Korkokengistä tuli kanadalaistarjoilijoiden piina. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Korkokengistä tuli kanadalaistarjoilijoiden piina. Kuva: Shutterstock

Veriset jalkaterät on kuvattu kanadalaisessa ravintolassa, jonka käytäntöjä työntekijä arvostelee kovin sanoin.

Edmontonilainen Nicola Gavins sai tarpeekseen työoloistaan ja postasi Facebookissa kuvan hänen työkaverinsa veristä jaloistaan. Samalla hän kritisoi työpaikkaansa, joka pakottaa naistyöntekijät työskentelemään korkokengissä.

Nicolan työnantaja on Joey Restaurants. Hän kertoi samassa ravintolassa työskentelevän ystävänsä menettäneen varpaankyntensä vuoronsa aikana. Sen jälkeenkin esimies vaati, että verta vuotavista jaloista kärsivän työtekijän pitäisi käyttää korkokenkiä myös seuraavana päivänä, Nicola kirjoittaa Facebook-postauksessaan.

– Heidän käytäntönsä on edelleen se, että naishenkilöstö pitää korkokenkiä, ellei sille ole terveydellistä estettä. Ystäväni jalat vuotivat verta siihen pisteeseen asti, että hän menetti varpaankyntensä, ja vuoropäällikkö silti haukkui hänet eikä kannustanut vaihtamaan matalapohjaisiin kenkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Ystäväni jalat vuotivat verta siihen pisteeseen asti, että hän menetti varpaankyntensä.”

Nicolan mukaan ravintolan naistyöntekijät myös pakotetaan ostamaan 30 Kanadan dollarin eli noin 20 euron musta työmekko, kun taas miestyöntekijät saavat pukeutua omiin mustiin vaatteisiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Monet ystäväni työskentelevät palvelualalla, ja tunnen paljon naisia, jotka ansaitsevat hyviä juomarahoja ilman, että he tinkivät mukavuudestaan työajalla. Aion jatkaa noiden yritysten tukemista, Nicola avautuu Facebookissa.

The Independent -lehti uutisoi Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivan Joey Restaurants -ketjun lausunnosta, jossa yhtiö sanoi olleensa pahoillaan nähdessään työntekijänsä postauksen. Yhtiön edustajat ovat puhuneet asiasta Nicolan kanssa.

– Meillä ei ole minimikorkeutta vaativaa kenkäpolitiikkaa. Kengät voivat olla matalapohjaiset, kiilakantaiset tai korolliset. Korkokenkiä pitäviltä työtekijöiltämme edellytämme alle 2,5 tuuman korkoja (noin 6,3 cm).

Nicolan Facebook-postaus on saanut viikossa yli 11 500 jakoa. Se lähti leviämään samaan aikaan, kun lontoolainen Nicola Thorp sanoi saaneensa potkut kieltäydyttyään pitämästä korkokenkiä rahoitusalan työpaikassaan.

Nicola Thorpille oli puhuttu työpaikan kenkäetiketistä, jonka mukaan työntekijällä täytyy olla 5–10 sentin korkokengät. NYT-liite kertoo, että nainen lähetettiin kuitenkin töistä kotiin, koska hän ei suostunut tähän.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Arska

Vois laitaa tollaset pomot ite korkkarit jalkaan ja köpötellä niil yhen työvuoron ja kertoo sit hymyssäsuin että kivaa oli,tosin se tuskin puhuis totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla