua kuin tempoltaan valtavirtaa energisempänä.

Uutta ja ei niin uutta

5. Portugali: Conan Osiris – Telemóveis

Erikoinen, mutta kiinnostava puhelinlaulu vie Portugalia jälleen eteenpäin aivan omilla poluillaan. Vaikka edustaja valittiin puoliksi kansan äänin, suurelle eurooppalaisyleisölle tämä voi olla liian haasteellista kuunneltavaa.

6. Australia: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity 

Aina jonkun pitää tämä tehdä: disko-oopperapläjäys! Maa järjesti ensimmäistä kertaa karsintakilpailun, jossa kappaleen aikana lavalla nähtiin melkein kaikki kliseet akrobaateista jättiläismekkoon.

Don’t Look Away – Matka euroviisuihin, TV2 klo 21.30

Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1, TV2 klo 22.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla