Tarjonta sarjoista on nykyään valtava, mutta joskus huippusarjat menevät itseltä ohi. Koostimme tähän juttuun yksitoista loistavaa sarjaa ja ohjelmaa. Valitettavasti yhtä ei tällä hetkellä näe Suomessa mistään.

1. Grace & Frankie

(Netflixissä 5 kautta, 6. kausi tulossa 15.1.2020) 

Hauska ja sympaattinen komediasarja, jota ei ole hehkutettu riittävästi.

Sarja kertoo kahdesta seitsemänkymppisestä rouvasta (Jane Fonda ja Lily Tomlin), joiden aviomiehillä on ollut vuosikymmenien mittainen suhde. Sarjan alussa miehet päättävät jättää vaimonsa ja mennä naimisiin keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erojen jälkeen myös rouvat muuttavat yhteen, vaikka eivät ole vuosien varrella fanittaneet toisiaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolestapuhujan kommentti: ”Ihanaa, että pääosassa on kerrankin iäkkäitä naisia!”

2. Brooklyn Nine-Nine

(Netflixissä 5 kautta)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quinoa or Couscous? Couscous or Quinoa? What do YOU think Rosa's new partner is like? #Brooklyn99

A post shared by Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) on

Tämän poliiseista kertovan komediasarjan näyttelijäkaarti on television monipuolisimpia. Sarja käsittelee seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä virkistävästi. Naishahmot ovat huippuja, huumori on älykästä.

Puolestapuhujan kommentti: ”Brooklyn Nine-Nine on ehkä viime vuosien paras komediasarja!”


3. Holby Cityn sairaala

(TV2 ja Yle Areena, menossa 21. kausi)

Kuva: handout / Yle
Kuva: handout / Yle

Casualtyn spin off ja esitysaika tv:ssä aamupäivisin. Näiden faktojen voisi kuvitella viittaavan kökköyteen ja vasemmalla kädellä tekaisuun. Mutta ei! Holby Cityssä on mainiot henkilöhahmot, erityisesti naishahmot, ja hyvä kerronnan rytmi!

Puolestapuhujan kommentti: ”Voittaa Sykkeen aivan mennen tullen. Kaikki kaudet eivät ole yhtä hyviä, mutta esimerkiksi nyt on taas meneillään kelpo kausi. Frieda Petrenko ja Jac Naylor ovat voittoisia. Katsomme molemmat äitini (82 v.) kanssa ja pidämme.”

4. You

(Netflixissä 2 kautta)

Tämäkin sarja on jäänyt Suomessa monilta huomaamatta, eikä se ole oikein millään suosituslistoillakaan, vaikka on superjännä ja karmiva. Kertoo miehestä, joka iskee silmänsä naiseen ja kehittää tästä pakkomielteen.

Puolestapuhujan kommentti: ”Kunnon hullua stalkkerimeininkiä, oli pakko ahmia koko ykköskausi yhden viikonlopun aikana.”

5. Loukussa

(1. kausi Netflixissä, 2. kausi Yle Areenassa)

Loukussa-sarjan tuotanto on islantilaisten kaikkien aikojen suurin draamasatsaus. Tapahtumapaikka tekee melko perinteisestä rikollisjahdista kiehtovan – ja kuvankaunis Islanti todellakin pääsee sarjassa oikeuksiinsa.

Puolestapuhujan kommentti: ”Henkilöhahmot ovat erittäin vahvoja. Etenkin päähenkilö, poliisipäällikkö Andri on mahtava nallekarhu.”

Lue lisää sarjasta:


6. Dr. Pimple Popper eli Tohtori Paise

(TLC-kanava + suoratoistopalvelu Dplayssä 2 kautta)

Tässä ohjelmassa ei ole kyse mistään perusfinnien poksauttelusta, vaan Sandra Leen klinikalle tulee eri puolilta Yhdysvaltoja asiakkaita, joille on päässyt kasvamaan yleensä vaarattomia mutta valtavia paiseita, koska terveydenhuolto Amerikassa on mitä on ja kaikilla ei siihen ole varaa.

Puolestapuhujan kommentti: ”Ohjelma herättää kiitollisuuden siitä, että ainakin vielä meillä täällä Suomessa on asiat suhteellisen hyvin. Sarja on myös lääketieteellisessä mielessä kiinnostava, joskin vähän ällö, ja toki itse tohtori Sandra Lee on varsin hurmaava hahmo.”

+ TLC-kanavalla pyörii tällä hetkellä myös Tohrori Paiseen kilpailija, ohjelma nimeltään Paiseklinikka, joka on katsottavissa myös Dplayssä.

