Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Entinen työntekijä väittää, että Tinderin johtoryhmään on pesiytynyt aimo annos ehtaa sovinismia.

Tinder-deittisovelluksesta on moneen otteeseen sanottu, että se on naisystävällinen virtuaalitreffailun muoto. Ai miksi? No siksi, että Tinderissä kumppaniehdokkaista voi karsia omituiset lähentelijät jo ennen kuin mitään kontaktia on syntynyt.

Epäilyttävältä vaikuttavan hyypiön voi ohittaa yhdellä pyyhkäisyllä, eikä tyypistä tarvitse murehtia sen jälkeen enää koskaan.

Harmi vaan, että hyypiön torjuminen ei ilmeisesti ole yhtä yksinkertaista sovelluksen omien työntekijöiden kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huorittelua ja muuta peruskivaa

Tinderin entinen työntekijä Whitney Wolfe on nimittäin haastanut ex-kollegansa ja esimiehensä Justin Mateenin oikeuteen naisvihasta ja seksuaalisesta häirinnästä. Mateen on yksi yrityksen toimitusjohtajista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä Mateen on mennyt tekemään ansaitakseen syytökset? Wolfen mukaan vaikka mitä.

Oikeusasiakirjojen mukaan Wolfe alkoi seurustella Mateen kanssa, kun mies liittyi yrityksen johtoryhmään. Pari kuitenkin erosi. Eron jälkeen Mateen oli äärimmäisen mustasukkainen ja aloitti seksististen solvauksien jakelemisen Wolfelle. Hän esimerkiksi kutsui Wolfea huoraksi Tinderin toisen toimitusjohtajan Sean Radin edessä. Lisäksi hän lähetteli Wolfelle toistuvasti aggressiivisia tekstiviestejä.

Vaikka Wolfe on ollut Tinderin toiminnassa mukana yrityksen alusta asti, Mateen ei myöntänyt hänelle perustajan titteliä. Syynä oli Wolfen ikä. Mateen mukaan "24-vuotiaan tytön" esitteleminen yhtenä perustajista ”saisi yrityksen näyttämään vitsiltä”.

Naiset, nuo siveelliset ystävämme

Syytökset toimitusjohtajan naisvihasta eivät pohjimmiltaan yllätä. Hänen aikaisemmat kommenttinsa julkisuudessa ovat olleet linjakkaan sovinistisia.

Viime vuoden joulukuussa mies kommentoi Tinderin käyttäjäkuntaa Huffington Postille. Haastattelussa hän sanoi esimerkiksi, että naisia eivät kiinnosta yhden illan jutut.

– Pohjimmiltaan naisia ei ole vain tehty sellaisiksi, eikö vaan? Mateen kommentoi.

Niinpä niin –  ja jos kaikki naiset olisi tehty sellaisiksi kuin Mateen kuvittelee, koko Tinder ei olisi ehkä noussut huippusuosituksi.

Mateen on erotettu määräajaksi yrityksen toimitusjohtajan paikalta. Hän on itse kiistänyt syytteen.

Lähde: Jezebel

Lue myös:

Deittipalvelu Tinder koukuttaa jo varattujakin

Kolmella kuvalla natsaa, älä siteeraa Marilynia – nämä ovat tosielämän Tinder-säännöt

Tinderissä tavannut pari: Näin käytät Tinderiä oikein

Sisältö jatkuu mainoksen alla