Louis tapaa Brandonin ja Jessican, jotka aikovat antaa lapsensa adoptioon. Kuva: Freddie Claire/Yle
Louis tapaa Brandonin ja Jessican, jotka aikovat antaa lapsensa adoptioon. Kuva: Freddie Claire/Yle

Kaliforniassa 85 prosenttia adoptioista tapahtuu yksityisesti ja alalla liikkuvat suuret rahat.

IS TV-LEHTI: 50 000 dollaria eli 44 500 euroa.

Tämän verran Dallasissa Teksasissa asuvat, kolmen pojat vanhemmat Amy ja Ari maksavat adoptiotyttärestään, jonka he ovat saamassa Trina-nimiseltä naiselta Etelä-Kaliforniasta.

Raskausaikana Amy ja Ari kustantavat Trinan elinkustannukset, maksavat lakimiespalkkiot ja aboptioprosessin. He eivät kuitenkaan missään vaiheessa voi olla varmoja, että Trina todella lopulta luopuu lapsestaan, joten he ottavat valtavan taloudellisen riskin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten Amy kertoo Louis Therouxin Theroux ja Amerikan vauvabisnes -dokumentissa, he saattavat saada takaisin 10 000 dollaria tai ei mitään, jos yksinhuoltaja Trina päättääkin pitää vauvan itsellään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Trinalla itsellään on jo useampi lapsi. Hän haluaa adoptoida lapsen, koska hänellä ei ole tarpeeksi rahaa eikä apuja lapsenhoitoon.

Theroux selvittää yhä suositummaksi bisnekseksi kasvavaa avointa adoptiota Kaliforniassa, joka on Yhdysvaltain adoptiomekka: monet lapsettomat pariskunnat ovat valmiita maksamaan melkein mitä vain saadakseen haluamansa vauvan.

Avoimiin adoptioihin liittyy suuria moraalisia ongelmia. Dokumentissa kuullaan useampia surullisia tarinoita siitä, miten köyhät ja yksinäiset äidit luopuvat lapsestaan suuren rahasumman toivossa.

Theroux ja Amerikan vauvabisnes, TV2 klo 22.05

Sisältö jatkuu mainoksen alla