7. Lovejoy

(ei tällä hetkellä katsottavissa Suomessa)

On kulunut aivan liian monta vuotta siitä, kun Lovejoy on ollut Yle Areenassa nähtävillä. 1980-luvulla tehty sarja kertoo antiikkikauppiaasta, jonka bisnekset sujuvat jotenkuten, hyvällä sydämellä, pettämättömällä antiikkivainulla, vain vähän lain väärällä puolella.

Puolestapuhujan kommentti: ”Lovejoy ei ole yhtään ahdistava, ja sitä ominaisuutta 2020-luvun tv:n katsoja arvostaisi korkealle. Telkusta tulee kyllä kaiken maailman Antiikkikaksintaisteluita ja Huutokauppakeisaria, mutta tosi-tv:ssä vanhan tavaran kauppa on paljon tylsempää kuin fiktiivisenä.”

8. Dark

(Netflixissä 2 kautta)

Hämärä ja mystinen, jo lähes kulttisuosiota nauttiva Dark on Netflixin ensimmäinen saksalainen alkuperäissarja ja suoratoistopalvelun suosituimpia ei-englanninkielisiä teoksia.

Ensimmäinen kausi alkaa, kun lapsi katoaa saksalaisessa pikkukaupungissa. Sarja kertoo neljästä eri suvusta, joiden jäsenten kohtalot kietoutuvat toisiinsa. Tarinaa kuljetetaan useassa aikatasossa. 

Puolestapuhujan kommentti: ”Kuin Stranger Things, mutta synkempi.”

9. Glee

(Netflixissä 6 kautta)

Vuosina 2009–2015 pyörinyt musikaalisarja, joka ei Suomessa koskaan ottanut oikein tuulta alleen, vaikka kai ainakin osa jaksoista näytettiin telkkarissakin. Kertoo koulunsa show-kuoroon kuuluvista, epäsuosituista lukiolaisista. Teinidraamaa ja -komediaa hienoilla musiikkiesityksillä höystettynä.

Puolestapuhujan kommentti: ”Ilmestyessään vuonna 2009 sarja oli uraauurtava, koska siinä puututtiin sellaisiin aiheisiin, kuten kaapistaulostulo, homoviha, masennus, itsemurhat ja niin edelleen. Jos musikaalielokuvat ovat sinun juttusi, niin katso tämä!”

10. Parks and Recreation

(HBO Nordicissa 7 kautta)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

No, no, no...I'll calc UUUU later, buddy! #ParksAndRec

A post shared by Parks And Recreation (@nbcparksandrec) on

Hyväntuulinen, hauska, fiksu komediasarja. Samat tekijät ovat tehneet Brooklyn Nine-Ninen ja kehutun The Good Placen. Kuvattu mocumentary-tyyliin eli vähän kuin The Office.

Sarja kertoo Indianan osavaltiossa sijaitsevan kuvitteellisen pikkukaupungin puisto-osaton työntekijöistä. Hauskoja hahmoja, pääosassa kunnon voimanainen Leslie (Amy Poehler). Yksi näyttelijöistä on nykyään Marvel-leffoista tuttu Chris Pratt.

Puolestapuhujan kommentti: ”Ensimmäisestä kauden jälkeen ei kannata tehdä lopullisia johtopäätöksiä, sillä sarja paranee sen jälkeen merkittävästi. Voi myös surutta aloittaa suoraan kakkoskaudelta, siinä ei missaa juuri mitään.”

11. Rupaul’s Drag Race

(Netflixissä 11 kautta)

Omassa piirissään suosittu sarja, mutta suurelle yleisölle tuntematon. Sarjassa etsitään Amerikan seuraavaa huippu-drag queenia.

Kilpailijat joutuvat esittelemään taitojaan monessa asiassa: he laulavat, näyttelevät, ompelevat asuja, tanssivat, räppäävät, imitoivat julkkiksia ja tietenkin huulisynkkaavat biisien tahtiin. Tämän ansiosta sarja on monipuolinen ja kiinnostava.

Sarja on nostanut drag queenien työn ja drag-kulttuurin ”perusjamppojen” tietoisuuteen maailmalla paremmin kuin mikään muu ennen.

Puolestapuhujan kommentti: ”Kilpailijat itse ovat tietenkin erittäin hauskoja ja värikkäitä persoonia. Eikä draamaakaan puutu!”

Kaipaatko hyvän mielen sarjaa? Katso alla olevasta jutusta, jos siellä olisi jokin sinulle sopiva:

brittifani

Lovejoyt kaikki kovalevyllä. Jos ei muuta katsottavaa ole, sieltä vaan sitten.

Kerran kolmessa vuodessa vaikka koko kausi kerralla. Edustaa "kevyen, mutta älykkään" käsikirjoituksen aatelistoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla