Varapresidentti Mike Pencen perheen lemmikkipupulla, Marlon Bundolla, on oma julkinen ura. Kuva: Reuters
Varapresidentti Mike Pencen perheen lemmikkipupulla, Marlon Bundolla, on oma julkinen ura. Kuva: Reuters

Lemmikkikettu esiintyy turkistarhausta vastaan, ja Amerikan varapresidentin pupu joutui keskelle kirjasotaa. Tunnetko jo nämä somen seuratut eläintähdet?

Jiffpom – maailman tunnetuin hauva

 

💗

Henkilön jiffpom 🐻 (@jiffpom) jakama julkaisu

Jiffpom, 8, on saletisti maailman tunnetuin pomeranianrotuinen koira. Sillä on eri somekanavissa yli 28 miljoonaa seuraajaa. Se on kelpuutettu kolmesti Guinnesin ennätystenkirjaan: ensin nopeimpana kahdella jalalla juoksevana koirana ja viimeksi 2017 eniten Instagram-seuraajia saavuttaneena eläimenä.

Los Angelesissa asuvan Jiffpomin merkittävin tehtävä on näyttää söpöltä. Se poseeraa erilaisissa asuissaan ja myssyissään ja opettelee temppuja, joita tehdessään se näyttää lähinnä koiranaamaiselta vauvalta. Jiffpomin valtava näkyvyys on vetänyt puoleensa julkkiksia esiintymään sen kanssa. Koira on nähty myös Katy Perryn Dark Horse -musiikkivideolla.

Jiffpom on esillä Instan lisäksi Facebookissa, YouTubessa, Snapchatissa, Twitterissä sekä sivuillaan jiffpom.com. Siellä koiralla on tietysti myös oma fanituotekauppa. Vuonna 2014 sen bisneksiä pyörittämään perustettiin yritys Cutelife Inc.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marlon Bundo – poliittinen pupu

Amerikkalaispupu Marlon Bundon kerrotaan olevan ensimmäinen kani, joka on matkustanut Air Force Two:lla, Yhdysvaltain varapresidentin lentokoneella. Se on varapresidentti Mike Pencen perheen lemmikkikani, jonka tytär Charlotte hankki alun perin lyhytelokuvaprojektiaan varten. Bundo esiintyi ensin lyhärissä ja myöhemmin kertojana kahdessa lastenkirjassa, jotka esittelevät varapressan työtä.

Alkuvuodesta pupu ajautui keskelle kirjasotaa, jolla kritisoitiin sen isännän tunnettua homovastaisuutta. Pian sen jälkeen kun Pencejen oma kirja Marlon Bundo’s A Day in the Life of the Vice President oli julkaistu, sen vastavedoksi ilmestyi parodia, A Day in the Life of Marlon Bundo. Siinä pupuherra ihastuu toiseen uroskaniin.

Näyttelijä Marlon Brandolta nimensä versioinut pupu tunnetaan myös nimellä BOTUS, Bunny of the United States, ja se somettaa Twitterissä sekä Instagramissa, missä sillä on yli 32 tuhatta seuraajaa.  

 

Harlow & Sage – kuvaukselliset koirakaverit

 

🐰🐰🐰

Henkilön Harlow, Sage, Indiana & Reese (@harlowandsage) jakama julkaisu

Mulkoilevan weimarinseisoja Harlow’n ja sen iäkkään kääpiömäyräkoirakaverin Sagen kuvapäivitykset saivat nopeasti liudan seuraajia kaverusten avatessa Instagram-tilinsä vuoden 2013 alussa. Pian saman vuoden syksyllä kävi kuitenkin niin kuin vanhoille koirille käy: Sage menehtyi. Koskettava käänne koukutti fanit vain tiiviimmin seuraamaan uuden elämänkumppanin löytymistä Harlow’lle.

Nykyään 10-vuotias weimarilainen dokumentoi ystävyyttään mäyristen Indiana Thunderboltin ja  Reese Lightningin, sekä kahden rescuepennun Ezran ja Kai the Trin kanssa. Porukan kuvissa on söpöyttä mutta myös oivaltavaa huumoria ja nokkeluutta.

Joukkio on esillä Twitterissä, Facebookissakotisivuillaan sekä Instagramissa, missä niillä on yli 1,6 miljoonaa seuraajaa. Myös niillä on oma fanikauppa.

 

Grumpy Cat – symppis mutrunaama

Jos Grumpy Cat olisi syntynyt normaalina, sillä ei arvatenkaan olisi 2,5 miljoonaa seuraajaa Instagramissa eikä yli 1,5 miljoonaa seuraajaa Twitterissä. Alapurenta ja kääpiökasvuisuus ovat kuitenkin muokanneet siitä ikuisen myrtsinaaman, ja kun vielä omistajat keksivät tehdä poikkeavasta piirteestä tavaramerkin, kissasta on tullut kansainvälisesti tunnettu supertähti. Arizonalaisperheessään se tunnetaan oikeasti nimellä Tardar Sauce, ja Grumpy Cat on kissan taiteilijanimi. Kuusivuotiaan Grumpy Catin omistajat ovat jättäneet päivätyönsä ja operoivat nyt kissansa julkkisuraa. He ovat kuvailleet kissaa leikkisäksi ja hilpeäksi, jonka luonne ei vastaa sen perusilmettä.

Grumpy Cat esiintyy Twitterissä, YouTubessa, Facebookissa sekä kotisivuillaan. Se on esiintynyt kaikilla Yhdysvaltojen suurimmilla uutiskanavilla ja jakanut ”haastattelujaan” aina Forbes-lehteä myöten. Se on solminut yhteistyösopimuksen maailman suurimpiin eläinruokamerkkeihin kuuluvan Friskiesin kanssa.

 

Sämpy – suomalainen haastaja!

Oulun murteella somettava Sämpy-kissa on kastroitu maatiaisuros, yksi valokuvausharrastaja Riikka Hedmanin kolmesta lemmikkikissasta. Siitä tuli sometähti vähän vahingossa, omistajansa voitettua valokuvauskisan.

Aluksi Sämpy esiintyi vain Facebookissa, mutta nyt sillä on Instagramissakin reilusti yli 39 tuhatta seuraajaa. Kollista on myös julkaistu kirja, Sämpy – Kissan vuosi ja ensi vuodeksi on tekeillä kalenteri.

 

Juniperfoxx – kappas, kettu lemmikkinä

Ei ole ihan tusinalemmikki tämä Juniperfoxx eikä ole tusinasöpöilyä sen julkkistehtäväkään. Juniper on esimerkki siitä, miten villieläimen alkuperäinen muoto, luonne ja vietit muuttuvat jalostuksen vaikutuksesta. Juniperin sivuilla se esitellään turkiseläimeksi kasvatettuna kesykettuna, joka ei enää selviäisi vapaana luonnossa.

Juniperfoxxilla on Instagramissa 2,3 miljoonaa seuraajaa. Se somettaa myös Twitterissä sekä Facebookissa. Kotisivuillaan se myy mm. turkistarhausta vastustavia t-paitoja.  

 

Seppo – laukkufetissiään purkava söpöliini

Shetlanninlammaskoira Seppo oli parivuotias, kun sen isäntä Petteri Poukka perusti sille Facebook-sivun. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Sepolla on yli 11 tuhatta FB-seuraajaa, oma tili Twitterissä, kotisivut sekä pesti Sheltit-lehden pakinoitsijana. Seppo on esiintynyt myös Suomen Kuvalehden kansipoikana.

Turkulainen Seppo päivittää somessa arkisia kuulumisiaan, kertoo rakkaudestaan juustoon, uimiseen sekä matkalaukkuihin, joita se tykkää nylkyttää. Tarina kertoo, että kun Seppo aikoinaan kastroitiin, se alkoi nylkyttää matkalaukkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla