Jessica Bieliä ei nähdä enää ruudussa Syntinen-sarjan toisella kaudella, sillä uusi kausi tuo mukanaan uuden tarinan. Biel on edelleen mukana sarjan vastaavana tuottajana. Kuva: Ylen kuvapalvelu
Jessica Bieliä ei nähdä enää ruudussa Syntinen-sarjan toisella kaudella, sillä uusi kausi tuo mukanaan uuden tarinan. Biel on edelleen mukana sarjan vastaavana tuottajana. Kuva: Ylen kuvapalvelu

Uusi psykologinen jännityssarja Syntinen kertoo traagisen tarinan siitä, mitä saattaa tapahtua, jos ihmistä kohdellaan järjestelmällisesti kaltoin.

IS TV-LEHTI: Tänään alkava jännityssarja Syntinen (The Sinner, 2017) perustuu saksalaisen Petra Hammesfahrin menestysromaaniin, ja sarjasta nähtiin Yhdysvalloissa juuri toinen kausi.

Idean sarjasta sai Hollywood-tähti Jessica Biel, joka näyttelee myös sarjan ensimmäisen kauden päähenkilöä Cora Tannettia. Biel luki Hammesfahrin romaanin ja päätti siltä istumalta, että tämä on tarina, jonka hän haluaa kertoa. Bielistä tuli myös yksi sarjan tuottajista.

– Nykypäivän viihdebisneksessä on hyvin tärkeää ottaa ohjat omiin käsiin ja luoda oma ura. Aiemmin odotin kotona, että joku soittaisi ja pyytäisi koekuvauksiin, ja sen jälkeen saattaisin saada uuden soiton. Bisnes ei ole enää sellaista, Biel kertoi elokuussa Variety-lehdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Nyt todella pitää tehdä oma osuus sen eteen, että saa tehdä juuri sitä, mitä haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Biel halusi kertoa Coran tarinan, koska siinä on syvyyttä ja koskettavuutta. Tarinassa käsitellään Coran traumaattista lapsuutta, johon liittyy hyväksikäyttöä ja panttivangiksi joutumista.

Biel etsi rooliaan varten paljon tietoa post-traumaattisesta stressireaktiosta ja vastaavista olosuhteista, mutta ennen kaikkea Biel halusi tuoda esiin päähenkilön kivun.

– Työni on löytää yhtymäkohtia oman elämäni ja Coran elämän väliltä: missä kohtaa elämäni koskettaa hänen elämäänsä. Siinä kohdassa ymmärrän häntä ja minulla on myötätuntoa häntä kohtaan. Silloin ymmärrän jollain tasolla, millaista on olla hänen saappaissaan, Biel sanoi.

Suomessa nyt nähtävä kahdeksanosainen ykköskausi alkaa tilanteesta, jossa pienen pojan äiti Cora Tannetti elää hyvin tavallista elämää amerikkalaisessa pikkukylässä kunnollisen aviomiehensä Masonin (Girls-sarjasta tuttu Christopher Abbott) ja poikansa kanssa.

Viereisessä talossa asuvat Coran appivanhemmat auttavat hieman liikaakin lastenhoidossa, ja Cora tuntuu turhautuneen tilanteeseensa.

Corassa on hämmentävää synkkyyttä, vaikka kaikki on näennäisesti hyvin. Hänen suhtautumisensa oman miehen läheisyyteen on hankalaa, ja katsoja voi nopeasti aistia, että Cora painii omien demoneidensa kanssa.

Jessica Biel on roolissaan vakuuttava, ja hän onnistuu luomaan Corasta vakavan, salaisuuksien piinaaman, mystisen ja synkän hahmon.

Koko perheen elämä muuttuu järkyttävällä tavalla, kun kesäinen päivä uimarannalla muuttuu kohtalokkaaksi. Kaikkien järkytykseksi Cora hyökkää lähellä olleen nuoren paikallislääkärin Frankien (Eric Todd) kimppuun ja surmaa tämän väkivaltaisesti oman perheensä ja uhrin ystävien silmien edessä.

Cora tunnustaa tekonsa välittömästi ja antautuu poliisille.

Selvältä vaikuttavaa tapausta alkaa tutkia poliisietsivä Harry Ambrose (Bill Pullman), joka haluaa ymmärtää syyn järjettömältä tuntuvaan verityöhön. Miksi ihan normaalisti käyttäytyvä nainen, jolla ei ole väkivaltaista taustaa, hyökkää tuntemattoman kimppuun ja tappaa tämän?

Hiljalleen Coran nuoruudesta alkaa paljastua omituisia asioita, vaikka Cora yrittää kaikin keinoin piilotella menneisyyttään.

Cora on elänyt hyvin uskonnollisessa perheessä, jossa äiti on syyttänyt tätä syntiseksi ja vastuulliseksi pikkusiskonsa sairaudesta. Ja tämä on vasta alkua, sillä palaset alkavat loksahdella hiljalleen paikoilleen.

Ovatko lapsuustraumat sekä myöhemmät traumaattiset tapahtumat vaikuttaneet naiseen niin suuresti, että tämä sekoaa vuosia myöhemmin?

Olisiko tragedia ollut estettävissä, ja millaiseksi muodostuu Coran loppuelämä surman jälkeen?

Jessica Biel on roolissaan vakuuttava, ja hän onnistuu luomaan Corasta vakavan, salaisuuksien piinaaman, mystisen ja synkän hahmon.

Musiikin supertähden ja näyttelijän Justin Timberlaken kanssa naimisissa oleva Biel oli roolistaan ehdolla parhaaksi minisarjojen naisnäyttelijäksi vuoden 2017 Golden Globes -gaalassa ja Emmy-gaalassa.

Bieliä ei nähdä enää ruudussa Syntinen-sarjan toisella kaudella, sillä uusi kausi tuo mukanaan uuden tarinan. Biel on edelleen mukana sarjan vastaavana tuottajana.

Syntinen, TV1 klo 22.05

Sisältö jatkuu mainoksen alla