Pyyhkäisenkö tämän kandidaatin oikealle vai vasemmalle? Kuva: Shutterstock
Pyyhkäisenkö tämän kandidaatin oikealle vai vasemmalle? Kuva: Shutterstock

Työnantajat voivat etsiä ihannetyöntekijöitä sovelluksilla, jotka ovat kopioita deittipalvelu Tinderistä.

Mobiilisovellukset ovat jo mullistaneet deittailukulttuurin, ja seuraavaksi vuorossa on työelämä.

Ulkonäkökeskeisyydestä kritisoitu Tinder-deittipalvelu tekee tuloaan työmarkkinoille. Työnhakuun on nimittäin kehitetty Tinder-sovelluksen kaltaisia, pyyhkäisymekanismilla toimivia palveluita.

Viime syksynä Tinderissä kerrottiin muodostuvan jo 15 miljoonaa matchia päivässä – kuvia selattiin 1,2 miljardia kertaa. Tinderin suosio onkin saanut monet kehittelemään vastaavia appeja deittimaailman ulkopuolelle, työnhaun lisäksi esimerkiksi asunnonetsintään ja shoppailuun.

Työnhakuun kehitetty Jobr käyttää LinkedIn-yhteisöpalvelun tietoja samaan tapaan kuin Tinder käyttää Facebook-profiileja. Työvoimaa etsivä yritys voi selailla työntekijöitä, joista näkyvät etunimet, nykyinen asema, koulutus ynnä muut kontaktit. Jos kiinnostus herää, tuleva pomo voi pyyhkäistä oikealle saadakseen lisätietoa kandidaatista. Toistaiseksi palvelu toimii vasta Amerikassa. Sen kehittäjät väittävät välittävänsä jo yli 100 000 työhakemusta kuukaudessa.

Työnhakuun on olemassa myös Switch-palvelu, joka ei paljasta käyttäjien nimiä, pelkästään anonyymin työprofiilin. Palvelua mainostetaankin turvallisena tapana etsiä uutta työpaikkaa, koska nykypomosi ei pääse vakoilemaan puuhiasi. Näin et siis narahda, vaikka vilkuilisit vihreämpiä nurmia työnantajasi selän takana. Tässä palvelussa työnhakija ja -etsijä voivat aloittaa Tinderin tapaan keskustelun eli työhaastattelun chatissä heti, kun match on syntynyt.

Lähteet: Telegraph, ABC News, Businessinsider

Lue myös:

Tinder mullisti deittikulttuurin – onko toisen tunteiden huomioimiselle enää aikaa?

Uusi Tinder on luotu vain yhteen asiaan: seksiseuran saamiseen

Tällaisia ovat Tinderin miehet – tunnistatko tyypit?

Vanhaa jumppamattoa ei kannata heittää roskiin!

Instagram-sivusto 5-minute crafts julkaisi videon, jossa esitellään jumppamaton uusia käyttötapoja. Tässä hyvät vinkit kootusti.

  1. Astiankuivauskaapin alunen. Ulkomailla asuvalla astiankuivausteline löytyy mahdollisesti keittiönpöydältä, mutta monessa suomalaisessa kodissa mainio kapistus on rakennettu kaapistoon. Vanhasta jumppamatosta saat oivan alustan astioista tippuvalle vedelle.
  2. Leikkuulaudan pidike. Samaan tapaan kumista mattoa voi käyttää myös alustana leikkuulaudalle, joka ei tällöin luista vihanneksia pilkottaessa.
  3. Hiirimatto. Mittaa vanhasta jumppamatostasi parikymmentä senttiä pitkä ja yhtä leveä alue, ja leikkaa se irti. Luistamaton kuminen alusta on oiva kotitoimiston tietokoneen hiirimatoksi.
  4. Läppärin suojapussi. Miksipä et samoilla vauhdeilla kyhäisi matosta myös läppärin suojapussia? Leikkaa matosta tuplasti kannettavasi kokoinen pala ja taita se kahtia. Liitä reunat yhteen siten, että yksi sivu jää taskumaisesti auki. Sujauta läppäri kyytiin.
  5. Cooleri tölkille. Rullaa pieni pala mattoa tölkin ympärille. Oiva tapa pitää tölkki kylmänä.
  6. Lasinalunen. Bileet tulossa? Pyöreistä jumppamaton paloista saat kätevät lasinaluset.

Oli käytetyn jumppamaton uusi käyttötarkoitus mikä tahansa näistä, on se silti syytä puhdistaa hyvin. Onneksi se onnistuu kätevästi ihan pesukoneessa.

Näyttelijä Colman Domingo esittää Fear the Walking Dead -sarjassa Victor Strandia, joka liittyi zombijahtiin sarjan toisella kaudella.

IS TV-LEHTI: Apokalyptinen Fear the Walking Dead -kauhusarja oli jotakin aivan uutta 48-vuotiaalle Colman Domingolle, joka on henkeen ja vereen teatterinäyttelijä.

–Sanon aina kyllä uusille asioille. Käsivarteeni on tatuoitu sana yes, mies kertoo Monte Carlon tv-festivaaleilla.

Domingo esittelee käsivarttaan, jossa näkyy kyseinen tatuointi.

Domingon laajassa ansioluettelossa lukee lisäksi nimikkeet Broadway-tähti, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän ohjasi myös yhden Fear the Walking Dead -sarjan jakson sen neljännellä kaudella. Meneillään on sarjan neljäs kausi, joten Domingolla on jo kokemusta zombien lahtaamisesta. Mikä on paras tapa tappaa zombi?

– Tärkeintä on tähdätä päähän. Voi käyttää mitä tahansa kättä pidempää, jota on saatavilla, Domingo naurahtaa.

– Hahmoni tärkeimmät aseet ovat kieli ja äly. ”Zombisarja” voi olla myös huono leima sarjallemme, sillä jos raaputtaa pintaa syvemmälle, kyseessä on sarja perheestä ja inhimillisyydestä, Domingo pohtii.

Neljännellä kaudella zombeja vastaan taisteleva porukka saa käyttöönsä myös aseita. Domingo joutui ensimmäistä kertaa harjoittelemaan aseiden käyttöä.

”Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.”

Se oli hänelle vaikeaa.

– Meillä on Amerikassa omat, jakautuneet mielipiteemme aseista, hän sanoo.

Domingo kertoo ajattelevansa, että esimerkiksi maaseudulla ihmisten täytyy saada omistaa aseita puolustaakseen maitaan. Mutta mitkään automaattiaseet yksityishenkilöillä eivät käy järkeen.

– Jokainen järkevä ihminen – jokainen järkevä aseenomistaja myös – sanoisi, että kenelläkään ei voi olla oikeaa tarvetta sellaiselle aseelle. Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.

Hän uskoo, että ihmisellä on oikeus puolustaa itseään.

”Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!”

– Mutta haluaisin ihmisten käyttävän tervettä järkeä! Domingo selittää kiihkeästi.

– Amerikka on perustunut toisen pelolle. Maamme on joutunut taistelemaan eroon orjuudesta, taistelemaan maahanmuuttajien, naisten ja homojen oikeuksien puolesta. Taistelu kaikesta mahdollisesta on hyvin syvällä kansakunnassamme. Lopulta taistelemme siitä, että osaisimme kunnioittaa ja rakastaa toisiamme, Domingo kertoo ja on lähellä purskahtaa itkuun.

Hän kuivaa silmänurkkiaan.

– Olen pahoillani, tämä on vain niin henkilökohtaista. Rakkauden tiellä on aina pelkoa. Pelkoa toisen elämänvalinnoista – miksi ne vaivaamat muita ihmisiä niin paljon?

Sitten tunteikas näyttelijä purskahtaa nauramaan.

– Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!

Fear the Walking Dead, kauden 4 jälkimmäinen puolisko on nyt nähtävillä HBO Nordic -maksukanavalla.