Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Maistuisiko siideripullollinen vettä? Entä saako klassikkosuklaata "parannella"?

Aina kuluttaja ei saa sitä, mitä on luullut ostaneensa. Konkreettisestikaan.

"Kesälomalla ja puisto ja piknik mielessä. Menin kauppaan ja ostin pullon herkullista hedelmäsiideriä lähikaupasta. Mikä pettymys, kun narautin pitkän pyörämatkan jälkeen nurmella korkin auki ja huomasin, että puoli litraa kesäeliksiiriä olikin pelkkää vettä. Koko päivä meni kyllä aivan pilalle!"

Makuasiat ovat ehdottomasti myös tunneasioita.

"Eräänä päivänä lempisuklaapatukkani maku oli muuttunut. Yhteydenotto valmistajaan paljasti, että suklaan reseptiä oli uudistettu. Heidän mielestään patukan makua oli parannettu. Minun mielestäni se oli yksinkertaisesti pilattu. Ei klassikkotuotteen makua voi mennä muuttamaan! En osaa edes päättää olenko enemmän järkyttynyt vai pettynyt."

Joskus koolla todella on väliä.

"Ostin ohuen ohuita meetwursti-siivuja. Rasiasta paljastuneista viipaleista kuitenkin vain murto-osa oli ohuita ja loput aivan normaalin paksuisia siivuja. Että ottikin päähän. Jos olisin halunnut tavallisia meetwurstisiivuja, olisin ostanut niitä. Ja lisäksi näissä 'ohuen ohuissa' oli tavallista korkeampi kilohinta."

Toisinaan kunnon makusokin yli ei pääse ollenkaan.

"Yhteen aikaan minulla oli sammumaton himo tiettyyn salmiakkipurkkaan. Ostin sitä viiden tyynyn paketeissa, ettei mässyttäminen menisi aivan jatkuvaksi. Kerran pakettiin oli eksynyt yksi piparmintunmakuinen tyyny: mikä sokki! Makuaisti ei kerta kaikkiaan meinannut hyväksyä kokemaansa, ja päivän herkkuhetki oli pilalla. Näin pieni tapahtuma riitti vieroittamaan minut salmiakkipurkasta kokonaan – ehkä pelkään, että pettymys toistuu."

Ja joskus (tosin kokemuksen mukaan melko harvoin) ihminen osaa yksinkertaisesti sopeutua.

"Meillä oli illanistujaiset ja päätin ostaa herkkupöytään suklaakuorrutteisia karkkeja. Karkit olivatkin ihan hyviä – paitsi että niissä ei ollut lainkaan sitä suklaakuorrutusta."