Vuosaaren prinsessa Jasmin Britney rakastaa meikkejä, koruja ja kauniita juhlamekkoja sekä kaikkea kiiltävää ja vaaleanpunaisesta. Kuva: Teemu Soikkeli / Yle Kuvapalvelu
Vuosaaren prinsessa Jasmin Britney rakastaa meikkejä, koruja ja kauniita juhlamekkoja sekä kaikkea kiiltävää ja vaaleanpunaisesta. Kuva: Teemu Soikkeli / Yle Kuvapalvelu

Star Shaped Scar -lyhytelokuva on noussut Yle Areenassa hitiksi ja puheenaiheeksi keskustelupalstoilla.

IS TV-LEHTI: Vuokko ja Virva Kuntun ohjaama lyhytelokuva Star Shaped Scar (2018) kertoo ”Vuosaaren prinsessa” Jasmin Britney Koskirannasta, joka rakastaa meikkejä, koruja ja kauniita juhlamekkoja sekä kaikkea kiiltävää ja vaaleanpunaisesta.

Itä-Helsingin Vuosaaressa asuva Jasmin ei käy töissä, ei opiskele ja poistuu talvella vain harvoin kotoaan. Hänen suurin intohimonsa ovat kalliit Christian Louboutine -kengät, joilla hänen on mahdoton kävellä.

Jasmin on nimittäin pyörätuolissa. Hän jäi 8-vuotiaana suojatiellä auton alle, halvaantui kaulasta alaspäin ja on siitä lähtien elänyt hengityskoneen turvin. Hengityskoneen takia Koskirannan luona päivystää hoitaja ympäri vuorokauden. Hän pystyy kuitenkin liikuttamaan päätään vähän ja siten ohjaamaan tietokonetta ja pyörätuoliaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elämäni ei pyöri vammani ympärillä. En jaksa voivotella sitä, miten kamalaa on, kun ei voi itse hengittää. Elämäni olisi ihan kamalaa, jos rypisin itsesäälissä ja vihaisin kaikkea, Jasmin kertoi IS:lle 2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Star Shaped Scar on Jussi-ehdokkaana parhaan lyhytelokuvan kategoriassa.

Star Shaped Scar, Teema & Fem klo 12.45

Vierailija

Jasmin Koskiranta saa päivittäistä apua halvauksensa takia. Olisi kiva tietää, saako hän apua myös hänen psyykkiseen ongelmaansa, on kyseessä sitten dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö tai joku muu vastaava. Jotkut katsojat näkevät tämän dokkarin esimerkkinä hyvästä asenteesta - minä näen tämän varoittavana esimerkkinä häiriöstä, liiallisuuksiin menevästä ulkonäkökeskeisyydestä. Toki jokaisella on oikeus muokata itseään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi tervettä. Luulen, että ihmiset menevät dokkaria katsoessaan johonkin säälitilaan, aivot muljahtavat, ja yhtäkkiä onkin jotenkin positiivinen juttu, että ihminen haluaa näyttää Barbielta.

Jos peukutat Jasmin Britneyn asennetta, peukutat varmaan myös, kun kymmenvuotiaat vääntävät meikatun naamansa duckfaceen somessa.

Pakko sanoa

Jos ihminen tulee olemaan koko ikänsä 24/7 kotona toisten hoidettavana, eikä pysty itse edes hengittämään, niin hän ei saisi nauttia puvuista, meikeistä ja kengistä, jos ne tuottavat hänelle iloa elämään! Pitäisikö hänen jonkun toisen mielipiteen vuoksi pukeutua harmaaseen yöpaitaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla