Jake Peralta (Andy Samberg) ja Raymond Holt (Andre Braugher) naurattavat poliisisarjassa. Kuva: TV5.
Jake Peralta (Andy Samberg) ja Raymond Holt (Andre Braugher) naurattavat poliisisarjassa. Kuva: TV5.

Newyorkilaisista poliiseista kertova sarja Brooklyn Nine-Nine on tämän hetken älykkäintä komediaa. Listasimme syyt, miksi sarjaa on niin helppo rakastaa.

Onko komediasarja Brooklyn Nine-Nine sinulle tuttu? Jos ei, olet jäänyt paljosta paitsi. Kulttisuosiota nauttiva sarja tarjoaa nimittäin parasta komediaa, mitä televisiossa on viime vuosina nähty.

Brooklyn Nine-Nine ei ole kaikille suomalaisille kovinkaan tuttu, sillä sarja on tällä hetkellä nähtävissä vain suoratoistopalvelu Netflixissä, josta löytyvät sen ensimmäiset neljä kautta. Sarjaa on aiemmin esitetty myös TV5-kanavalla.

Sarja kertoo brooklyniläisen poliisiaseman arjesta. Sen päähenkilö on työssään taitava mutta hieman hölmö ja lapsellinen rikostutkija Jake Peralta (Andy Samberg). Sarjaa alettiin esittää vuonna 2013. Sitä on tehty tähän mennessä kuusi kautta. Sarjaa käsikirjoittavat niin ikään superhauskojen Parks and Recreation - ja The Good Place -sarjojen tekijät.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Listasimme syyt, minkä vuoksi jokaisen kannattaisi katsoa sarjaa:

1. Sen näyttelijäkaarti on television monipuolisimpia

Tärkeimpien hahmojen joukosta löytyy muun muassa kaksi latinalaisamerikkalaista naista ja kaksi tummaihoista miestä. Sarjan ihmiset näyttävät siltä, miltä New York Cityn kaduillakin näyttää. Virkistävää on myös se, että tummaihoiset miehet ovat poliisiaseman ylimmissä asemissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) on

2. Se käsittelee seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä virkistävästi

Jo ensimmäisessä jaksossa selviää, että poliisiaseman kapteeni Raymond Holt (Andre Braugher) on paitsi tummaihoinen, myös avoimesti homo ja onnellisesti naimisissa miehensä kanssa. Holt on hysteerisen vakava ja ahkera mies, joka on joutunut kärsimään ennakkoluuloista uransa aikana. Nyt johtoasemaan päässyt Holt haluaa todistaa olevansa loistava pomo – ja sitä hän onkin.

Myöhemmin sarjassa on myös avoimesti biseksuaali nainen, joita televisiossa ei usein nähdä. Hahmojen seksuaalisuus ei ole ikinä vitsin aihe eikä se määritä heidän persooniaan. 

3. Sen naishahmot ovat huippuja

Amy Santiago (Melissa Fumero) on perfektionisti nörtti, mutta silti äärimmäisen taitava poliisi. Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) on pinnalta viileä ja kivikasvoinen, mutta hänen sydämensä on täyttä kultaa. Sarjan värikkäin hahmo, Chelsea Perettin esittämä assistentti Gina Linetti on oman elämänsä Beyonce. Naiset tietävät, miten työpaikan typerykset saadaan hiljaisiksi. Jokainen heistä on todellinen boss lady.

4. Sen naishahmot ovat ystäviä keskenään

Vaikka Rosa, Amy ja Gina ovat erilaisia, he kunnioittavat toisiaan. Mikään ei ole niin väsyttävää kuin se, että televisiosarjan naiset laitetaan kilpailemaan keskenään miehistä tai työpaikoista.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) on

5. Siinä ystävyys on tärkeämpää kuin parisuhdedraamailu

Brooklyn Nine-Nine:ssa nähdään myös romanttisia juonikuvioita, mutta tärkemmässä roolissa ovat hahmojen vahvat ystävyyssuhteet. On virkistävää nähdä, miten mies- ja naiskollegat arvostavat toisiaan ja voivat olla platonisia ystäviä. 

6. Se rikkoo stereotypioita

Sarjan lempein hahmo on kersantti Terry Jeffords (Terry Crews), joka rikkoo täydellisesti ”vihaisen mustan miehen” laiskaa stereotypiaa. Terry rakastaa kaksostyttäriään ja vaimoaan ja huolehtii heistä jatkuvasti töissä ollessaan. Terry rakkaus jogurttia kohtaan on hellyyttävä, toistuva juonikuvio.

7. Sen huumori on älykästä

Monien tilannekomediasarjojen huumori tuppaa perustumaan muiden ihmisten kiusaamiseen, haukkumiseen tai muunlaiseen ilkeilyyn. Brooklyn Nine-Nine:n on huippuhauska, eikä se sorru helppoihin, vanhentuneisiin vitseihin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) on

8. Se tarttuu epäkohtiin

Sarjassa nähdään komediasarjalle epätyypillinen, riipaiseva juonikuvio, kun tummaihoinen Terry joutuu valkoihoisen poliisin pidättämäksi kävellessään yöllä kotikadullaan, vaikkei ole tehnyt mitään pahaa. On mahtavaa, että komediasarjassa uskalletaan käsitellä myös vaikeita asioita.

9. Sen miehet ovat feministejä

Kaikki Brooklyn Nine-Nine:n miehet ovat mielettömän kannustavia ja kunnioittavia naiskollegojaan ja puolisoitaan kohtaan ja kohtelevat heitä aina tasavertaisina ihmisinä. He eivät sorru seksistisiin vitseihin, vaan puuttuvat asiaan niitä kuullessaan. Esimerkiksi Terry viittaa itseensä feministinä useaan otteeseen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nine-Nine (@nbcbrooklyn99) on

10. Sen fanit ovat intohimoisia

Fox-kanava peruutti Brooklyn Nine-Nine:n sen viidennen kauden jälkeen. Sarjan fanit nostivat mielettömän metakan somessa, ja alle 24 tuntia myöhemmin NBC-kanava oli poiminut sen ohjelmistoonsa. Sarjan kuudes kausi on käynnissä Yhdysvalloissa. Kauden piti olla sarjan viimeinen, mutta eilen 27. helmikuuta selvisi, että sarjasta nähdään vielä ainakin seitsemäs kausi. Hurraa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla