Draamasarjan keskiössä ovat Milo Ventimiglian ja Mandy Mooren näyttelemän pariskunnan lisäksi näiden kolme lasta: Kate, Kevin ja Randall. Kuva: Nelonen
Draamasarjan keskiössä ovat Milo Ventimiglian ja Mandy Mooren näyttelemän pariskunnan lisäksi näiden kolme lasta: Kate, Kevin ja Randall. Kuva: Nelonen

Yhdysvalloissa jättisuosion saavuttanut This Is Us -sarja alkaa tänään Nelosella. Perheen ympärille rakennetussa draamassa käsitellään raskaita aiheita lämminhenkisellä otteella.

IS TV-LEHTI:  Yhdysvaltalainen This Is Us (2016–) on hurmannut maailmalla sekä katsojat että kriitikot. Kotimaassaan se on tämän hetken suosituin draama. Sarja on palkittu muun muassa käsikirjoituksestaan, ja Sterling K. Brown on voittanut pääosaroolistaan Emmyn ja Golden Globen. Myös muita näyttelijöitä on nimetty palkintoehdokkaiksi.

Vaikka sarjassa käsitellään vaikeita aiheita, kuten itsetunto-ongelmia ja menetyksiä, se jättää kuitenkin päällimmäiseksi tunteeksi lämminhenkisen olon.

Sarjan luoja Dan Fogelman on saanut kahmittua mukaan mielenkiintoisen näyttelijäkaartin. Suomalaisille heistä tutuimpia lienevät Jack ja Rebecca Pearsonia näyttelevät Milo Ventimiglia ja Mandy Moore. Ventimiglian rooli Gilmoren tyttöjen Jessinä ja Heroes-sarjan Peterinä poikivat miehelle myös elokuvarooleja, mutta suuren suosion hän tuntuu saavuttaneen vasta This Is Usin myötä. Moore taas on tehnyt uraa sekä laulajana että näyttelijänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oivaltavan käsikirjoituksen ohella suurimmat syyt sarjan menestykseen ovat todennäköisesti näyttelijät ja heidän keskinäinen kemiansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan tähdet ylistävät toisiaan Instagram-palvelussa miljoonille seuraajilleen ja puhuvat haastatteluissa siitä, kuinka mainiosti he tulevat keskenään toimeen. Hyvä tunnelma näkyy myös lopputuloksessa aitoutena, joka liikuttaa katsojaa.

Draamasarjan keskiössä ovat Ventimiglian ja Mooren näyttelemän pariskunnan lisäksi näiden kolme lasta: Kate, Kevin ja Randall.

Sarja yllättää katsojan eri aikatasoihin sijoittuvilla tapahtumillaan. 1970–1980-luvuilla seurataan nuoren pariskunnan elämää, kolmosten syntymää ja lapsuutta. Nykyhetkessä lapset ovat jo kolmekymppisiä, joilla on aikuisten murheet.

Vuonna 1980 Jack ja Rebecca joutuvat läpikäymään elämää muuttavan menetyksen, sillä yksi kolmosista ei selviä synnytyksestä. Samana päivänä sairaalaan tuodaan hylätty vastasyntynyt poikavauva, josta tulee lapsikolmikon puuttuva palanen Randall (Sterling K. Brown).

Aikuisena Kate (Chrissy Metz) kärsii suuresta ylipainosta ja alhaisesta itsetunnosta. Hän on menestyneen näyttelijäveljensä Kevinin (Justin Hartley) henkilökohtainen avustaja. Sisarusten suhde on lähes symbioottinen – tosin Kate vaikuttaa laittavan veljensä tarpeet aina omiensa edelle.

Ruuhkavuosissa kipuileva perfektionisti Randall haluaa etsiä biologisen isänsä ja näyttää tälle, että on menestynyt elämässään. Kohtaaminen nostaa pintaan suuria tunteita, ja vaimonsa ja tyttäriensä yllätykseksi Randall tuo isänsä mukanaan kotiin.

Katsoja saa tietää, että Pearsonin perheen Jack-isä tulee kuolemaan ennenaikaisesti. Syytä tai aikaa ei kuitenkaan paljasteta, ja tieto jää häilymään pahaenteisesti menneisyyden tapahtumien ylle.

Sarjan kolmatta kautta esitetään parhaillaan Yhdysvalloissa.

This Is Us, Nelonen klo 21.00 

Vierailija

Tässä tuli jo aivan liian monta juonipaljastusta! Ehdin katsoa kaksi ensimmäistä jaksoa ennen kuin luin tämän jutun, mutta tässä kerrottiin liikaa tapahtumista, joiden seuraaminen ja oivataminen teki jaksojen katsomisesta mielenkiintoista. Ei siis jatkossa mitään paljastuksia juttuihin, jotka kertovat uusista sarjoista/elokuvista/kirjoista, kiitos!

Vierailija

Pidin niin ensimmäisistä osista viime torstaina ja sitten missasin ne tänään! Uusintoja ei ohjelmatiedoista löydy. Pääsen tabletillani vain Areenaan, joten väliin jäävät!
Seuraavat olen laittanut tallentumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla