Tangoa tai valssia, kunhan saa olla lähekkäin. Kuva: Heli Blåfield
Tangoa tai valssia, kunhan saa olla lähekkäin. Kuva: Heli Blåfield

Rooman pikkubaarit ja ihanat hotellit kruunaavat pitkän viikonloppuloman rakkaan kanssa.

Unohtakaa nähtävyyksille jonottaminen ja kävelkää käsi kädessä vanhoja kujia pitkin. Kaupunki on täynnä söpöjä aukioita, piazzoja, joiden terasseilla voi nauttia pikkupurtavaa tai drinkin. Trendikkäimmät suuntaavat nyt Trasteveren ja Montin kaupunginosiin.  

Tunnelmallisia baareja

Trasteveressä sijaitseva Freni e frizioni -baari pullistelee aperitivoa nauttivia trendikkäitä nuoria ympäri maailman. Koska kaikki eivät mahdu sisään, moni löytää istumapaikan ulkoa muurilta, jolta voi ihailla hämärtyvää iltaa. Huomio: drinkin hinnalla vapaa pääsy buffapöytään klo 19–22.Freni e frizioni, Via del Politeama 4/6

Monti on seuraava Trastevere, mutta toistaiseksi turistit eivät ole sitä samalla lailla löytäneet, vaikka kaunis kaupunginosa alkaa aivan Colosseumin takaa. Hauskoin sekalaisin huonekaluin sisustetussa 2Periodico Cafe -baarissa voi iltaisin kuunnella folk-, blues- ja rockbändejä. 2Periodico Cafe, Via Leonina 77

Kauniita unia villassa tai kirkossa

Vanha villa Trasteveressä on nappivalinta kahden aikuisen viikonloppulomalle. Tyylikkäät huoneet ja salongissa piano, jolla voit soittaa serenadin armaallesi! Villa Urbani, Viale 30 Aprile 2. Alk. 100 €/yö.

Turvalliset mutta edulliset unet saa takuuvarmasti, jos buukkaa huoneen hienon basilikakirkon siipirakennuksesta. Metromatkan päässä keskustasta. Domus Sessoriana Hotel, Piazza di Santa Croce in Gerusalemme 10. Alk. 49 €/yö.

Lue lisää matkavinkkejä rakastavaisten Roomaan Me Naisten numerosta 38/2014.