Kuvat
Ylen kuvapalvelu
Agatha Christien kirjoja on myyty noin kaksi miljardia kappaletta ja niitä on käännetty 44 kielelle.
Agatha Christien kirjoja on myyty noin kaksi miljardia kappaletta ja niitä on käännetty 44 kielelle.

Illan dokumentti selvittää, kuka oli Agatha Christie, modernin dekkarin äiti, joka loi legendaariset fiktiiviset hahmot Hercule Poirotin ja Neiti Marplen.

IS TV-LEHTI: Brittikirjailija Agatha Christie (1890–1976), jos kuka, on käsite. ”Murhamamma” kirjoitti puolen vuosisadan aikana kymmeniä romaaneja ja novelleja sekä kehitti dekkaritaiteen täydellisyyteen. Hänen mestarietsivänsä Hercule Poirot ja Miss Marple seikkailevat edelleen uusissa filmatisoinneissa.

Uusintana esitettävässä Agatha Christie – rikosten kuningatar -dokumentissa (Agatha Christie – Queen of Crime 2011) Agatha Christien elämästä kerrotaan arkistofilmien, valokuvien ja dramatisoitujen kohtausten avulla. Haastateltava Laura Thompson on kirjoittanut kirjailijan elämäkerran.

Hienoin pätkä on Hiirenloukku-näytelmän kymmenvuotisillallisilta. Juhlia näytelmän tiimoilta riitti vuosikymmenien varrella, sillä Hiirenloukku on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taltioinnissa Christie puuskahtaa inhoavansa julkisia esiintymisiä. Hänen mielestään ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita kirjoista, ei niiden tekijöistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kronologisesti etenevä dokumentti kertaa Agathan onnellisen lapsuuden, hänen likaiseen avioeroon ja mystiseen katoamiseen päättyneen ensimmäisen avioliittonsa, Hercule Poirot'n ja Miss Marplen syntyhistorian ja onnellisen toisen avioliiton.

Paljastuu myös, kuinka hänen Mary Westmacott -salanimellä kirjoittamansa romaanit kertovat yllättävänkin paljon Agatha Christien elämästä!

Agatha Christie – rikosten kuningatar, Teema & Fem klo 20.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla