Taas sitä yhtä ja samaa? Kuva: Shutterstock
Taas sitä yhtä ja samaa? Kuva: Shutterstock

Onko viikkosi huippuhetki, kun viikonloppu alkaa? Silloin herää kysymys...

Kulutat töiden paiskimiseen leijonanosan ajastasi. Työpaikallasi ja ammatissani viihtyminen on ensisijaisen tärkeää terveytesi kannalta, vaikka et välttämättä unelmiesi asemassa olisikaan. Jokaisen työpäivän ei tarvitse olla onnen ilotulitusta, mutta jos miinuspuolia alkaa karttua ja parempaan vaihtaminen on pyörinyt mielessäsi jo pidempään, on aika puntaroida työsi mielekkyyttä.

Elämäntapavalmentaja Patrick Leroux vinkkaa, mitä tulisi kysyä itseltään työpaikan vaihtoa pohtiessa:

1. Arvostetaanko sinua työpaikallasi?

Loistavatko kiitokset poissaolollaan kuukaudesta tai vuodesta toiseen? Jos olet muuttunut pomosi silmissä tapetiksi, ei ihme, jos motivaatiosi hupenee. Jokainenhan tarvitsee työstään kiitosta ja kehuja, lue vaikka täältä.

2. Onko perjantai poikkeuksetta viikkosi huippuhetki?

Kukapa ei tykkäisi vapaalle vaihtamisesta. On astetta huonompi juttu, jos kulutat viikon toisensa jälkeen odottaen maanisesti töistä vapautumisen hetkeä.

3. Kinaatko jatkuvasti pomosi tai työkavereittesi kanssa?

Ajoittaisia kahnauksia sattuu, mutta kenenkään akut eivät kestä pysyvästi tulehtuneessa ilmapiirissä. Jos näet päiväunia esimiehesi potkuista, suhteenne tuskin on kunnossa.

4. Taas myöhässä?

Nyt ei puhuta niistä parista aamusta, kun kahvit kaatuivat lattialle ja liikenne seisoi lumipyryssä. Jos myöhästelet töistä yhtä mittaa, on ongelma luultavasti motivaatiossasi. Työpaikallaan viihtyvä tyyppi ilmestyy usein paikalle jopa etuajassa, ilman sen kummempaa syytä.

5. Kehitystä havaittavissa?

Pääsetkö toteuttamaan itseäsi ja hyödyntämään osaamistasi? Myös etenemismahdollisuuksien puuttuminen nakertaa työniloa kummasti.

Vastasitko useampaan kohtaan myöntävästi? Malta silti vielä hetki, nyt ei heti kannata rynnätä rustaamaan hakemuksia. Työelämävalmentaja Sylvaine Pascual kehottaa muotoilemaan mahdollisimman tarkasti sinua kiusaavan ongelman. Jos töissäsi on vikana ”lähinnä kaikki” on ratkaisun löytäminen mahdotonta. Kun löydät todellisen syyn työnilosi katoamiselle, olet jo oikeilla jäljillä. Esimerkiksi hyiset välit yksittäiseen työkaveriin voivat saada sinut kuvittelemaan, ettei mikään työssäsi ole kohdallaan.

Lähde: La Solution Est En Vous, Ithaque Coaching

Lue myös:

Mies, kiinnitä näihin asioihin huomiota työpaikalla

Oletko ujo ja syrjäänvetäytyvä? Näin saat äänesi kuuluviin työpaikalla

Näistä asioista kannattaa valehdella työhaastattelussa

Tutkimus: Onnellinen työntekijä on tehokkaampi